Liczba postów: 12
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
04-04-2015, 14:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2015, 14:06 przez Downator.)
Ostatnio przestały mi się pojawiać misje fabularne. Gram cały czas w 2 sektorach na Wenus. Mam teraz fabułę ,,Po przebudzeniu''. Co zrobić żeby popchnąć fabułę do przodu?
PS 2 tygodnie temu dostałem schemat mieczu żaru. Mam go stworzyć żeby móc wykonać następną misję fabularną?
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
13-03-2016, 22:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2016, 23:06 przez Nightwish1988.)
Downator, już ci naświetlam sprawę z twoim dalszym postępem w Warframe.
Zakładam że udało ci się już pokonać pierwszego bossa ulokowanego na Merkurym - Kapitana Vora. Moją sugestią jest abyś teraz w miarę możliwości udał się na Wenus i robił po kolei misje aż odblokujesz sektor Fossa. Rezyduje tam boss o nazwie Jackal. Jak go pokonasz, dostajesz moduł nawigacyjny i kolejną misję - Skowyt Kubrowa.
Dobrym pomysłem jest opcjonalnie pofarmić trochę dłużej Kapitana Vora. Za każde pokonanie go i ucieczkę do pkt. ewakuacji dostajesz część lub schemat do jego pistoletu Seer, albo schemat do miecza Cronus - troszkę lepszej wersji podstawowej Skany.
Miecz Żaru jak najbardziej zrób, bo jego atak z powietrza powoduje eksplozję ognia - na początek całkiem przyzwoity atak CC ( Crowd Control ), a ponieważ Lotus kazała ci zrobić ten miecz, znaczy że następna frakcja z jaką może przyjść ci walczyć to plaga - spora część mobków Plagi jest podatna na ogień, przynajmniej w wątku fabularnym.
Co do twojej eksploracji układu słonecznego - Pokonanie bossa na danej planecie i ucieczka do pkt. ewakuacji oznacza otrzymanie Modułu nawigacyjnego następnej planety, który montujesz w swoim systemie nawigacyjnym na statku.
Z czasem będzie ci potrzebny nowy Warframe - na początku proponowałbym ci zdobyć Rhino - bardzo wytrzymały i trudny do zjechania Warframe, ze względu na jego skill "Żelazna Skóra", który uodparnia cię na przewrócenie, niweluje działanie statusu toksyny i przedłuża twoje szanse na przeżycie.\
W razie potrzeby możesz śmiało do mnie uderzyć z poziomu gry, bardzo chętnie ci pomogę. Dowodzę klanem zwanym "Go Ahead And Report Me". Znajdziesz mnie na grze pod tym samym nickiem który mam na tym forum
Do zobaczyska