Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Sony › PlayStation 4 v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

Kopiowanie (klonowanie) dysku a gry z PSN
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Kopiowanie (klonowanie) dysku a gry z PSN
Krzaku Offline
There is no spoon.
**
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 10
Reputacja: 28
03-02-2015, 13:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2015, 13:36 przez Krzaku.)
witajcie!

Pytanie teoretyczne, nie dotyczące mnie. Pytam z ciekawości bo nie do końca znam temat "zbiorowych zakupów"

Chodzi mi o gry kupowane z PSN na  alledrogo (itd) które dotyczą wspólnych zakupów i można pobrać je tylko raz. Po usunięciu takiej gry nie możemy jej pobrać / w nią grać.

Pytanie - jak z legalnością takich zakupów? Nie mogę doszukać się jak skończyła się sprawa z dzierżawą, ale gametrade stoi dalej.

Sytuacja 1 - chcę wymienić dysk na większy w konsoli. Wykonuje klonowanie mniejszego dysku do większego. Czy granie będzie dalej możliwe?

Sytuacja 2 - gra jest pobrana na dysk ( lub sklonowana na większy dysk, jeżeli do czasu sprzedaży wymienię dysk), sprzedaje ps4  i usuwam z niej swoje konto. Czy kolejny właściciel będzie mógł w nią grać na swoim koncie? Pytanie ponieważ jest sporo ofert zakupów konsol oferujących gry na dysku, często w dobrych cenach Torll

Nie planuje sprzedaży ps4, pytania są czysto teoretyczne Wielki dzej paczy
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
03-02-2015, 13:47
Nie wolno dzielić kont za pieniądze. To niezgodne z licencją PSN. Nie wolno więc kupić gry z cudzego konta. W obu podanych przez ciebie przypadkach. Nie ma opcji transferu licencji z osoby na osobę.

Co do punktu drugiego, to nie mam stuprocentowej pewności jak działa to na PS4, ale na PS3 wygląda to tak:
Jeżeli pobierzesz na dysk grę i usuniesz z konsoli konto właściciela gry to gra przestanie się uruchamiać twierdząc, że nie istnieje konto do którego przypisana jest na nią licencja.
Szukaj
Odpowiedz
Krzaku Offline
There is no spoon.
**
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 10
Reputacja: 28
03-02-2015, 14:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2015, 14:23 przez Krzaku.)
Ok, czyli wszystkie proponowane "gry na dysku" to ściema.

Dzięki za rozjaśnienie DA.
+rep.

temat do usunięcia
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 16-07-2025, 20:53 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.