Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Gry PBF v
« Wstecz 1 2

[GRA] Morderca 2.0 - Pasożyt
Strony (9): 1 2 3 4 5 ... 9 Dalej »
Idź do strony 
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 3.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[GRA] Morderca 2.0 - Pasożyt
Avril Offline
Trophy whore
*
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 4
Reputacja: 4
Bug  20-09-2012, 00:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2012, 20:12 przez Stivi.)
Czas na drugą odsłonę gry w MORDERCĘ! Tym razem w troszkę innych klimatach i z lekko innymi rolami. Zapraszam do zgłaszania się w tym temacie. Czekam na co najmniej 20 osób. No i pozwoliłem sobie oddać honory poprzedniemu MG nazwą miasta i posadą arcymistrza.

Morderca 2.0 - Pasożyt

Mistrz gry: Avril - Prywatna wiadomość

1. Fabuła gry
Czasy: niewiarygodnie daleka przyszłość
Miasto: Stiviopolis
NPC: Arcymistrz Stivi

Rok XXXX. Ludzie już dawno przestali odliczać czas. Po każdej kolejnej dacie przewidywanego końca świata dali sobie spokój. Nie ma miesięcy, tygodni. Są tylko dni. Na zmianę roboczy i wolny. Oczywiście obcy zlecieli się jak muchy do miodu na Ziemię już dawno. Jedni po surowce: długo nie wytrzymali z naszymi skinami. Jedni po kobiety: dostali je w nadmiarze, bo te same pakowały im się do...między macki. Kolejni przypadkiem: tych olaliśmy. Następni po wodę... I tak dalej i tak dalej. Kiedyś o nich marzyliśmy i robiliśmy filmy. Teraz stali się nudni...
Stiviopolis zajmuje całą dawną Europę. Samochody wyszły z mody. Teraz każdy ma w kieszeni przenośny transponder. Nie da się ukryć, że sposobów na popełnianie przestępstw namnożyło się...oj namnożyło. Problemem jest to, że popełnia się je dla przyjemności. Nie ma biednych, więc kradnie się dla fanu. Morduje się dla podniety, lub zasady. Całym polis włada jedyny i niepodważalnie kochany Stivi. Wybrany demokratycznie ponad XXXX lat temu. Oczywiście genetycznie i technologicznie podtrzymuje się przy życiu, ale ktoś musi podejmować najważniejsze decyzje w mieście. Przecież nie ludzie...
Wspominałem o morderstwach? Ostatnio jakby wzrosła ich częstotliwość wśród znanych mieszkańców. I są popełniane na coraz to nowe sposoby... Wiadomo jedno. Pojawił się nowy gatunek obcego. Żyje w czyimś ciele. Żyje by zabijać.

UWAGA!
Każdy z graczy może w swoich postach dopisywać własne historie dotyczące miasta, fabuły czy też swojej postaci.

2. Cel gry

Mieszkańcy:
Zabicie pasożyta. W wyniku głosowania lub za pomocą umiejętności kamikadze.

Pasożyt:
Zabicie tylu mieszkańców by głosowanie było niemożliwe(Przy 20 graczach stanie się to gdy zostanie 4 mieszkańców i morderca).

3. Zasady gry
- Podawanie publicznie informacji o roli którą się odgrywa jest zabronione(kara -> ostrzeżenie/ban),
- Martwi nie mogą pisać postów(kara -> ostrzeżenie/ban),
- Łamanie zasad określonych w roli gracza jest zabronione(kara -> ostrzeżenie/ban),
- Wykonywanie akcji przez graczy z rolami odbywa się za pomocą PW do mistrza gry,
- Posty graczy mogą dotyczyć jedynie aktualnej rozgrywki,
- Mistrz gry za pomocą adnotacji może w postach przekazywać informacje służące usprawnieniu przebiegu gry(uwagi, komentarze, upomnienia),
- Osoby nieaktywne/starające się zepsuć zabawę będą mordowane(w grze) i/lub karane ostrzeżeniem/banem,
- Mistrz gry decyduje o wszystkich sprawach nie ujętych w niniejszym regulaminie,
- Podczas trwania gry możliwe są zmiany w zasadach jej przebiegu(zezwolenie na jakąś zabronioną akcję itp),
- Obowiązują zasady ogólne Forum Arhn.eu.

4. Przebieg gry
Gra podzielona jest na dwie fazy, a kilku graczy ma przydzielone role specjalne!

a) Faza dnia
- Faza rozpoczyna się między godziną 6:00 a 12:00 czasu polskiego, a kończy się wraz z ogłoszeniem nocy,
- Początek/koniec fazy ogłaszany jest przez mistrza gry,
- W tej fazie mieszkańcy mogą porozumiewać się ze sobą,
- Podczas rozmów gracze mogą rzucać podejrzenia, snuć domysły - które ograniczone są jedynie waszą wyobraźnią i realiami w których odbywa się zabawa,
- Na końcu tej fazy jedna z osób ginie jako domniemany pasożyt,
- Domniemany pasożyt wybierany jest za pomocą głosowania
  • Głosowanie odbywa się w temacie, obok innych rozmów,
  • Każdy głos MUSI być poparty argumentami,
  • Nick gracza na którego głosujemy zapisujemy kolorem czerwonym
  • Jeśli chcemy zmienić głos, zapisujemy tą informację kolorem niebieskim
  • Jeśli chcemy zrezygnować z oskarżania kogokolwiek, zapisujemy tą informację kolorem zielonym
  • Możliwe jest wstrzymanie się od głosu, należy to zapisać kolorem zielonym
  • Podczas remisu w głosach mistrz gry może zarządzić przedłużenie fazy dnia lub odstąpić od zabicia gracza
  • Co najmniej 3 osoby muszą zagłosować na jedną osobę, by ta zginęła

Kod:
[color=red]czerwonym[/color]
[color=#00BFFF]niebieskim[/color]
[color=#32CD32]zielonym[/color]

b) Faza nocy
- Faza rozpoczyna się między godziną 20:00 a 24:00 czasu polskiego, a kończy się wraz z ogłoszeniem dnia,
- Początek/koniec fazy ogłaszany jest przez mistrza gry,
- W tej fazie mieszkańcy NIE mogą porozumiewać się ze sobą,
- Wszyscy gracze posiadający role w tej fazie wysyłają PW do mistrza gry z informacją o wykonywanej akcji,
- Po końcu tej fazy(rozpoczęciu fazy dnia) pasożyt może zabić któregoś z graczy.

c) Role
ZDRADZENIE swojej roli innym graczom będzie karane. O rolach informować będzie mistrz gry po śmierci danego gracza.

ZDRADZENIE bezpośrednio informacji uzyskanych po wykonaniu akcji będzie karane. Takie informacje można jedynie przekazywać pośrednio poprzez domysły/spekulacje/oskarżenia - tak jak to robią inni gracze.

Role zostaną rozdzielone przez mistrza gry przed rozpoczęciem gry, a po zakończeniu zapisów.

Akcje specjalne wykonywane są za pomocą PW do mistrza gry!

- Pasożyt - podczas każdej fazy nocy może wybrać jednego gracza do zabicia,
- Detektor - podczas każdej fazy nocy może wybrać jedną osobę do sprawdzenia czy jest pasożytem
- Telepata - podczas każdej fazy nocy wybiera jedną osobę i dowiaduje się, czy ta osoba posiada rolę (ale nie dowiaduje się jaką),
- Kamikadze - jeśli umrze w wyniku głosowania może eksplodować zabijając jedną wybraną osobę,
- Pijawa - każdej nocy może wybrać jedną osobę. Jeśli ta osobą zostanie wskazana przed mordercę, to pijawa nie będzie mogła zostać zabita przez pasożyta podczas następnej fazy nocy,
- Hazardzista - każdej nocy może spędzić noc na partyjce SpacePokeraGiganta z jednym z graczy. Ten gracz będzie posiadał alibi i nie będzie można na niego głosować podczas fazy dnia. Nie może użyć umiejętności na sobie
- Ofiara - kosztem zrezygnowania z głosowania podczas fazy dnia może poznać rolę jednego z graczy. UWAGA! Może skorzystać z tej zdolności tylko raz. I oznajmia to Mistrzowi Gry podczas fazy nocy
- Mieszkaniec - wszyscy pozostali, nie posiadają akcji specjalnych na PW

5. Lista graczy
1. Kacpei - hazardzista - zginął od eksplozji Dorczenza
2. Manga Ryu - pasożyt
3. Stivi - mieszkaniec - wszystkie jego systemy został zniszczone przez mieszkańców
4. Kemer - mieszkaniec
5. Wojowu - mieszkaniec - zmasakrowany i pozbawiony głowy przez pasożyta
6. Wielkimati - ofiara - rozdarty przez pasożyta; jego wnętrzności walały się po całej ulicy
7. Mrozzu - mieszkaniec - przebity kolcem z wydzielin przez pasożyta
8. 05mateo10 - pasożyt
9. knopers - mieszkaniec - zadźgany przez tłum laserowymi nożami
10. Dorczenzo - kamikaze - zastrzelony z pistoletu laserowego
11. Kenji - detektor - rozerwany na strzępy przez wściekłych mieszkańców
12. Drizztoable - mieszkaniec - pozbawiony głowy przez pasożyta
13. Bufoniasty - mieszkaniec - rozczłonkowany przy pomocy Teleportera-2 i rozniesiony na krańce wszechświata
14. Sachees - mieszkaniec - odnaleziono jedynie głowę...w bagnie...
15. ExE221 - mieszkaniec
16. supaplex - mieszkaniec - zabity we własnym klubie przez pasożyta; oderwano mu przyrodzenie
17. Dark Archon - mieszkaniec - utopiony w zniszczonej rurze wodociągowej; połamany, aby się tam zmieścił...
18. bleub - telepata
19. Nolfaverll - mieszkaniec - zabity na samym końcu przez pasożyty
20. Ichabod - pijawa - spalony na stosie przez mieszkańców
21. Xeron - mieszkaniec - zabity przez mieszkańców przy pomocy kwasu
22. ExGamer - mieszkaniec - nabity na wieżę kościelną przez pasożyta

GRĘ ZWYCIĘŻYŁY PASOŻYTY. ŻADEN NIE ZOSTAŁ ODKRYTY.
[Obrazek: AvrilPL.png]
Szukaj
Avril Offline
Trophy whore
*
22-09-2012, 00:03

Za pomocą takich adnotacji będę odnotowywał wpisy bardziej "techniczne"

Role zostały rozlosowane, każda wylosowana osoba otrzymała PW z instrukcjami. Jeśli ktoś nie otrzymał PW to jest zwykłym mieszkańcem.

W grze są DWA pasożyty.

Przypominam, że nie wolno zdradzać tego jaką się ma rolę(oraz czy się ją w ogóle ma). Kto tego dokona zostanie wykluczony z gry i ukarany na forum.

Życzę dobrej zabawy!

POCZĄTEK.

Faza Nocy.
Systemy zasilania miasta padły jednocześnie. W dzielnicy technicznej rozległ się wrzask. Nieludzki. Typowo obcy. Właściwie to gulgot. Tłum gapiów zebrał się wokół mackowatych zwłok niemal natychmiast. Jedna z macek była odcięta i wepchnięta do przełyku kosmity. Zasilanie wróciło równie szybko, jak padło. Roboty porządkowe zaczęły zabezpieczać zwłoki. Rozganiały pomału grupę przechodniów. Mieszkańcom wiele nie było trzeba. Zaczęli patrzeć na siebie podejrzliwie...
Szukaj
Avril Offline
Trophy whore
*
22-09-2012, 13:30
FAZA DNIA (sorry, że tak późno)
Atomowo zasilane słońce uniosło się nad horyzont. Kredowy ślad na ulicy oznaczał miejsce, gdzie leżały zwłoki. Zebrał się kolejny tłumek...
Szukaj
Sachees Offline
nikt
**
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
22-09-2012, 14:04
Na miejsce zbrodni docieram razem z grupką tłumu. Cóż, pierwszy, który przybył nie musi być mordercą, wręcz przeciwnie, ale dlaczego ExGamer i Xeron przybyli na końcu? Któryś z nich musi coś wiedzieć. Na razie brak poszlak, więc muszę chwileczkę się zastanowić...

Off Topic:
Czy rezygnację z głosu można anulować i oskarżyć kogoś?
Szukaj
ichabod Offline
Rycerzyk Sony
Liczba postów: 282
Reputacja: 231
22-09-2012, 14:24
Wow, wow, wiedziałem, że wreszcie coś się zdarzy ciekawego w tej zapyziałej dziurze. Heh, zawsze uważałem, że te dziwolągi nie powinny się panoszyć po Ziemi, która przecież od zawsze należała do ludzi. Tylko do ludzi! Więc ktoś wreszcie postanowił zrobić porządek z tym kosmicznym badziewiem, chwała mu za to! Niech no tylko rozejrzę się, komu uścisnąć dłoń...
[Obrazek: 2012-12-21_1230.png]
Strona WWW Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja: 39
22-09-2012, 14:27
Tak, możesz w trakcie dnia spokojnie tym żonglować. Przynajmniej tak było u Stiviego Winking

Jezzu, kto mógł to zrobić? Przecież to nieludzkie. Ja rozumiem, że możemy mieć ostatnio nastroje anty-Octopi (ci kosmici z mackami), ale to chyba nie powód, żeby od razu kogoś zabijać?
Zastanawiam się, kim jest morderca, że tak łatwo udało mu się odłączyć system zasilania. Dobrze, że mój mały agregat w domu działał dobrze- mogłem dopatrzeć ostatni, 3769674638. odcinek Mody na Sukces.

Ja też na razie wstrzymuję się od głosu. Jednakże, musimy zebrać odpowiedni materiał dowodowy i szybko zająć się ujęciem przestępcy! Proponuję, żeby każdy powiedział, co robił dzisiejszej nocy.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
Strona WWW Szukaj
ichabod Offline
Rycerzyk Sony
22-09-2012, 14:29
Nie twój interes, ksenofilu, nie zamierzam się tłumaczyć przed byle kim, co robię nocami.
Strona WWW Szukaj
Sachees Offline
nikt
**
22-09-2012, 14:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2012, 14:35 przez Sachees.)
Przecież to oczywiste, że spałem. Po 10 Wojakach w końcu trzeba było paść niczym trup PS3 Has No Game
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja: 172
22-09-2012, 14:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2012, 15:06 przez Stivi.)
Spowiadać się co robiłem w nocy? Nie bądź śmieszny.

Poza tym, uważacie, że morderca popełnił zbrodnię świadomie? Może to jakiś nowy wirus lub pasożyt, który w nocy całkowicie przejmuje mózg nosiciela! Kierowanie się taką starą metodę jak przesłuchanie, nie jest wskazane. Ja pozostanę wierny technologi i przejrzę nagrania z monitoringu naszego pięknego miasta.

Dorczenzo?! Gdzie jest ten patałach, przecież ktoś musi wypolerować fotel w sali monitoringowej, nie będę siedział na byle czym.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
22-09-2012, 14:39
Jak to zrobisz, skoro wysiadł prąd? Przecież wtedy monitoring nie działał i morderca musiał być tego świadomy...
Strona WWW Szukaj
Sachees Offline
nikt
**
22-09-2012, 14:40
Mówisz, że nie ma Dorczenzo? To oczywiste, że musi być mordercą, inaczej siedziałbyi szorował ten fotel!
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
22-09-2012, 14:45
Drogi Manga Ryu, rządzę tym miastem już szmat czasu - uważasz, że pozostawiałbym coś takiego jak monitoring bez zapasowego zasilania? Pamiętam jak jakiś tysiąc lat temu był podobny przypadek, tyle iż padło zasilanie, a większości handlarzy skradziono towary. Po tym incydencie postanowiłem odpowiednio się zabezpieczyć.

Ale może to zasilanie to jakiś trop? Może to ktoś pracujący w elektrowni?
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Theriuss Offline
Supreme Master First Class
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja: 30
22-09-2012, 14:46
No jasne, kto inny, niż pracownik elektrowni, byłby zdolny tak szybko wyłączyć prąd WSZĘDZIE?
[Obrazek: ExE221.png]
Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
22-09-2012, 14:47
Dorczenzo wydaje się być niezłym tropem, ale nie wiem, nie jestem pewien... Niech przyjdzie tu i sam się wytłumaczy!

Dorszu, mów coś dzisiaj robił!
Strona WWW Szukaj
Wojowu Offline
The Doctor
*
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 1
22-09-2012, 15:04
Wczoraj szybko zasnąłem i dziś obudziłem się wcześnie, dzień mam wolny więc nie mam co robić, próbuję włączyć telewizor, a tu nie ma prądu. Po jakimś czasie jest prąd, więc włączam telewizor. W telewizji mówią o kastingu do drugiej części Mody na Sukces. Szybko przełączam na wiadomości i co słyszę? Kolejny trup. Jeden z wielu, ale czemu jest o nim w wiadomościach? Po przyjściu na miejsce dowiedziałem się dlaczego. Kto mógł dokonać takiego zabójstwa?
TARDIS - Time And Relative Dimension In Space.
W skrócie budka telefoniczna
Szukaj
Kenji_ Offline
Pong
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
22-09-2012, 15:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2012, 15:33 przez Kenji_.)
Informacje wprost z laboratorium mikrobiologicznego. Doszło do wypuszczenia bakterii odpowiedzialnej za katastrofę sprzed 50 lat. Bakteria może powodować halucynacje, ból klatki piersiowej a także napady agresji.
Wszyscy którzy zamieszkują teren w pobliżu laboratorium w wschodniej części miasta proszeni są o kontakt z służbami.
Szukaj
Kemer Offline
Pong
*
Liczba postów: 21
Reputacja: 7
22-09-2012, 15:39
To miałbyć dzień jak codzień, były policjant, były detektyw... Cudownie wolny, bezrobotny. Siedziałem nocą w jednej z moich ulubionych spelun. Barman znając mnie uzupełniał szklanke podwójnym bourbonem z lodem. Oczywiście wszystko zapisując w zeszycie.
Jak zwykle po czwartej dawce życiodajnego trunku dostałem ataku optymizmu. Jeszcze się odbije, odzyskam licencje detektywa. Bzdura, piąta miarka trucizny "otrzeźwiła" mnie. Chcesz pracować w Stivipolis, nigdy nie wchodź w droge Stiviemu... Mogłem wtedy odpuścić, wszystko przez te cholerne baby... To było oczywiste, że zdradza żonę. Wiedziało o tym całe miasto. Nie wiedzieli tylko, że robi to z kosmitką.
Oczywiście nie wiedziałem, że durne babsko pójdzie, ze wszystkim do szmirowatej gazet, oczywiście nie wiedziałem, że zaraz po publikacji tych obrzydliwych zdjęć wybaczy mężusiowi a cała wina spadnie na mnie. Mogłem się tego domyśleć... Mogłem się też domyśleć tego, że szósta szklanka skuje mnie na amen.
Wyszedłem z baru, nie mam pojęcia która była godzina, nie mam pojęcia którędy szedłem i dlaczego akurat tam. Twarz oświetliła mi policyjna latarka, na ziemi leżał trup. Miałem to w dupie. Przez tych cholernych alienów i tak miałem same problemy, skierowałem się do mojego przecudnego M1. Cztery ściany, aneks kucheny i sracz na środku pokoju, poezja.
Ranek był ciężki, a miasto żyło już tylko jednym, cholernym trupem. Ironia. Znalazłem klin, stara, szmierowata whiskey z najniżej półki. Plastikowa butelka mnie nie odrzuciła, nie zrobił tego nawet pierwszy łyk tej breij. Założyłem płaszcz i kapleusz, wyszedłem w miasto, jak najdalej od tych gównianych informacji...
Już wtedy miałem przeczucie, że od tego nie ucieknę.
Szukaj
Sachees Offline
nikt
**
22-09-2012, 15:52
Największym podejrzanym jest Dorczenzo, ale muszę jeszcze nad tym pomyśleć. Czas wejść do knajpy i napić się Wojaka. Co? Zabrakło? No to dawajcie szkocką Okay
Tymczasem obok budynku przechodzi mnóstwo osób... Cóż, oprócz Dorczenza, podejrzani są też ExGamer i Xeron...
Szukaj
Nolfaverll Offline
Pong
*
Liczba postów: 22
Reputacja: 2
22-09-2012, 16:09
Taaaak, morderstwo. Coś się w końcu zaczyna dziać. Nie będzie już trzeba pisać o rekordowo wielkiej truskawce, czy śliwce. To są materiały dla prawdziwego dziennikarza! Zbrodnia, pytania, na które nie ma odpowiedzi, no i trup. O wiele lepsze, niż pisanie o truskawkach i śliwkach...

Jest za mało poszlak, dlatego wstrzymuję się od głosu. Idę dalej pisać o truskawkach.
Szukaj
Bufoniasty Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
22-09-2012, 16:22
Zainwestowałem kupę forsy w to miasto. Do Stivipolis sprowadziła mnie chęć poszerzenia mojej sieci sklepów z artykułami elektronicznymi. Teraz żałuję. W mieście giną ludzie, a ja mogę na tym wiele stracić. Czyżbym się mylił próbując otworzyć tutaj interes? Jeszcze nie wiem, wycofać się czy brnąć do przodu? Póki co poczekam na rozwój wydarzeń. Choć jako przyjezdny nie chcę zbyt namieszać, muszę kogoś skazać, ponieważ osoba odpowiedzialna za morderstwa psuje mi interes. Przykro mi Dorczenzo.
Szukaj
Mrozzu Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
22-09-2012, 16:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2012, 16:31 przez Mrozzu.)
Dzień jak co dzień. Prawie. Całodzienny raid na Onyxie w WoWie,z dobrymi dropami,później wbijanie 80 lvl w GW2 a spać poszedłem około 5,więc nawet nie zauważyłem braku prądu. Może będzie coś ciekawego w gazetach o zabójstwie? Ucieszyłbym się Grinning
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
22-09-2012, 17:20
Niestety z tego co udało mi się ustalić, zapis monitoringu nie wyłapał niczego istotnego. Według mnie nie warto jeszcze wieszać psów(pzów) na kimś. Szczególnie na Dorczenzo który w nocy najprawdopodobniej spał(i myślę, że nadal to robi) po bardzo ciężkiej pracy która mu zleciłem.
Szukaj
Wielkimati Offline
Trololo™
*
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja: 157
22-09-2012, 17:31
Po przeanalizowaniu wszystkich poszlak naszym jedynym podejrzanym jest Dorczenzo. Spalić go i jego wirusa.
Szukaj
Matuleczek Offline
emodzejquit
Liczba postów: 286
Liczba wątków: 47
22-09-2012, 17:48
ja myślę, że to Dorczenzo. Długo go nie było. Chyba coś knuje. Nie uda mu się to.
[Obrazek: newcreate.php?text=Matuleczek&name=metal...lor=15155E]
Mój FC: 4914-4899-3675
Szukaj
ichabod Offline
Rycerzyk Sony
22-09-2012, 17:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2012, 17:58 przez ichabod.)
Hm, przespacerowałem się trochę po okolicy celem wyłowienia z tłumu jakichś ciekawych osobników, którzy mogliby mieć coś wspólnego z zabójstwem tego pożałowania godnego kosmity. Musze powiedzieć, że odwaga gościa, który się na to porwał, nieźle mi zaimponowała, przy czym musiał on być w równym stopniu zdeterminowany, jak i szalony, by się na to porwać, kiedy poprawność polityczna sięga absurdu. A może nie działał świadomie? Tyle słyszy się o tych cholerstwach, wirusach, pasożytach, nanorobotach... Zresztą, to nie mój problem. Kto na siebie uważa, będzie miał święty spokój, to obce mackowate ścierwo pewnie się szlajało gdzie nie powinno i samo jest sobie winne. Dlatego jeszcze bardziej wzdryga mnie widok tych ludzi dookoła. Nie macie nic innego do roboty?! To znaczy ja oczywiście jestem tu tylko przy okazji, normalnie siedziałbym zajęty w domu jak co dzien pracując nad moim esejem "Dlaczego pojedyncze akty przemocy utrzymują społeczeństwo w ryzach", ale nie mogłem odpuścić okazji jak tylko usłyszałem co się wydarzyło.

W każdym razie widząc ten tłum pozbawionych idei i ambicji zombie, zrobiło mi się zwyczajnie niedobrze i postanowiłem wrócić do siebie. Oczywiście mój transponder dał dupy, więc musiałem zdać się na własne nogi. Niedaleko od całego zbiegowiska zauważyłem kręcącego się mężczyznę w staroświeckim płaszczu i kapeluszu, dokładnie z taką niechęcią do tego świata w oczach, jakiej można oczekiwać od kogoś, kto byłby w stanie wepchnąć jakiemuś śmierdzącemu kosmicie odciętą mackę w martwe usta. Hm... ten pijak i chodząca porażka życiowa Kemer w sumie ukrywa pewnie niejedną tajemnicę.
Strona WWW Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (9): 1 2 3 4 5 ... 9 Dalej »
Idź do strony 
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 16-06-2025, 17:22 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.