Liczba postów: 282
Liczba wątków: 4
Reputacja:
231
![[Obrazek: 48XU2X4fyUQ.jpg]](http://arhn.eu/ytcrop/48XU2X4fyUQ.jpg)
Cykl The Legend of Zelda obfituje w masę doskonałych tytułów i aż szkoda, że nie wszyscy polscy gracze są z nim zaznajomieni. Nie wiecie, ile tracicie. Jeśli chcecie to zmienić, A Link Between Worlds wydaje się najlepszym wyborem. Zadowoleni będą zarówno kompletni nowicjusze, jak i fani marki, bo mowa tu o pozycji niesamowicie grywalnej i dopracowanej w każdym niemal szczególe. Brawo, Nintendo!
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Zajebista recenzja jak zwykle
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja:
13
02-01-2014, 14:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2014, 14:52 przez szezjo.)
Świetna recenzja, a sama gra = widać - bardzo nostalgiczna. Grałem kiedyś w A Link to the Past i chyba do niej wrócę, bo na razie nie mam ani 2DSa, ani 3DSa, więc nie mam jak "kupić tę Zeldę". Tak czy inaczej, bravo!
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
"z trzech niedawno wypuszczonych tytułów tej serii, dwa były rimejkami [...] a trzecia reklamowana jest jako sikłel" - hmm... czy ktoś tu zapomniał, że między Okaryną 3D a Wind Waker HD wypuszczono Skyward Sword?
Co do recenzji to nie mam pytań - zachęca do kupna!
Liczba postów: 149
Liczba wątków: 16
Reputacja:
3
Ja zaś jako stary fan jestem zawiedziony pod wieloma aspektami tą częścią. Przede wszystkim jest bajecznie prosta i łatwa. Wystarczy na początku wypożyczyć wszystkie itemy za śmieszną cenę i wszystkie dungeony stoją przed nami otworem. Przejście najtrudniejszego zajęło mi pół godziny. W ALttP nawet dotarcie do dungeona było trudne, zaś pola były nafaszerowane przeciwnikami, którzy bez problemu mogli pozbawić nas życia. W ALBW ci sami przeciwnicy (np cyklopy rzucające bombami, którzy ciągle mnie zabijali w prequelu) są kompletnymi idiotami, albo nie widzą Linka, albo składają ręce i nic nie robią. Gra nie stanowi żadnego wyzwania i zapewne nawet początkujący będą tym zniesmaczeni. Pozytywnie mnie zaskoczył ostateczny boss, ale tylko na początku. Okazał się być równie schematyczny i łatwy jak i cała reszta. Fabuła jest równie przewidywalna. Nie przyczepię się za to do muzyki - jest piękna. Osobiście byłbym bardzo ostrożny z polecaniem tej gry w ciemno starym fanom.
Reputacja:
231
02-01-2014, 15:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2014, 15:47 przez ichabod.)
SebastianL92 - gra jest zauważalnie łatwiejsza, ale rozumiem, że Nintendo musi iść na pewne kompromisy, bo gry dziś ogólnie są dużo łatwiejsze niż kiedyś, bo i graczy jest więcej, tj. krąg potencjalnych odbiorców dużo szerszy niż za czasów, gdy przechodziło się Water Temple w Okarynie kilkanaście razy. Miałem pod ręką ostatnio fana Zeld, który jest z serią znacznie dłużej niż ja, a nie miał jeszcze okazji grać w ALBW i był ogółem zachwycony samym odwzorowaniem świata, jaki kojarzył z A Link To The Past oraz wygodnym gameplayem, a temat poziomu trudności zszedł na trzeci plan, bo po prostu miał frajdę z samego grania. No i ja myślę podobnie, trudniejszy tryb można sobie w końcu odpalić po ukończeniu gry - chociaż szkoda, że nie jest dostępny od razu dla weteranów.
Śmiało polecam grę starym fanom, bo to udany powrót to stylistyki dwuwymiarowych klasyków (btw, takie Minish Cap też trudne nie było), a wiem, że wielu na coś takiego czekało po tych wszystkich eksperymentach z DS i Wii.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Zgadzam się gra nie musi być trudna żeby sprawiała frajdę ale hero mod o boże na początku 2 hity i po tobie
Liczba postów: 138
Liczba wątków: 14
Reputacja:
8
wersje na DS'a i Wii były okropne :ohgod: szczerze powiedziawszy to jedyna zelda która naprawdę mi się podobała nie licząc klasycznej jedynki i dwójki oraz Link to the past
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
Czy ktoś z Was grał w te Zeldy na DSa gdzie się paca rysikiem po ekranie dotykowym i może opisać wrażenia z tego rodzaju sterowania?
Reputacja:
231
Wyobraź sobie stukanie rysikiem jak głupi przez godzinę grania i sam sobie odpowiedz
Liczba postów: 34
po raz pierwszy żałuje że nie mam 3ds, a całą kase wydałem na transport XBO day one edition z Usa, no cóż mam nowy pretekst by oszczędzać.
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
03-01-2014, 18:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2014, 18:19 przez dotz.)
@ichabod, czy to relacja z pierwszej ręki? :-)
@SebastianL922014, mnie ten temat z przedmiotami się podobał. Czemu? Ano, chwilę temu grałem w "Oracle of Ages" (albo "of Seasons") i to chodzenie od Annasza do Kajfasza tylko po to, żeby dostać możliwość podpalania przedmiotów czy kopania w ziemi była jakaś taka uciążliwawa, powtarzalne to jakieś takie było, nudne zwyczajnie. A tu? Mogłem się skupić na graniu od ręki. Owszem, w pewien sposób jakoś zubaża to rozwój postaci, ale z drugiej strony - zdobywałem kolejne przedmioty w taki sposób, jak opisujesz w Occarina, zdobywałem w tych na GBC... może wystarczy? :-)
@ichabod: aa, no i dzięki za fajną recenzję! :-) co do płynności grania ,to GDZIEŚ widziałem informację, że gra wyrabia 60 FPS - do weryfikacji.
Reputacja:
231
Ta, miałem okazję trochę grać ostatnio w PH i chociaż chętnie to kiedyś przejdę, bo to Zelda, to tego sterowania już nie mogli bardziej udziwnić
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja:
38
Ja mam ST i najgorsze jest wykonywanie obrotu z mieczem. Ogólnie całe sterowanie, w porównaniu do The World Ends With You, w którym genialnie wykorzystano w walce ekran dotykowy, można było sobie darować, bo nic dobrego z niego nie wychodzi.
Liczba postów: 0
Reputacja:
0
Jakoś zawsze podobała mi się tylko pierwsza Zelda.
Liczba postów: 41
Reputacja:
8
(03-01-2014, 18:19)ichabod napisał(a): Ta, miałem okazję trochę grać ostatnio w PH i chociaż chętnie to kiedyś przejdę, bo to Zelda, to tego sterowania już nie mogli bardziej udziwnić 
sterowanie to jest najmniej udziwniona rzecz w porównaniu do włażenia 3-4 razy do tego samego dungeona z limitem czasowym...
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Dzięki za reckę! Kiedyś na pewno w tą część zagram, ale chyba nie w tym roku ^^
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
>Di Ledżend of Zelda
>Di
ihbd pls, "l" to nie samogłoska, powinno być "De ledżend of zelda"