28-06-2015, 22:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2015, 22:50 przez Forest.GWP.)
Zwracam się do was z prośbą pomocy ustalenia producenta i wydawcy starej gierki tj. Konung Legenda Północy. Mam z tym nie lada problem. Na różnych stronach znajduję różne informacje.
W pliku readme w folderze z grą można znaleźć taką informację:
Szukając w internecie zazwyczaj producent podawany jest jako Strategy First.
Z tego rozumiem, że PAN Interactive jest wydawcą gry. Ale producentem 1C czy Infinite Loop?
Skłaniam się ku 1C bo takie też logo widnieje na działającej wciąż po 15 latach od premiery stronie internetowej gry (link).
Na stronie znalazłem jeszcze to:
Czyli raczej sprawa jasna i klarowna 1C jest zarówno producentem jak i wydawcą (tak?). Tylko jeśli ktoś się orientuje w tym to mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z Infinity Loop? W czym uczestniczyła ta firma?
W pliku readme w folderze z grą można znaleźć taką informację:
Cytat:© PAN Interactive Publ. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Niniejszy program komputerowy jest wytworem fikcji literackiej. Jakiekolwiek podobieństwa do rzeczywistych postaci lub wydarzeń są całkowicie przypadkowe.
© 2000 PAN Interactive publishing. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wyprodukowano przez Infinite Loop. Infinite Loop jest nazwą PAN Interactive Publishing. Znaki towarowe i logo są zastrzeżonymi znakami towarowymi PAN Interactive Publishing. Konung - Legendy Północy oraz nawiązujące do tego produktu znaki są zastrzeżonymi znakami towarowymi PAN Interactive Publishing.
© 1C wszelkie prawa zastrzeżone 1997-2000. Stworzone przez 1C.
Szukając w internecie zazwyczaj producent podawany jest jako Strategy First.
Z tego rozumiem, że PAN Interactive jest wydawcą gry. Ale producentem 1C czy Infinite Loop?
Skłaniam się ku 1C bo takie też logo widnieje na działającej wciąż po 15 latach od premiery stronie internetowej gry (link).
Na stronie znalazłem jeszcze to:
Cytat:We have strong in-house games development team that worked for two years on Konung: Legends of the North (RPG/Adventure with RTS elements) since year 1997. The international version of Konung (in English) is ready and Russian is being published in Russia by 1C and remains the most popular Russian game (more than 60.000 copies were sold for just three months).
Czyli raczej sprawa jasna i klarowna 1C jest zarówno producentem jak i wydawcą (tak?). Tylko jeśli ktoś się orientuje w tym to mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z Infinity Loop? W czym uczestniczyła ta firma?