Liczba postów: 113
Liczba wątków: 28
Reputacja:
4
Witam chce kupić kierownice do grania na komputerze (oraz na ps3 jak by była taka możliwość). Posiadam kierownice z manty która ma łącznie chyba 180° skrętu (nie wiem czy to jest dobre),mile widziane przyciski dodatkowe. Na kierownice jestem w stanie wydać ok. 400-600zł. Dziękuje za odpowiedź.
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 2
Reputacja:
16
Szukaj czegoś od Logitecha, w tej cenie możesz mieć nowe Driving force GT lub używane G25, które z tego co wiem bez problemu współpracują z PC i PS3. Miałem do czynienia z tymi dwoma modelami i mogę je śmiało polecić. Obie mają kąt obrotu 900°, który można ograniczyć wedle upodobań oraz świetne sprzężenie zwrotne symulujące prawdziwe zachowanie kierownicy zamiast sprężyny centrującej, której używa się w tanich kierownicach. G25 ma dodatkowo pedał sprzęgła, drążek skrzyni biegów w układzie H, łopatki do sekwencyjnej zmiany biegów i oddzielny panel z przyciskami.
DFGT ma przyciski z tyłu kierownicy symulujące łopatki,które na początku mogą być dość niewygodne, jest za to bardziej zwarta, co może być zaletą przy braku miejsca, jest dedykowana do Gran Turismo, ale działa bezproblemowo również z innymi grami. Dodatkowo używaną można dostać już za ok. 250 zł.
Liczba postów: 113
Liczba wątków: 28
Reputacja:
4
Na kierownicy bardziej bym grał na PC np. w Euro Truck Simulator 2 lub SpinTires. Słyszałem i/lub widziałem że do takich gier lepiej mieć kierownicę o 900° obrotu (od maksymalnego w prawo do maksymalnego lewo)
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 2
Reputacja:
16
Ja aktualnie gram w ETS2 na Driving Force GT i mam kąt ustawiony na 776°, wtedy kąt skrętu idealnie pokrywa się z tym w grze. No i DFGT ma dużo dodatkowych przycisków na kole kierownicy, co się przydaje przy tych dwóch grach.