Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Gry PBF v
« Wstecz 1 2

[GRA] Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy
Strony (9): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 9 Dalej »
Idź do strony 
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[GRA] Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy
Bufoniasty Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
12-09-2012, 18:14
Wojowu wydaje się dość podejrzany, oskarżał osoby, a teraz umywa ręce. Jednak myślę, że to nie on stoi za morderstwami, a Shineko, który prawdopodobnie wytypował swojego współpracownika (Wielkimati), żeby odciągnąć uwagę od swojej osoby, nie udało mu się to do końca, ponieważ wyszło na jaw, że w mieście ktoś jeszcze czyha na nasze życia. Shineko próbuje nami manipulować, odciągnąć od siebie uwagę, że niby to "dziś nie będę nikogo typował", a to pewnie on jest odpowiedzialny za śmierć wielu z nas i w nocy będzie polował. Shineko jest mordercą.
Szukaj
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
12-09-2012, 19:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2012, 19:45 przez Dorczenzo.)
Jack Daniels w naszym mieście? Niemożliwe, jedyne co tu pijemy i na co nas stać to jakieś tanie siki, które nawet obok whiskey nie stały. Ale miło wmawiać sobie, że wlewamy w gardła "szkocką". Smak smakiem, ważne że uspokaja myśli...

Uspokoiłem się wiedząc, że morderca nie żyje. Ale oto zginął kolejny człowiek a to znaczy, że zabójca miał wspólnika. Naprawdę niebezpiecznie jest wychodzić w nocy z domu. Wszystkie te zgony strasznie mną wstrząsają. Nie wiem ile jeszcze będę w stanie wytrzymać. Czy to jakaś gra? Czy jesteśmy wystawiani na próbę? Przecież to są istoty ludzkie! Jak zabijanie może przychodzić z taką łatwością?!

W fabryce coraz gorzej i gorzej... Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to Supaplex będzie musiał zwinąć swój biznes. No ale wtedy co z nami, pracownikami, którzy w tym miejscu zarabiają swoje jedyne pieniądze? Rozmyślając o zarobkach przyszła mi do głowy pewna myśl - a co jeśli morderca jest WYNAJĘTY? Nie oszukujmy się, nikt w tym mieście nie śpi na pieniądzach, ledwo wiążemy koniec z końcem. Łatwo byłoby pokusić się na szybki zarobek. Ale w takim razie kogo było stać na wynajęcie mordercy no i... po co? Ahhh, za dużo myśli w mej głowie....

Dzisiaj nikogo nie oskarżam. Jestem zbyt zmęczony ostatnimi wydarzeniami...
Szukaj
ExGamer Offline
Niah!
**
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 10
12-09-2012, 20:08
Jezu. Z chwilą kiedy naczelny zarządca miasta odszedł w zaświaty, życie stało się bardzo trudne. Co krok jakieś zabójstwo... Człowiek boi się wyjść z domu wieczorem, żeby nie zostać posądzonym o bycie mordercą, albo nie zginąć. Strach... A whisky z knopersem dobra była... Tylko czemu on tak wcześnie poszedł... Hmm? Czyżby miał coś do "załatwienia" po drodze? Nie wiem, dlatego też nie oskarżam nikogo.

Ale, co robił knopers po odejściu od baru?
Czemu Bufoniasty tak żywiołowo oskarża Shineko?
A może w/w ma rację i Shineko jest zabójcą?
Gdzie był dzej i yodek w nocy?

Chyba nigdy nie uda nam się tego dowiedzieć...
Strona WWW Szukaj
Kacpei Offline
Wilczy kieł
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 7
Reputacja: 78
12-09-2012, 20:28
Ja również robie sobie dzień wolnego od osądu
Szukaj
Theriuss Offline
Supreme Master First Class
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja: 30
12-09-2012, 20:58
Miejmy nadzieję, że mój wcześniejszy typ był prawidłowy .: Shineko
[Obrazek: ExE221.png]
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja: 172
12-09-2012, 20:59

Nie wspomniałem o tym, ale żeby gracz wybrany w głosowaniu zginął to musza być na niego oddane przynajmniej 3 głosy.

Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Kenji_ Offline
Pong
*
Liczba postów: 24
12-09-2012, 21:00
Aresztowaliśmy 2 członków naszego społeczeństwa. Zdania są podzielone nikt nie chce oceniać pochopnie by nie zostać oskarżonym.
Każdy kto w tej sytuacji zabierze głos i kogoś oskarży stanie się cholernie podejrzany.
W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak tylko zrezygnować z głosu.
Szukaj
bleub Offline
VIP
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja: 100
12-09-2012, 22:11
Trop Shineko zdaje się mieć sens, widły w dłoń!
Szukaj
Shineko Offline
Perwers naczelny
*
Liczba postów: 14
12-09-2012, 22:21
Nie odciągam od siebie uwagi, poprzez nietypowanie nikogo. Wydaje mi się, że zawierając słowo w dyskusji wręcz przeciwnie - zwracam na siebie uwagę. A może któryś z Panów niepokoi się o to, że kolejny raz wytypuję dobrze i pokrzyżuję mu niecne plany? Zbrodni Wielkiego Matiego byłem niemal pewien, stąd padł mój poprzedni typ. Nie mam zamiaru wskazywać dziś kogokolwiek na oślep i przyczynić się do śmierci niewinnego.
Szukaj
yodek Offline
Fan absurdów
*
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
12-09-2012, 22:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2012, 22:50 przez yodek.)
ExGamer napisał(a):(...)Gdzie był (...) yodek w nocy?
Chyba nigdy nie uda nam się tego dowiedzieć...
Ja na swoją obronę mam tylko tyle, że spałem twardym snem, bo kolejny ciężki dzień w pracy - będę musiał z niej zrezygnować, bo wymagają zbyt dużo za zbyt małe pieniądze. Co do tego co się dzieje w mieście - właśnie do mnie dotarły te smutne wieści - to mnie się odechciewa robić nawet spacery do najbliższego parku...

...choć jestem fanem robienia czegokolwiek, zamiast siedzieć na dupie i nic nie robić, to zwyczajnie sił mi brak by pobawić się w "detektywa" i odnaleźć mordercę. W weekend może znajdę na to czas.

bleub napisał(a):(...) Jedyny trop jaki mamy to rozlany przy trupie Jack Daniels. Podejrzenia mogą więc padać na osoby uczęszczające do jedynej w okolicy spelunki...
Oby to się nie okazało zmyłką, jak słusznie zwraca uwagę Manga Ryu, pomimo, że w tej chwili wygląda na podejrzanego.

Manga Ryu napisał(a):(...) wczorajszego wieczora piłem tylko piwo! (...) Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to ja typowałem Koguta (...) Ktoś tutaj chce mnie wrobić, tylko kto? Knopers? Dorian? Na razie muszę poczekać z jakimkolwiek osądem...

Kenji napisał(a):(...)Co się dzieję z naszą policją?! Gdzie służby porządkowe które powinny nas strzec!
Oby ostatnie poszlaki na coś nakierowały...
Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja: 39
12-09-2012, 23:03
Ja też, z braku poszlak rezygnuję z dzisiejszego głosowania i mam tylko nadzieję, że kolejna noc nie przyniesie kolejnego trupa...

Pijąc piwo zastanawiam się nad wszystkimi poszlakami i poważnie myślę nad przeprowadzką, jeśli w ciągu tygodnia nie ujmiemy złoczyńcy. Supabox sobie beze mnie poradzi, chociaż nieraz byłem pracownikiem miesiąca. Ale to tylko jak nie ujmiemy złoczyńcy.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
Strona WWW Szukaj
knopers Offline
Niedzielny gracz
**
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 13
Reputacja: 15
12-09-2012, 23:05
Oj Shineko dobrze wiem, że ty zamawiałeś dużą ilość Jacka Danielsa, w końcu pracuję w firmie kurierskiej.Niestety, ale innych śladów nie było, więc dla mnie ty jesteś głównym podejrzanym.
[Obrazek: fs_overall.png]
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
12-09-2012, 23:09
Jest NOC

Dzień upłynął spokojnie. Mieszkańcy jednocześnie cieszyli się ze śmierci mordercy i martwili nadchodzącą nocą. Tym razem nie byli bardzo przekonani do wydawania osądów, jedynie mała grupka złapała za sprzęt rolny i udała się do domu Shineko. Znaleźli go na tyłach jego przytulnego domku, młodzieniec nie miał dokąd uciec i jedyne co zrobił to zasłonił twarz. Ostrza narzędzi przyniesionych przez mieszkańców narzędzi raz za razem przeszywały jego ciało, po chwili był już martwy. Jeden z mieszkańców zauważył plakietkę która wypadła z kieszeni Shineko podczas egzekucji, była to licencja... licencja detektywistyczna...

W wyniku głosowania zginął Shineko - detektyw

Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
13-09-2012, 07:32
Jest DZIEŃ

Konstabl Grem stał w mieszkaniu które przypominało scenerię taniego filmu o mocach nadprzyrodzonych. Na podłodze leżały kolejne zwłoki. Tak jak poprzedniej nocy nie było tutaj śladów brutalności, ciało leżało spokojnie. Ktoś jednak postanowił zostawić ślad, na oczach denata leżały dwie monety, a na jego ciele wypalono słowo "bierność". Był to 05mateo10, jasnowidz-amator. Konstabl Grem tym razem znał przyczynę śmierci bo otrzymał wyniki badań KlawegoKoguta. Obu zostały podane środki paraliżujące serce i płuca, umarli spokojnie, we śnie, bez bólu.

Tej nocy zamordowany został 05mateo10 - Jasnowidz

Szukaj
ExGamer Offline
Niah!
**
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 10
13-09-2012, 08:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2012, 08:36 przez ExGamer.)
Wstałem wcześnie, żeby otworzyć fabrykę, bo dziś jest moja kolej. Włączyłem TV i dowiedziałem się o tych morderstwach... Straszne. Boję się tym bardziej. Dwa błędne tropy. Dlaczego? Kto tak dobrze nami manipuluje? Gdzie jest Dzej pytam? Jeżeli to nie Shineko mordował, to dlaczego knopers tak mówił? I gdzie w końcu knopers był kiedy odszedł od baru? Nie raczył odpowiedzieć... Mój głos waha się pomiędzy knopersem a Befoniastym, który najusilniej próbował udowodnić winę Shineko. Dlatego też wydaje mi się, że to Dzej może być mordercą. Bo się ukrywa!
Strona WWW Szukaj
Kenji_ Offline
Pong
*
Liczba postów: 24
13-09-2012, 13:42
Mordercą jest do wyboru:
ExE221, bleub, knopers.

Tylko mordercy mogło zależeć na tym by głosowanie zakończyło się śmiercią mieszkańca.
Ponieważ nasze prawa stanowią, iż potrzeba przynajmniej 3 głosów by kogoś skazać.
Obstawiam, że to

knopers jest sprawcą!
Szukaj
Wojowu Offline
The Doctor
*
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 1
13-09-2012, 14:44
Nieobecność Dzeja i mnie zastanawia. Od początku wydawał się nieobecny, teraz tym bardziej.
TARDIS - Time And Relative Dimension In Space.
W skrócie budka telefoniczna
Szukaj
bleub Offline
VIP
13-09-2012, 20:34
Wypalone słowo "bierność" stawia sprawę jasno. Wywieźć Dzeja z miasta na taczce gnoju!
Szukaj
knopers Offline
Niedzielny gracz
**
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 13
Reputacja: 15
13-09-2012, 20:42
Kurde straciliśmy detektywa on mógł nam bardzo pomóc.Ludzie przestańcie przelewać niewinną krew i zastanówcie się za nim kogoś oskarżycie (tak wiem sam tak robiłem).Ja się dzisiaj wstrzymuje z braku dowodów.
[Obrazek: fs_overall.png]
Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja: 39
13-09-2012, 21:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2012, 22:02 przez Manga Ryu.)
Dzisiejszy dzień znowu minął mi na rozmyślaniach. Już powoli przestaję rozumieć, co jest jawą, a co tylko koszmarem. Kolejne zabójstwo... Prawie nie znałem dzisiejszej ofiary, ale... Cholera, boję się.
Ludzie na mieście też są coraz bardziej nerwowi, chcą skazać Dzeja... I pewnie tak się stanie, ustanowionego prawa przekazywanego z pokolenia na pokolenie się nie zmienia... Ja do tego ręki nie przyłożę..

Poza tym, mam wrażenie, że się mylicie- Dzej jest jeszcze bardziej przerażony niż ja, to wszystko...
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
Strona WWW Szukaj
Theriuss Offline
Supreme Master First Class
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja: 30
13-09-2012, 21:58
Mam na rękach krew zbyt wielu osób, dzisiaj Wstrzymuję się od głosu
[Obrazek: ExE221.png]
Szukaj
supaplex Offline
I'm awesome
**
Liczba postów: 141
Liczba wątków: 2
Reputacja: 76
13-09-2012, 22:03
Po namyśle stwierdzam jedno - Dzej nie oskarżał nikogo, pil spokojnie tanie whisky podczas gdy my szukalismy mordercy... Podejrzana sprawa. Klopoty w Supaboxie nie pomagaja mi w tej trudnej sytuacji w jakiej znalazlo sie nasze male miasteczko. Lincz na burmistrzu, ktory okazal sie niewinny nie pomogl nam wcale.

Wiem jedno - brak akcji ze strony Dzeja moze swiadczyc o jego zamieszaniu w ta afere.

Wracam dzisiaj wieczorem do biura, liczyc oferty dla nowych klientow. Nie moge sie poddac, nie teraz...
Strona WWW Szukaj
dzej Offline
VIP
Liczba postów: 416
Liczba wątków: 27
Reputacja: 195
13-09-2012, 22:10
Mówiłem, że nie będę ingerować w dywagacje hołoty dopóki nie będą one mnie dotyczyć. Nie jestem z tego miasta i nie zamierzam się z wami bawić. Jednak przestrzegam was i proszę, nie idźcie masowo za przypadkowym oskarżeniem. Przeanalizujcie na zimno, kto na kogo od początku wskazuje, nawet bezpodstawnie. SUPAPLEX od początku też był milczący, a nikt na niego nie glosował. To losowy lincz. Jednak zauważcie, że jedyne co robił to rzucał od samego początku podejrzenia NA MNIE. Myślę, że ma na mnie ZLECENIE. Wybrał sobie mnie na ofiarę i konsekwentnie chce mnie wykończyć. Pomóżcie niewinnemu przeżyć. Mój głos oddaję na Supaplexa
Strona WWW Szukaj
bleub Offline
VIP
13-09-2012, 22:16
Dzej może mieć rację, od dawna wyczuwałem że w Supaboxie coś nie gra. Dziś zawiśnie Supaplex!
Szukaj
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
13-09-2012, 22:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2012, 22:37 przez Dorczenzo.)
Nie poszedłem dzisiaj do pracy. Boję się o swoje życie. Postanowiłem, że muszę zobaczyć się z synem. Mieszka ze swoją mamą, moją byłą żoną. Żadne z nich nie odzywało się do mnie przez długi czas, pewnie nawet nie wiedzą, że mieszkam kilka ulic dalej. No nic, zobaczymy... Dzisiaj nie mam nastroju na zabijanie.
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (9): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 9 Dalej »
Idź do strony 
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 25-06-2025, 01:00 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.