Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 Dalej »

Seriale - mniejsze i większe
Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 4.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Seriale - mniejsze i większe
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
01-03-2012, 21:16
Jakie seriale oglądacie? Może są takie, które obejrzeliście po kilka razy albo takie, które porzuciliście raptem po kilku odcinkach? Sam ostatnio mam mało czasu na oglądanie ale podzielę się z Wami moją krótką listą Smiling

1. Prison Break - Oglądałem kilka lat temu, jak tylko serial wszedł w Polsce zacząłem szukać odcinków w sieci Smiling Wszystkie sezony obejrzałem z wypiekami na twarzy, oczywiście nie muszę chyba wspominać, iż najlepsze były pierwsze 2 i połowa 3. Ostatnio nawet próbowałem wrócić do serialu ale zniechęciła mnie dostępność (a właściwie jej brak) odcinków pierwszej serii w dobrej jakości i bez lektora.

2. Lost - Mówcie co chcecie - dla mnie serial był genialny. Jeden z sezonów obejrzałem nawet w ciągu jednego dnia Grinning Często słyszę, że "nie wiadomo o co tam chodzi" ale uwierzcie mi, że wiadomo jeśli ogląda się uważnie i bez omijania odcinków. Wiadomo, że nie każdy sezon był świetny ale ogólnie serial oceniam bardzo pozytywnie, strasznie mnie wciągnął.

3. Californication - Zatrzymałem się na początku bieżącego sezonu i jakoś nie potrafię nadrobić zaległości. Produkcja podoba mi się ze względu na humor oraz lekkość ale również problemy, które gnębią głównego bohatera. Oj jak się czasem można utożsamić...

4. Skins - Szóstego sezonu jak na razie nie ruszyłem ale poprzednie podobały mi się ze względu na hmmm... realizm? No i kocham angielski/irlandzki klimat dlatego też lubiłem wczuć się w ten serial.

5. Flash Forward - serial już dawno się skończył ale polecam wszystkim, którzy nie mieli okazji się z nim zapoznać. Jest krótki, ma nudnawe momenty ale sam pomysł i wykonanie daje radę!

6. The Simpsons - Bitch please, muszę tłumaczyć? Smiling

7. South Park - Jak wyżej.

8. Breaking Bad - Genialny serial, poważnie. Świetny pomysł, świetni aktorzy i świetna historia. Nie będę spoilerował ale polecam obejrzeć chociażby kilka pierwszych odcinków.

9. Walking Dead - Tu też mam zaległości Childish Zatrzymałem się jakoś w połowie drugiego sezonu. Jest to ekranizacja znanego komiksu, którego niestety nie miałem okazji przeczytać. Ale klimaty zombie bardzo lubię, więc i ten serial przypadł mi do gustu.

10. Dexter - Zatrzymałem się na trzecim sezonie i średnio raz na miesiąc obiecuję sobie, że usiądę i obejrzę całość. Niestety, na obiecywaniu się kończy. Btw + za muzykę.

11. Heroes - Serial skończył się nagle i pozostawił ogromny niedosyt. Polecam wszystkim tym, którzy chcieli kiedyś mieć supermoce (wszyscy? Grinning)

12. Supernatural - Fajny serial ale nie wciąga przez brak jakiejś stałej i wiążącej odcinki fabuły. Dobry na długie wieczory, niektóre odcinki może nie tyle straszą co powodują lekki dreszcz Grinning

13. Alcatraz - Właśnie ściągnąłem pierwszy odcinek. Zobaczymy co to Winking

Uff....

Aha i pamiętajcie - wszystkie spoilery umieszczamy w odpowiednich tagach!
Szukaj
Odpowiedz
Berorn Offline
Już prawie czas
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 6
Reputacja: 43
01-03-2012, 22:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2012, 22:12 przez Berorn.)
Seriali oglądam mało, bardziej zagłębiam się w anime, lecz parę widziałem, to moja skromna lista:

1.Prison Break - W Polsce znany jako Skazany na śmierć. Serial był naprawdę świetny, oglądało mi się bardzo miło, ale przestałem oglądać jak skończył się 2 sezon.

2.Walking Dead - Zombie, zombie, zombie! Bardzo mi się serial spodobał, świetny design "umarlaków".

3.Dr House - Znany serial, oglądałem głównie dla postaci samego Gregorego House'a i jego tekstów.

4.South Park - Naprawdę muszę to przedstawiać?

5.The Simpsons - Kto nie oglądał? Nawet mam poduszkę z Bartem :3

To już wszystko, bardzo malutka lista, ale w serialach mało siedzę.
420
Szukaj
Odpowiedz
EpicSurgeon Offline
Pong
*
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
28-03-2012, 19:49
Walking Dead - KOCHAM ZOMBIE!!
Family Guy - co lepiej leczy złamane serce niż popcorn, cola i 10 SEZONÓW FAMILY GUY!!!!
Więcej seriali nie oglądam - brak czasu Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja: 39
30-03-2012, 15:09
The Walking Dead- jak chłopaki wyżej- od jakiegoś 10. roku życia uwielbiam tematy zombie (co dziwne, bo wcześniej ryczałem, gdy dostałem RE3 na PSX).
Lost- jedyny serial, jaki oglądałem z siostrą. Co tydzień w czwartek mieliśmy mały seansik i oglądaliśmy z wypiekami na twarzy. Najbardziej lubiłem dwa pierwsze sezony.
Prison Break- wciągnąłem się i oglądałem. Wiele było głupot, ale w sumie podobało mi się.
Gra o Tron- serial mistrz w ostatnim czasie. Tak się wciągnąłem, że postanowiłem przeczytać książki. I cholernie się cieszę, że już pojutrze drugi sezon rusza.
True Blood- na początku mi się bardzo podobało- całkiem fajna historia i niezłe aktorstwo, chociaż twarz Sookie mnie denerwuje. Po kilku sezonach zaczęły się jakieś babole typu 'jestem wróżką, zaczaruję Cię!'. Ale czekam na kolejne odcinki.
Boardwalk Empire- po prostu uwielbiam czasy IWŚ i dwudziestolecia międzywojennego.
Skins- dużo ludzi polecało, ale nie mogłem się przekonać, aż w końcu dostatecznie zachęciła mnie moja dziewczyna. No i polubiłem do tego stopnia, że pierwsze trzy sezony pękły w kilka dni.
Lie to Me- bardzo dobry serial o Calu Lightmanie, naukowcu od mowy ciała. Szkoda, że nie będzie już kontynuowany.

Z mniej chlubnych to:
90210- po prostu, czasem dla odmóżdżenia lubię popatrzeć na wyidealizowanych nastolatków z Ameryki.
Glee- kilkanaście odcinków obejrzałem. Jest głupkowate, ale czasem grają dobre piosenki.
Hellcats- a tu już ewidentnie dla popatrzenia na ładne dziewczyny. No, ale ucięli po pierwszym sezonie.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
dzej Offline
VIP
Liczba postów: 416
Liczba wątków: 27
Reputacja: 195
30-03-2012, 15:56
Pierwsza Miłośc , Pamiętniki Wampirów i Przyjaciele ;*
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Berorn Offline
Już prawie czas
Reputacja: 43
30-03-2012, 16:39
(30-03-2012, 15:56)dzej napisał(a): Pierwsza Miłośc , Pamiętniki Wampirów i Przyjaciele ;*
Pamiętniki Wampirów. soooo gaay Trollface
420
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
30-03-2012, 21:26
Ja mam czas tylko na Doctora Who. I to też tylko dlatego, że pojawia się średnio 12-15 razy do roku Smiling
Szukaj
Odpowiedz
dzej Offline
VIP
31-03-2012, 12:01
(30-03-2012, 16:39)Berorn napisał(a):
(30-03-2012, 15:56)dzej napisał(a): Pierwsza Miłośc , Pamiętniki Wampirów i Przyjaciele ;*
Pamiętniki Wampirów. soooo gaay Trollface

Też tak na początku myślałem. Jak się obejrzy kilka odcinków ( zwłascza późniejsze sezony) to jest b. fajny. Głównie oglądałem z dziewczyną ( i bardzo wybiórczo) ale nie jest to takie jak się stereotypowo wydaje ;]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Nozie Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 11
Reputacja: 2
05-04-2012, 19:39
No to ja ostatnio oglądam zacny serial
White Collar - Najprościej powiedziane:
1.Super Fałszerz
2.Złapali gościa
3.Pracuje dla FBI
Niby fabuła niewinna, lecz serial prześwietny, zakochałem się w nim od pierwszego wejrzenia. Postacie, dialogi, fabuła, wątki poboczne ...mhmmmm żeby nie spojlerować więcej nie powiem .... chodź chciałbym napisaaać dużo więcej. Zaciekawionych odsyłam do jakże najwspanialszego wujka google.
Tak. Polecam.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Chmurowaty Offline
I Am Ultraviolet
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 25
Reputacja: 163
05-04-2012, 19:44
Ja mało takich rzeczy oglądam, czasami wieczorem jak leci, to obejrzę

South Park - Kto nie zna? Niezmiennie podoba mi się humor w tym zawarty
Drawn Together - Tak absurdalne, że aż bawi. Mimo wszystko wielu się to nie podoba
Baavis & Butt-head - Wraca znów do telewizji, widziałem kilka odcinków i przypadło mi do gustu.
Mało tego, bo sam mało telewizji oglądam, raz w miesiącu może jakiś film i jest to głównie horror. Także taka lista, a nie inna Winking
Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
05-04-2012, 20:24
Obejrzałem Alcatraz Smiling 13 odcinków można połknąć w 1 lub 2 dni. Widać wpływ twórcy Lostów na te serial i ogląda się go dosyć przyjemnie. Chętnie zapoznam się z drugą serią jeśli w ogóle kiedyś wyjdzie Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Duel77 Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
05-04-2012, 20:39
Teraz oglądam tylko i wyłącznie Gotowe na Wszystko, serial jest genialny, realistyczny, wciągający i zaskakujący, teraz już leci ostatni, ósmy, sezon. Childish Jest to serial typowo kobiecy, ale nawet mojego ojca czasem interesują niektóre wątki. Winking Oglądałam także 39 i pół, polski serial, idzie się pośmiać, miły w oglądaniu.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
piechur4 Offline
Pong
*
Liczba postów: 13
18-04-2012, 21:59
Witam Smiling Ja jestem wielkim fanem seriali oglądam kilka naraz gatunki bardzo rożne coś polecę od siebie Smiling

Prison Break - Jak dla mnie 1 Sezon genialny z każdym kolejnym coraz gorzej.
Lost - Nie ma co dodawać temat wyczerpany serial gigant Smiling
Przyjaciele - Chyba jeden z najlepszych seriali komediowych dla każdego Smiling
Two and a half men - Serial po prosty wymiata jak ktoś nie widział to nie wie co traci teraz jest 9 seria już bez Charliego Shena co bardzo obniżyło loty ale poprzednie 8 sezonów super.
The Big Bang Theory - Serial o ludziach kochających technologie hm można powiedzieć o nas po prostu trzeba oglądać !
The Mentalist - Przyjemny serial kryminalny ciekawe historie i sie nie nudzi inne podejście niż CSI .
American Horror Story - Jako serial horror bardzo wysoki poziom jeden sezon jedna historia wszystko trzyma się ładnie czekam na 2 sezon.
The Killing - Również serial kryminalny coś podobnego moim zdaniem do miasteczka Twin Peaks chyba jeden z lepszych seriali jakie oglądałem każdy odcinek mocno trzyma w napięciu.
Dark Angel - Stary serial ale dla mnie super temat świata po klęsce gospodarczej i elektronicznej reżyser sam James Cameron szkoda ze tylko 2 sezony.

Polecam również z oglądanych Dexter , Jak poznałem waszą matkę , Suits , Gra o tron , Walking Dead , Sherlock , Kompania Braci , Pacyfik

Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Theriuss Offline
Supreme Master First Class
Liczba wątków: 21
Reputacja: 30
18-04-2012, 22:10
TerraNova - Nie będę nic mówił, sprawdźcie sami. Leci co środę o 20:00, a zaraz po pierwszym odcinku leci drugi. Naprawdę warto sprawdzić, słowo Exendoru.
[Obrazek: ExE221.png]
Szukaj
Odpowiedz
psycho4rent Offline
Side Effect...
*
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 2
19-04-2012, 15:28
Ja nie oglądam za duzo seriali, ale nie które gry leca to zawsze obejże, a są to: Hoży Doktorzy, My name is Earl, The IT-Crowd, Pingwiny z Madagaskaru (to jest naprawdę zajebiste).

Śledzę też cotygodniowe odcinki gal telewizyjnych WWE: Raw oraz Smackdown!
(tak btw. to są to jacyś fani pro wrestlingu?)
[Obrazek: eQvPq.png]
Szukaj
Odpowiedz
Amai988 Offline
Gimbus XD
*
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 2
19-04-2012, 22:48
(19-04-2012, 15:28)psycho4rent napisał(a): Śledzę też cotygodniowe odcinki gal telewizyjnych WWE: Raw oraz Smackdown!
(tak btw. to są to jacyś fani pro wrestlingu?)

Taaaaaaaak Grinning choć i tak WWE mało oglądam, stawiam bardziej na ultraviolent Winking
Szukaj
Odpowiedz
Theriuss Offline
24-07-2012, 20:16
Game of Thrones oraz Spartakus : Zemsta - Po lepszym początku Terranovy, i beznadziejnym końcu, postanowiłem oglądać tylko wysokobudżetowe seriale HBO, nigdy więcej żadnych TVP...
Szukaj
Odpowiedz
dzej Offline
VIP
24-07-2012, 20:22
How i met your mother. Szukałem czegoś do oglądania po przyjaciołach i nie zawiodłem się. Rewelacyjny serial.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
24-07-2012, 21:07
Exe, serio jesteś takim gimbusem czy tylko udajesz? Terra Nova to FOX a nie TVP...
Szukaj
Odpowiedz
Theriuss Offline
24-07-2012, 21:15
Jestem gimbusem, druga klasa, ale ten serial leciał na TVP
Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
24-07-2012, 21:18
Fffuuu Fffuuu Fffuuu

Jak LOST leciało na TVP to znaczy, że produkowało je TVP? Litości!
Szukaj
Odpowiedz
Theriuss Offline
24-07-2012, 22:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2012, 22:49 przez Theriuss.)

Nie piszę cholera że ten serial jest produkcji TVP!!!

Fffuuu Fffuuu Fffuuu

Szukaj
Odpowiedz
Wojt Offline
Wiking
**
Liczba postów: 70
Liczba wątków: 5
Reputacja: 114
25-07-2012, 00:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2012, 00:50 przez Wojt.)
Jako człowiek kochający i obcujący z historią muszę wymienić:

1. Rzym - oba sezony na świetnym poziomie, dodatkowo naprawdę porządnie opierali się na źródłach historycznych.
2. Boardwalk Empire - Cudowna rola Buscemiego, kostiumy i klimat lat 20 w stanach.
3. The Borgias - bardzo fajnie przedstawiona o tron piotrowy.
4. Przyjaciele - 10 sezonów wspaniałego humoru.
5. Dexter - pierwsze 2 sezony były w porządku. Historia seryjnego mordercy z policyjnej rodziny.
6. Battlestar Galactica - trzymający w napięciu serial SF, gdzie resztki ludzkości uciekają na statkach kosmicznych przed maszynami.
Szukaj
Odpowiedz
McMarycha
Unregistered

25-07-2012, 00:49
Według mnie jednym z najlepszych seriali są "Przyjaciele" Osobiście uwielbiam ten serial i obejrzałem już wszystkie odcinki i pewnie nie raz jeszcze je będę oglądał
Odpowiedz
Witold Offline
I'M BAMAN
Liczba postów: 267
Liczba wątków: 39
Reputacja: 64
25-07-2012, 00:52
Świat Według Kiepskich jakiś dłuższy czas temu, od bardzo dawna nie oglądam już telewizji
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 19-06-2025, 02:31 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.