Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Sony › Playstation 3 v
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blokada regionalna, DLC a Amazon
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Blokada regionalna, DLC a Amazon
Zernat Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
30-03-2014, 12:26
Witam. Mam do was pytanko odnośnie gier z zagranicy na PS3, DLC do nich i ogólnie ich funkcjonowania. Na internecie natrafiłem na sporo legend i różnych opinii, dlatego chciałbym zasięgnąć również waszej, aby zminimalizować potencjalne straty pieniężne Winking

Mianowicie znalazłem takie oferty:

http://www.amazon.com/Killzone-Trilogy-C...s=killzone

http://www.amazon.com/God-War-Saga-Colle..._vg_text_z

Jak widzicie, są one z Amazonu z USA. Tutaj pojawiają się moje dwa pytania, a nawet trzy.

1. Czy w tych grach (w tych częściach na które wyszedł) będzie dubbing Polski ? Czy może żeby mieć Polski dubbing to powinienem poszukać takiej samej edycji ale w np. Brytyjskim Amazonie ?

2. Do KillZone'a dodają kody DLC, słyszałem, że na zagranicznych wersjach gier (spoza Europy) nie działają DLC na Europejskich kontach.
Więc wnioskuję, iż w KZ sobie pogram, po singlu i po multiku ale kodu DLC już nie aktywuję i map do multi z PSS'a też NIGDY nie kupię ponieważ, Europejskie DLC z Europejskiego konta PSS nie będą działać na tej wersji gry, tak ?

3. No i te same dwa pytanka tylko odnośnie wersji z Amazonu Brytyjskiego :P

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Szukaj
Odpowiedz
Oscikus Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja: 4
11-06-2014, 21:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2014, 21:41 przez Oscikus.)
1. O ile się orientuję, żadna zachodnia wersja gry nie ma polskiego dubbingu, SCEP sobie to zalatwiło, bo ludzie kupowali gry z zagranicy.
2. Jeżeli twoje konto zostało założone na region USA to kody będą działać na 100%. Choć sądzę, że skoro o to pytasz, to masz normalne polskie konto, więc i tutaj muszę Cię zmartwić.
EDIT: Chyba idę po kawę, bo nie odpowiedziałem Ci na pytanie tylko potwierdziłem co mówiłeś. Ale tak, PSS polski i amerykański nie są ze sobą kompatybilne. Żeby zdobyć to DLC musiałbyś założyć konto USA, co w gruncie rzeczy nie jest ciężkie i może Ci się opłacić.
Niestety, z brytyjskim Amazonem powinno być tak samo, więc jeżeli zależy Ci na polskim dubbingu pozostaje wersja polska (choć w przypadku bodajże The Last of Us, czeska i węgierska wersja również miała polskie napisy co bardzo podobało się naszym rodakom Grinning)

Jeżeli zaś chodzi o blokadę regionalną, to gry z UK będą chodzić na polskiej konsoli, choć te z Ameryki... Nie wiem szczerze mówiąc, chyba nie
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 27-07-2025, 14:54 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.