Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Homebrew v
« Wstecz 1 2

[GBA] Mega Man Zero 3 pl - spolszczenie
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[GBA] Mega Man Zero 3 pl - spolszczenie
killjoypl Offline
Malkontent naczelny.
*
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 2
Reputacja: 7
Brick  26-08-2014, 18:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2017, 01:01 przez killjoypl.)
Witam wszystkich!
Wraz z niejakim użytkownikiem @Alvo, dosłownie wczoraj, skończyliśmy tłumaczenie gry wspomnianej w tytule. Gra ta poszła na pierwszy ogień, gdyż 2 pierwsze części zostały przetłumaczone i smutno mi się robiło, widząc dwie kolejne, bez ojczystej lokalizacji.
Jednakże, jest to tylko beta, a w dodatku połowiczna.
Beta, gdyż nie ograliśmy jej w sposób, żeby przeczytać cały przetłumaczony tekst, a połowiczna, bo grafiki wciąż są oryginalne (no oprócz czcionki, z tym musieliśmy się uporać na początku Grinning).
I tu rodzą się nasze dwie prośby, bowiem nikt z naszej dwuosobowej grupy nie jest w żadnym stopniu uzdolniony artystycznie, a co gorsza, nie ma doświadczenia z przerabianiem grafiki na GBA, więc prawdopodobnie to co wyszłoby spod naszych pędzli, byłoby obrazą dla całego świata. Chciałbym zatem prosić jakąś dobrą duszyczkę, która zna się na rzeczy, o pomoc w przerobieniu grafik, w zamian mogę zaoferować wpis w napisach końcowych. Vault Boy Approves
(oczywiście, jeżeli taki delikwent się nie znajdzie, sami spróbujemy coś zdziałać, ale już boję się efektów Poker Face ).
Druga prośba jest bardziej prozaiczna i dotyczy testowania gry. Wrzucę tu patcher mojego autorstwa, wraz z łatką (dla wersji europejskiej ROMu), w celu nałożenia jej na SWÓJ DUMP GRY (coby nie było, że nawołujemy do piractwa Spisek! ). Mam nadzieję, że znajdą się osoby chętne do przetestowania naszych wypocin, jeżeli tak, to niech skrobną posta, żebym wiedział, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE.
Najlepiej w razie znalezienia błędu wkleić Screena, lub przepisać wadliwą frazę, umożliwi nam to szybką lokalizację defektu Grinning.
W razie zastrzeżeń, uwag, pytań, gróźb, haraczy... Proszę śmiało pisać.
Co do patchera, w razie poprawek w grze, nie będę wrzucał całej paczki, tylko sam plik data.dat, plik ten zawiera dane łatki, więc w razie czego, proszę ściągnąć najnowszą wersję. I nie spodziewajecie się za wiele od wyglądu programu, ot zwykła aplikacja w konsoli, ale za to działa Gratz

Link do patchera z łatką:
pacher.zip
##### Nowe dane łatki z dnia 02.03.2015 #####
data.dat
##### Na prośbę, łatka w formacie *.ips #####
Patch *.ips

Na zachętę kilka screenów:
[Obrazek: Menu.png]
[Obrazek: Intro.png]
[Obrazek: DE.png]
[Obrazek: harpuia.png]

P.S.
Jeżeli, ktoś nie ufa mojemu programowi, bo malware wirusy i te sprawy ( w sumie słusznie, że nie ufa randomom z internetów ), to postaram się zrobić łatkę, z jakiegoś bardziej "oficjalnego" programu (ale dopiero, jak wyjdzie coś lepszego, niż ta pół-beta). Używam swojego patchera, bo najzwyczajniej w świecie, tak jest mi najwygodniej.
[Obrazek: fe746dc11661cb11b5f6a0ff383805ff.gif]
Szukaj
Odpowiedz
Alvo Offline
Lord
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja: 1
28-08-2014, 03:12
Witam
Nowa wersja tłumaczenia
http://www.speedyshare.com/nfhCy/patcher.rar - 28.08.2014
Szukaj
Odpowiedz
killjoypl Offline
Malkontent naczelny.
*
26-09-2014, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2014, 20:24 przez killjoypl.)
Jako, że dostałem prośbę o łatkę w formacie, jak to ująłem w pierwszym poście, "bardziej oficjalnym", proszę oto i ona:
Patch *.ips

Do nałożenia tej łatki polecam program "ninja" ( u mnie działał Grinning).
Ta wersja łatki, jest alternatywą dla mojego patchera.
Szukaj
Odpowiedz
Alvo Offline
Lord
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja: 1
01-10-2014, 01:32
Aktualizacja łatek.
http://www71.zippyshare.com/v/44822935/file.html

format IPS
http://www71.zippyshare.com/v/45439179/file.html

Patcher:
http://www71.zippyshare.com/v/98283349/file.html
Szukaj
Odpowiedz
killjoypl Offline
Malkontent naczelny.
*
19-11-2014, 23:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2017, 01:03 przez killjoypl.)
Łatka została zaktualizowana. (Linki w pierwszym poście, też zostały uaktualnione.)

Paczka z moim pacherem:
patcher.zip

Same dane łatki do mojego patchera:
data.dat

Łatka w formacie *.ips
Patch *.ips

Sprawdziliśmy tekst dosyć skrupulatnie, ale nie uważam, że jest bezbłędny. Z naszej strony, nie będziemy już poprawiać tekstu, chyba, że błąd zostanie nam zgłoszony przez kogoś innego.
Teraz przyszedł czas, aby zająć się grafiką.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 14-06-2025, 21:11 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.