Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja:
172
Obudziłem się skoro świt. Przez światłowody dołączone do zakończeń moich nerwów doszła do mnie informacja o kolejnym morderstwie. Użyłem interfejsu myślowego by otworzyć komorę konserwującą w której sypiam. Następnie zażyłem bioenergetycznego batona wprost do mojego chemicznego żołądka. Dodatkowa energia sprawiła, że wiedziałem już co robić. Po pierwsze wysłałem zgłoszenie do robotów porządkowych by wysłały do mojego pozytonowego mózgu informację o kolejnej ofierze. Po drugie podjąłem decyzję o wygłoszeniu komunikatu do mieszkańców.
Umieściłem mój metaliczny tyłek w fotelu i włączyłem system rozgłaszająco-informacyjny. Obraz/dźwięk pojawił się w każdym miejscu gdzie była błyszcząca lub przeźroczysta powłoka.
~Komunikat
Witajcie mieszkańcy Stiviopolis, tutaj Arcymistrz. Chcę złożyć szczere kondolencje wszystkim ofiarom zajść z dwóch ostatnich dni, rodzina każdej ofiary otrzyma pól centyliona piezodolarow.
Oczywiście zajmę się całą sprawą jak to tylko możliwe. Ilość robotów strażniczych została podwojona, wszystkim systemom bezpieczeństwa zaimplementowano rozszerzone interfejsy psioniczne, filtry ultrablastyczne i dodatkowe zasilanie bardzo starą technologią parową. Mam nadzieję, że nasz morderca nie będzie potrafił sabotować tego rodzaju maszyn.
Mieszkańców proszę o podejrzliwość. Każdy może być mordercą, każda matka, ojciec, siostra - nie wiemy z czym mamy do czynienia, więc nie ufajcie nikomu - oczywiście prócz mnie, mojego namiestnika Dorczenzo i służb porządkowych. Tym samym apeluje by dzisiaj również wykorzystać prawo elektora, które zgodnie z międzyplanetarnym prawem cieni pozwala dokonać egzekucji osoby która według większości mieszkańców jest zbrodniarzem.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dorczenzo nie może być mordercą, posiada Alibi na noc gdy doszło do morderstwa.
Nie tędy więc trop. Czy mamy do kogo się zwrócić?
Laboratorium mikrobiologiczne pracuje nad metodą identyfikacji pasożytów. Należy uzbroić się w cierpliwość.
Na nikogo nie głosuję
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja:
10
Mordercą może być każdy. Brakuje dowodów. Brakuje poszlak... Ale trzeba coś zrobić. Oskarżyliście niewinnego człowieka. Jesteście współwinni jego śmierci! Nic was nie usprawiedliwia. Wydaje mi się, że Stivi może być zamieszany w morderstwa. Być może któryś z jego mózgów się zbuntował i zmutowana SI, która zwie się "Wściekły Piez" dokonała przejęcia władzy nad ciałem wyżej wymienionego... Kto wie... Ale jak na razie to mój jedyny trop. Więc będę się go trzymał.
Reputacja:
172
Prawo usprawiedliwia śmierć "niewinnego". Knopers tak czy siak w jakiś sposób był winny, bardzo wielu rzeczy, nikt chyba temu nie zaprzeczy?
Oskarżanie mnie jest śmieszne. Rządzę naszym miastem już bardzo długo, czy kiedykolwiek was zawiodłem? Jestem człowiekiem który dzięki technologi i nauce stał się prawie nieśmiertelny, cały mój organizm jest na bieżąco monitorowany, nie ma tu miejsca na jakiekolwiek odstępstwa od normy! Chętnie przedstawię ekspertyzę 10 różnych naukowców z 10 rożnych galaktyk na potwierdzenie moich słów!
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Kolejna śmierć, tym razem jeszcze bardziej brutalna... A jeszcze bardziej zagadkowa, gdyż tej ofiara praktycznie nie udzielała się w życiu publicznym, przynajmniej ja ani razu jej nie spotkałem. Czyżby to był cel mordercy? Osoby, które pozostawały w cieniu i nie udzielały się w sprawach publicznych? Może niedługo odkryjemy sposób myślenia mordercy...
Tak jak wcześniej, uważam, że jest za wcześnie na wydawanie osądów i nie głosuję.
Liczba postów: 21
Reputacja:
7
Wiadomości były jednoznaczne... Mamy w mieście seryjnego morderce, a to oznacza jedno. Szansa na rehabilitacje. Gdybym znalazł tego pasożyta nawet Stivi musiałby się ugiąć pod naporem opinii publicznej. To moja szansa. Potrzebowałem tropu.
Miałem tylko jeden. Wczoraj gdy przechadzałem się miastem jakiś alienofob zaczął krzyczeć, że to ja jestem pasożytem. Skierowałem swoje kroki do domu ichaboda Postanowiłem go śledzić, dawno tego nie robiłem, ale intuicja mi mówi, że jest w to zamieszany. Znany jest z tego, że nienawidzi obcych jak mało kto. Kolejna poszlaka, to otrzymanie przez niego niedawno statusu żółtego, a to oznacza, że kręci się już przy Radzie Miasta. Mam immunitet, policja nie ma jak go ugryźć... co innego społeczeństwo...
Będę obserwował jego dom, może uda mi się dowiedzieć czegoś potrzebnego.
Aha... piersiówka.
Liczba postów: 25
Reputacja:
0
Jak na razie jedynymi osobami co do których są podstawy do podejrzeń to Dorczenzo (mający alibi) i nasz przywódca Stivi. Jednakże wiem, że bez niego w całym Stiviopolis zapanuje niepowstrzymany chaos. Nie chcę więc na niego głosować. W związku z tym ponownie nie oskarżam nikogo. Mam tylko nadzieję że wkrótce to się powyjaśnia
TARDIS - Time And Relative Dimension In Space.
W skrócie budka telefoniczna
Liczba postów: 12
Reputacja:
0
23-09-2012, 17:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2012, 17:50 przez Bufoniasty.)
Oświadczam, że firma Bufoniastex wszczęła pracę nad nowy teleporterem, który eliminuje błędy poprzedniego jak i wprowadza nowe udogodnienia. Owy produkt, między innymi, usuwa niedogodności po teleportacji, już nie będziemy wymiotować, ani chorować po użyciu. Przedmiot jest ponad trzy razy mniejszy od jego poprzednika oraz jego waga nie przekracza 200g, co sprawia, że staje się przenośniejszy i jego użytkowanie staje się bardziej komfortowe. Szybkość "natychmiastowego transportu" staje się, o nawet, pięć razy szybsza. Praca nad przedmiotem, obecnie, jest w fazie alfa i mam nadzieję, że mimo problemów w Stivipolis, uda nam się dokończyć projekt. Jedyną osobą, którą podejrzewam jest Manga Ryu - coś nie podoba mi się w jego spojrzeniu. Co do Stiviego jakoś wątpię, żeby to on był mordercą, co więcej jego śmierć opóźniłaby wdrożenie nowej wersji podręcznego teleportera na rynek.
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja:
157
Niestety, z braku dowodu dzisiaj nie głosuję na nikogo
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Mnie jedno ciekawi - dlaczego dalej oskarżacie ludzi, mimo tego, że nie mamy żadnych poszlak? Niestety rezygnuję z bezstronności i glosuję na ExGamera który jako pierwszy zaczął bezpodstawnie oskarżać.
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 4
Reputacja:
231
23-09-2012, 18:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2012, 18:40 przez ichabod.)
Hm, doszły mnie słuchy, że tym razem ofiarą kolejnego tajemniczego morderstwa był rodowity ziemianin. O ile nastraszenie kosmicznych dziwolągów by się wreszcie wyniosły na swoje zadupia leży w naszym interesie, tak nie można pozwolić na to, by ginęli prawowici mieszkańcy naszej pięknej Ziemi. Oczywiście służby porządkowe i ten cienki bolek Stivi nic w tej sprawie nie zrobią, więc trzeba wziąć sprawy we własne ręce. Mawia się zresztą, że w związku z rozmaitymi ciemnymi interesami, miłościwie nam panujący może być w sprawę zamieszany, ale jeśli mam być szczery, to on nie jest w stanie nawet zalać sobie herbaty, a co dopiero brać udział w jakiejś intrydze.
Zauważyłem też że łazi za mną tej pijak Kemer, którego dawno już wyłączyłem z listy podejrzanych. Początkowo myślałem, że mógłby być do tego zdolny, ale nie oszukujmy się, łamaga ledwo trafia butelką do ust. W ogóle gość chyba podejrzewa, że to ja zabijam ludzi. Ho ho, pewnie. Jestem jedynym człowiekiem w tej dziurze, który interesuje się sprawami ludzi, zresztą działam na rzecz praw rdzennych Ziemian już od dawna, a teraz miałbym ot tak dla zabawy powybijać osoby, którym poświęcam tyle czasu. Niezłe. Inna sprawa, że to zawsze obraca się przeciwko takim, jak ja, więc tylko patrzeć aż niewdzięcznicy zaczną szukać kozła ofiarnego. Dlatego muszę być szybszy i bez niczyjej pomocy rozwiązać tę tajemnicę.
Oczywiście banda idiotów na ulicy przekrzykuje się i rzuca oskarżeniami na lewo i prawo, ale ja wiem lepiej. Moją uwagę zwrócił producent teleporterów, Bufoniastex. Model urządzenia nad którym chwali się, że pracuje dawałby mu ogromną przewagę, gdyby chciał używać go do niecnych celów. Muszę przyjrzeć się tej sprawie bliżej, wybiorę się do tej żałosnej firemki. Tymczasem to właśnie Bufoniasty jest moim podejrzanym...
Reputacja:
172
Zbliża się noc. Na kogoś trzeba się zdecydować. Ktoś kto wskazał mnie jako domniemanego morderce, musi mieć coś na sumieniu.
Taaak... to musi być ExGamer. Pracował kiedyś w kanałach, zna infrastrukturę miasta. Mógł dokonać wielu rzeczy.
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja:
30
Tak, bezpodstawne oskarżenia, dzięki którym próbuje oddalić od siebie oskarżenia, bardzo dobry pomysł, ale nie wyjdzie ci to Exgamerze
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja:
10
Owszem, pracowałem, znam, podobnie jak dziesiątki innych szambonurków taplających się w waszych fekaliach. Nie sądzę, aby to był powód żebym to ja zginął... Jeżeli mam zginąć, to przyjmuję wyrok z honorem. Nie będę się nigdzie krył. Będę czekał na was na rynku, przed głównym mózgiem Stiviego. Godzina 23:30. Weźcie ze sobą pałki bo nie poddam się bez walki!
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja:
39
Drogi panie Bufoniasty!
To, w jaki sposób Pan mnie oskarża, uwłacza mojej godności! Jak mogę być zabójcą? Wczoraj jeszcze nazywano mnie ksenofilem, a przecież pierwszą ofiarą był kosmita! To niedorzeczne. Poza tym, Pańska firma produkuje teleportery, tak? A zabójcy nikt nie widział, tak? Może trzeba przyjrzeć się Panu, lub Pańskim współpracownikom? - wykrzykuję oburzony - Tak, to Pan jest moim typem!
Po czym idę w stronę mojej kapsuły sypialnej. Ostatnio specjalnie wzmocniłem wszystkie zabezpieczenia, także archaicznymi mechanizmami jak koła zębate, czy hydrauliczne zamki. Dzięki temu mogę spokojnie wyłączyć jeden z moich protonowych mózgów, żeby dać mu odpocząć.
Jeśli będzie się coś działo, a czuję, że będzie- wołajcie mnie!
Reputacja:
0
Co do teleporterów już teraz można nabyć starszą wersję, która niestety nie jest tak doskonała jak produkt będący obecnie w produkcji, jednak prawdą jest, że niewielu stać na zakupieniu owego przedmiotu. Jeszcze jedno, przypominam, że nowa wersja jest nadal w fazie alfa co czyni ją, na dzień dzisiejszy, nieużyteczną. Wasze oskarżenie są więc bezpodstawne, to, że produkuję teleportery nie oznacza iż to ja jestem mordercą, ponieważ mimo wysokiej ceny, Teleporter-1 mogło nabyć wiele mieszkańców Stivopolis, gdyż jak wiemy owe miasto zamieszkuje duża liczba bogatych osób. Co do Manga Ryu faktycznie mogłem się mylić, dlatego też wycofuję swój głos i dzisiaj nikogo nie oskarżam. Mam nadzieję, że uda się mi oraz moim pracownikom dokończyć Teleporter-2.
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja:
100
Stivi ma rację, należy wziąć sprawy we własne ręce. Bufoniasty i jego tajemnicze eksperymenty wydają mi się bardzo podejrzane.
Reputacja:
0
W naszym mieście zapanowała harmonia wśród mieszkańców, żaden z nas nie chce wziąć na siebie brzemienia odebrania czyjegoś życia.
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
Bufoniastemu źle z oczu patrzy. Wystarczy spojrzeć tylko na jego bufoniaste spojrzenie, żeby wiedzieć, że ten bufon jest zbyt bufoniasty, by być niewinnym.
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 4
Reputacja:
231
23-09-2012, 22:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2012, 22:51 przez ichabod.)
Hm, skąd mamy mieć pewność, że Bufoniasty nie używa takiego Teleportera-2, oficjalnie tłumacząc, że jeszcze się nie nadaje do produkcji? Coś mi tu śmierdzi i swoją drogą, ukrócenie produkcji tego urządzenia będzie nam na rękę - pomyślcie, nawet jeśli nie on, to masa innych psychopatów będzie sobie korzystać z takiego przenośnego ustrojstwa i już nigdy nie będziemy się czuli bezpieczni.
Reputacja:
0
Czy mi się wydaję czy mamy intruza? Dark skąd pochodzisz?!
Reputacja:
0
Noc nadchodzi. ExGamer jak na razie wymiguje się od śmierci kosztem Bufionastego. Czas wyczyścić wyświetlacz w laserowym nożu...
Reputacja:
0
23-09-2012, 23:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2012, 23:11 przez Bufoniasty.)
Wygląda na to, że to ja będę następną ofiarą tłumu. Niechaj tak się stanie. Póki żyję zniszczę wszystko co związane z Telporter-2. Zabiorę to ze sobą do grobu! Nawet nie wiecie co tracicie! Hmm... Chwila. Co się stanie gdy teraz zagłosuję na ExGamer ?
Reputacja:
0
I tak ten sprzęt był w <kra> drogi, więc nikt z tego nie korzystał
Reputacja:
172
23-09-2012, 23:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2012, 23:53 przez Stivi.)
Nie chcę doprowadzić do remisu, bo nie tędy droga. Głosuję na Bufoniasty.
|