Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 22 Dalej »

Dobra jakościowo przejściówka?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Dobra jakościowo przejściówka?
mkbest Offline
Pong
*
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 4
Reputacja: 0
26-01-2014, 06:33
Kilka lat temu kupiłem sobie słuchawki Sennheiser HD555 i bardzo je sobie chwalę. Wszystko z nimi OK, tylko mają jeden mankament. Kabel kończy się dużym jackiem 6.3". Zdecydowana większość urządzeń, z których korzystam, posiada wejście mały jack 3,5". Oczywiście w zestawie była przejściówka, ale popsuła się już dawno temu. Przez te kilka lat próbowałem już różnych przejściówek i najlepszym rozwiązaniem, jakie znalazłem, była przejściówka Vitalco w formie krótkiego kabla - krótki kabel zamiast tradycyjnej przejściówki ma taką zaletę, że nie odstaje na 15 cm od urządzenia, tylko ma mały wtyk, a sama przejściówka zwisa sobie gdzieś poniżej.
http://allegro.pl/adapter-vitalco-wt-jac...62.htmlAle temu kabelkowi też daleko od oryginału. Jest trochę tandetny, nadal trochę za wielki i już dwie sztuki zdążyły mi się popsuć.

I stąd moje pytanie: czy ktoś z was zna jakieś przejściówki z dużego na małego jacka, które nie ssą pałki? Napisałem do jakiegoś sprzedawcy na Allegro zajmującego się słuchawkami i polecił mi to:
http://allegro.pl/grado-mini-adaptor-jac...39807.html
Trochę mi szkoda wydać 70 na przejściówkę, która też jakiegoś szału nie robi i też może się zepsuć po trzech miesiącach. (Niby jest gwarancja, ale w razie awarii byłbym pewnie bez słuchawek przez jakieś 1-2 tygodnie).

Moje słuchawki mają też wymienny kabel, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiego, który kończyłby się małych jackiem. Może wam się uda? Ten oficjalny wygląda tak:
http://allegro.pl/510626-sennheiser-hd55...58141.html
Ma na końcu jakieś fikuśne kabelki. Jak przeglądałem inne kable, to miały one inne zakończenia. Aż tak się nie znam na elektronice, żeby coś lutować czy rozcinać.

Help! Childish
Szukaj
Odpowiedz
lubie_ciastka Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 2
Reputacja: 1
27-01-2014, 15:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2014, 15:18 przez lubie_ciastka.)
Jeśli ktoś z twoich znajomych zna się na tym to mógłby trochę polutować i zrobić ci ten kabel od słuchawek. Wtedy miałbyś poprostu małego jacka bez przejściówek. Oczywiście nie zawsze wygląda to ładnie ale działa jak najbardziej.
Szukaj
Odpowiedz
mkbest Offline
Pong
*
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 4
Reputacja: 0
30-01-2014, 17:43
Udałem się do serwisu elektronicznego i w 15-20 minut wymienili mi dużego jacka na małego. Smiling Wygląda to bardzo ładnie (nowy jack kończy się srebrną "sprężynką" i zasłania ewentualne nacięcia kabla) i kosztowało tylko 30 zł!
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-07-2025, 07:32 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.