Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Księga Życzeń i Zażaleń v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Propozycja do komentarzy pod artykułami i kurczaczkami
Ankieta: Czy to jest potrzebne?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak.
20.00%
2 20.00%
Może być, ale nie jest to szczególnie potrzebne.
60.00%
6 60.00%
Nie.
20.00%
2 20.00%
Razem 10 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Propozycja do komentarzy pod artykułami i kurczaczkami
PanRobal Offline
pąg
*
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 5
Reputacja: 1
25-02-2014, 23:28
Witam,
wpadłem na pewien pomysł i chciałbym go zaproponować. Moim zdaniem dobrze by było, aby pod artykułami (no i może kurczaczkami) można by było oceniać komentarze - czyli tradycyjnie - łapka w górę i w dół, lub plusik i minusik. Bo zamiast spamować "Tamten ma rację!" można kliknąć takiego plusika lub łapkę. Zawsze mi tego brakowało. Z góry dzięki za rozpatrzenie propozycji.
WIELKI GRUNIO PATRZY™
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
25-02-2014, 23:30
Co wy na to? Rozmyślałem wcześniej nad taką możliwością, ale nie wiem czy jest to system, który interesowałby naszych czytelników (bo po co pracować nad czymś co #nikogo Winking ). Jakieś opinie?
Szukaj
Odpowiedz
Link Offline
The Hero of Rupees Ð ©
*
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja: 419
25-02-2014, 23:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2014, 23:33 przez Link.)
Jeżeli zaimplementowanie tego nie zajmie Ci sporo czasu, to czemu nie, Archon. Osobiście spotkałem się z takim czymś na innych forach i często korzystałem. Może dzięki temu posty staną się bardziej merytoryczne, bo każdy będzie chciał, by jego post został propsowany przez innych Winking
Szukaj
Odpowiedz
HackBoy Offline
BANNED
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja: 77
25-02-2014, 23:33
Z jednej strony to nie głupie, ale ja na przykład uważam, że lepiej się faktycznie wypowiedzieć niż klikać jakieś łapki.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
[Obrazek: 2efkgah.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
25-02-2014, 23:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2014, 01:44 przez guy_fawkes.)
To już działa - można przyznawać dodatnie/ujemne punkty reputacji za poszczególne posty. Brakuje tylko licznika przy nich samych obrazującego, ile wpadło za konkretną wypowiedź. Poza tym nie przesadzajmy - w obecnej formie sprawuje się to lepiej, jest bardziej miarodajne, bo liczby są niższe i nagradzają faktycznie coś wartościowego. Zobacz, jakie patologie wiążą się z tym na YT - ktoś rzuci durne, popularne hasło i już ma kilkadziesiąt łapek w górę. Tutaj może się stać coś podobnego, bo co chwila jakiś newfag odbija się od postanowień regulaminu, którego czytanie olał i uważa, że może się zachowywać jak na gimbusiarskich portalach.
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
FireStorm Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 91
Liczba wątków: 4
Reputacja: 30
25-02-2014, 23:55
W tym wypadku zgadzam się z guy_fawkesem, czyli jestem na nie. YT to dosyć drastyczny przykład, bo tam nie ma mowy o jakimkolwiek sensownym używaniu narzędzi danych użytkownikom, ale nawet na mniejszych podwórkach, też związanych z grami, spełnia się to dosyć słabo. Najczęściej ludzie oceniają właśnie za popularne hasła albo zwracają uwagę na gust danego użytkownika, a nie sposób konstrukcji jego postów. Bo przecież, pomijając skrajne przypadki, gdzie delikwent ma gdzieś zasady polskiej pisowni i łamie regulamin, raczej nie chcemy np. dawać plusa bądź minusa za to, że ktoś woli Xboksa One od PS4. Z kolei, jeśli ma to służyć tylko zakopaniu bezwartościowych postów, obecny system reputacji sprawdza się doskonale i wystarczy chwila, by prześledzić "dokonania" osobnika. Do tego sama moderacja działa całkiem sprawnie (choć sam bym ją nieco zaostrzył), więc wszelkie śmieci często dostają ostrzeżenie.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
PanRobal Offline
pąg
*
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 5
Reputacja: 1
25-02-2014, 23:58
No tak, ale za takie niezgadzanie się z którąś z wypowiedzi nie powinno się dawać minusowych „repek”. Takie jest moje zdanie. Bo to tylko poniża użytkownika, chyba że faktycznie napisał coś nie na miejscu, i za to jest dobry powód na minusy.
WIELKI GRUNIO PATRZY™
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 09-07-2025, 15:47 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.