Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Gry PBF v
« Wstecz 1 2

[GRA] Morderca 2.0 - Pasożyt
Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 9 Dalej »
Idź do strony 
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 3.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[GRA] Morderca 2.0 - Pasożyt
Avril Offline
Trophy whore
*
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 4
Reputacja: 4
24-09-2012, 00:00
Faza Nocy

Niezdecydowany tłum pomaszerował na plac im. Arcymistrza. Zaczęli nawzajem się przekrzykiwać, kogo zgładzą w imię prawa i społecznej solidarności. Przedstawiciele obcych ras również próbowali dołączyć się do zgromadzenia, ale byli brutalnie wypychani poza obszar spotkania. Wrzeszcząca i wściekła horda nie potrafiła podjąć jednogłośnej, albo chociaż większościowej decyzji. Nagle z głośników rozległ się decydujący głos Arcymistrza, który przesądził sprawę. Mieszkańcy rzucili się na obecnego wśród nich Bufoniastego i wyrwali mu z kieszeni prototyp Teleportera-2. Ci bardziej obeznani z techniką zaprogramowali maszynę tak, by przeniosła każdą część ciała nieszczęśnika w inne miejsce we wszechświecie. Z cichym *pyk* Bufoniasty zniknął.

w wyniku głosowania zginął Bufoniasty - mieszkaniec

[Obrazek: AvrilPL.png]
Szukaj
Avril Offline
Trophy whore
*
24-09-2012, 11:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2012, 11:37 przez Avril.)
Faza Dnia

Słońce nie wstało dziś wcale. Mrok ogarnia dzielnice miasta, w których Arcymistrz poskąpił na latarnie i holoprojektory. Z samego "rana" wszystkich budzi potężna syrena alarmowa z elektrowni. Grupa osób zaangażowanych w ostanie lincze natychmiast teleportował się na miejsce. Odruchy wymiotne były jak najbardziej wskazane i kilka osób nie kryło się z wymiotowaniem po kątach. Mrozzu leżał przygwożdżony do przewróconego krzesła. Przebijający go obiekt był trudny do zidentyfikowania, aczkolwiek po bliższych oględzinach można było rozpoznać fragmenty tkanki. Wielki kolec składał się w całości z mięsa, kości i wydzielin. Maszyny laboratoryjne natychmiast wprawiono w ruch celem identyfikacji chipu mordercy.

Dzisiejszej nocy zginął Mrozzu - mieszkaniec.

Manga Ryu był natomiast widziany w kasynie. Holokardy robią ostatnio furorę. Manga Ryu ma alibi i nie można na niego dziś głosować.

Szukaj
Kenji_ Offline
Pong
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
24-09-2012, 14:27
Bardzo wielu z nas boi się zabrać głos, czyżby mieli coś na sumieniu?
Xeron zaginął, supaplex również...
Laboratorium zakończyło badania nad urządzeniem wykrywającym pasożyta, przetestowano go na mnie i jednoznacznie określił iż nie jestem zarażony <cóż za ulga>

Sachees nie zgodził się jednak na przebadanie, czyżby wiedział?!
Szukaj
Sachees Offline
nikt
**
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 2
24-09-2012, 16:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2012, 16:37 przez Sachees.)
Na jakie do cholery przebadanie? Od tego zacznijmy.
Na Manga Ryu i tak nie miałem zamiaru głosować, ale wiemy, że ktoś go broni. Nadal nie wiemy, kto jest mordercą. Dark Archon się zbyt często nie wypowiada. Równie dobrze mógłbym oskarżyć Kenjego, bo zagłosował na mnie bez żądnych podstaw, ale muszę się jeszcze zastanowić... Następnej nocy na pewno się czegoś dowiemy.
Szukaj
Avril Offline
Trophy whore
*
24-09-2012, 16:36

Akcje rolowe nie są ograniczone liczbowo (chyba, że jest to napisane w opisie roli).

Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja: 172
24-09-2012, 19:41
Cholera, co jest z tą elektryka. Przecież wszystko powinno działać jak należy. Gdzie ten obibok Dorczezo? Niech się tym zajmie, w końcu za coś mu płacę

Kolejne trupy, a zagadka nadal nie jest rozwiązana. Odpuszczę chyba ExGamerowi, dzisiaj moje podejrzenia powinny paść na Sachees . Plecie bez składu i ładu, oczekując dowodów. Taka asekuracja nie jest normalna w chwili gdy chcemy dorwać mordercę.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Sachees Offline
nikt
**
24-09-2012, 20:13
Krew niewinnych jest ciągle przelewana, sam muszę uważać, aby dziś nie została przelana moja. W takiej sytuacji nie mogę oskarżać pierwszej lepsze osoby, więc daję sobie dzisiaj spokój.
Szukaj
ExGamer Offline
Niah!
**
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 10
24-09-2012, 20:20
Kenji jak się można nie bać? Mało mnie wczoraj nie zlinczowano za własne poglądy... Tylko JA w przeciwieństwie do WAS tchórze byłem na rynku. Czekałem, z dzidą i działkiem plazmowym. I widziałem jak Sachees nie brał udziału w ataku na Bufoniastego. Czyżby miał inne plany na wieczór?
Strona WWW Szukaj
Sachees Offline
nikt
**
24-09-2012, 20:21
Rozlewanie niewinnej krwi ciąg dalszy. Planowałem zniszczenie Ciebie i Twojego pasożyta, ale skoro dzisiaj ja zawisnę to przynajmniej mam nadzieję, że w końcu ktoś dopadnie tego pasożyta...
Szukaj
ExGamer Offline
Niah!
**
Liczba postów: 128
Reputacja: 10
24-09-2012, 20:28
Nie kłam, że jesteś niewinny! Co robiłeś w takim razie na rynku? Przyszedłeś się ze mną spróbować? Przestraszyłeś się mojego arsenału? Hm? Tłumacz się!
Strona WWW Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja: 172
24-09-2012, 20:31
Eh, trzeba podniesć trochę morale ludzi. Muszę jeszcze raz uruchomić system rozgłaszająco-informacyjny. Po raz kolejny przekaz pojawił się w każdym zakamarku miasta.

~Komunikat
Drodzy mieszkańcy, mówi Arcymistrz. Bardzo przepraszam za awarię słońca, miejskie służby już się zajmują naprawą. By wam to wynagrodzić, zaraz po dzisiejszej egzekucji(mam nadzieję, że się odbędzie i padnie nasz oprawca) zapraszam do lokalu naszego dobroczyńcy supapleksa. Każdy rodzaj alkoholu podawany będzie dzisiaj na koszt miasta!
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Nolfaverll Offline
Pong
*
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 1
Reputacja: 2
24-09-2012, 20:32
"Kolejne morderstwo, kolejny samosąd" - ciekawy tytuł na artykuł dnia. Szkoda jednak, że dzieje się to tak szybko i zostawiane jest tak mało poszlak. Ale jedna rzecz mnie ciekawi...
Rzekome badania. Nikt właściwie o nich nie wiedział, a mówiła o nich tylko jedna osoba, która stwierdziła (na podstawie rzekomych wyników), że jest czysta. To wygląda na bardzo podejrzane... Czyżby Kenji miał coś na sumieniu? Nie chcę mieć nikogo na sumieniu, ale nikt nie został poinformowany o szczegółowych badaniach w kierunku pasożytów, a powinny być rozprowadzone przynajmniej ulotki, poinformowana prasa, telewizja, et cetera.
Ale chyba póki nie ujrzymy fachowych ekspertyz ws. chipu mordercy...
Jak zaznaczyłem - Kenji - na niego głosuję.
Szukaj
Sachees Offline
nikt
**
24-09-2012, 20:35
Na rynku? Przecież to oczywiste, ze czekałem na wynik głosowania. Liczyłem, że to będziesz Ty, ale z racji, że wynik nie był ciekawy, po prostu dałem sobie spokój.

Nolfaverll ma rację. Kenji zaczął wymyślać o jakiś badaniach, o których tylko on wiedział. Powinien spłonąć wraz z swym pasożytem.
Szukaj
Kenji_ Offline
Pong
*
24-09-2012, 20:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2012, 20:51 przez Kenji_.)

(24-09-2012, 20:32)Nolfaverll napisał(a): "Kolejne morderstwo, kolejny samosąd" - ciekawy tytuł na artykuł dnia. Szkoda jednak, że dzieje się to tak szybko i zostawiane jest tak mało poszlak. Ale jedna rzecz mnie ciekawi...
Rzekome badania. Nikt właściwie o nich nie wiedział, a mówiła o nich tylko jedna osoba, która stwierdziła (na podstawie rzekomych wyników), że jest czysta. To wygląda na bardzo podejrzane... Czyżby Kenji miał coś na sumieniu? Nie chcę mieć nikogo na sumieniu, ale nikt nie został poinformowany o szczegółowych badaniach w kierunku pasożytów, a powinny być rozprowadzone przynajmniej ulotki, poinformowana prasa, telewizja, et cetera.
Ale chyba póki nie ujrzymy fachowych ekspertyz ws. chipu mordercy...
Jak zaznaczyłem - Kenji - na niego głosuję.

Laboratorium informowało o prowadzonych badaniach od pierwszego dnia, gdy dowiedzieliśmy się o pasożytach. Zabicie mnie nie doprowadzi do rozwikłania zagadki

Szukaj
Nolfaverll Offline
Pong
*
24-09-2012, 21:12
Tu nie chodzi o zabicie ciebie, tylko o podejrzenia - nawet jeśli laboratorium informowało, to w taki sposób, że nikt, poza tobą, się nie dowiedział. Miałeś taką informację i mogłeś nią umiejętnie szachować. Zapewne, tylko niewielka ilość osób wiedziała o badaniach, jednak ty to nagłośniłeś i oficjalnie "rzuciłeś kamień", dlatego też, póki nie będzie jakichkolwiek poszlak, będziemy musieli bazować na dziwnych, niecodziennych zachowaniach. I jak na razie - ty jesteś dla mnie podejrzanym.
Szukaj
supaplex Offline
I'm awesome
**
Liczba postów: 141
Reputacja: 76
24-09-2012, 21:15
Człowiek wraca po wycieczce a tu arcymistrz Stivi oplacil caly moj klub na dzisiejszy wieczor, zyc nie umierac, interes sie kreci! Nakrece dziewczynki, zeby dobry show odstawily dzisiaj, sa troche przygnebione ostatnimi morderstwami, miejmy nadzieje, ze nasz spokojny klub ta fala ominie.

W kazdym razie, dzis zabawcie sie u mnie na koszt Stiviego, zapraszam!
Strona WWW Szukaj
Kenji_ Offline
Pong
*
24-09-2012, 21:33
Cóż jeśli zginę, przekonacie się w jak wielkim będzie jesteście Winking
Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja: 39
24-09-2012, 21:44
Przykro mi Kenji, sprawa wygląda tak, jak z wczorajszą ofiarą tłumu- masz dane z laboratorium, tak? A może sam stworzyłeś tego pasożyta? No, to jak? To prawda? Dzisiaj nasze laserowe noże będą miały niezłą jatkę. Jeśli się mylę, trudno- Stivi zapewnia, że prawo pozwala nam na dokonywanie osądów. Poza tym, obydwa moje mózgi wyprane są z jakiegokolwiek poczucia winy. Gotuj się!

Swoją drogą, drogi Arcymistrzu- to bardzo miłe z Twojej strony! Bardzo chętnie wypiję zdrowie naszego dobroczyńcy, jak i właściciela! Supapleksie, przyprowadź te dziewczynki z drugiego końca galaktyki z trzema cyckami! Były zaiste świetne ostatnio.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
Strona WWW Szukaj
Wielkimati Offline
Trololo™
*
Liczba postów: 791
Liczba wątków: 86
Reputacja: 157
24-09-2012, 22:44
Sorry Kenji, life is a bitch.
Szukaj
Kacpei Offline
Wilczy kieł
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 7
Reputacja: 78
24-09-2012, 23:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2012, 23:15 przez Kacpei.)
Mnie zastanawia dlaczego ludzie są, aż tak skrupulatni. Może Kenji boi się, że zostanie zabity przez lud jeśli nie przekona o własnej bezbronności? Jeśli tak to to go właśnie zabiło. Jeśli kłamał tylko, aby unikać to wiem, że ma coś na sumieniu. Ja mam się trudno zdecydować. Przecież żadna istota żywa nie potrafiła by tyle razy nie zostawić śladu! Chyba, że są dwaj sprawcy. A swoją drogą czytałem starą książkę detektywistyczną. Był w niej niezmiernie inteligentny człowiek Szlafrok Hełm czy jakoś tak. On powinien żyć, to już mielibyśmy sprawce (albo sprawców)! Ja mam za mało dowodów. Ciągle czegoś brakuje. Nie mam pojęcia kto jest winny!
Szukaj
bleub Offline
VIP
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja: 100
24-09-2012, 23:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2012, 23:31 przez bleub.)
Zmieniłem decyzję, koniec końców powstrzymam się od ostatecznego oskarżenia.
Darmowe napoje i dziewczyny w przybytku supaplexa? Nie mogę tego przegapić! Błyskawiczne odświeżenie mego w połowie syntetycznego ciała w komorze laminarnej, nowe lateksowe ciuszki (moda sprzed paruset lat powraca jak bumerang) i śmigamy na imprezkę.
Szukaj
Avril Offline
Trophy whore
*
24-09-2012, 23:36
Faza Nocy

Tłum przekrzykiwał się pod gmachem klubu supaplexa. Żądali krwi Sacheesa i Kenji'ego. W końcu jedna osoba wykrzyknęła swój głos na tego drugiego... Wściekłej gawiedzi nie trzeba było więcej. Rzucili się na biednego człowieka i dosłownie rozerwali go na strzępy. Szukali przy tym śladów obcych komórek, tkanek i narośli. Niczego nie znaleźli... Skąpani w krwi niewinnego człowieka odnaleźli chip identyfikacyjny. W pobliskim interfejsie medycznym znaleźli dokładne dane zlinczowanego.

*KENJI* SŁUŻBY DETEKTORSKO-BADAWCZE*

W wyniku głosowania zginął Kenji - detektor.

Szukaj
Avril Offline
Trophy whore
*
25-09-2012, 11:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2012, 11:24 przez Avril.)
Faza Dnia

Poza granicami miasta rozciąga się bagno. Radioaktywne bagno. Maszyny badawcze przeczesują ten teren dokładnie i codziennie. Dziś wróciły do bazy z dwiema szokującymi informacjami.

INFORMACJA 1: SEKTOR 56/74/46/468A BAGNA ZOSTAŁ OSUSZONY W NIEWIADOMY SPOSÓB. NA DNIE SUCHEJ PRZESTRZENI ODKRYTO DWA JAJA ROZMIARÓW 5/6/7 CALI. OBA JAJA WSKAZUJĄ NA WYKLUCIE.

INFORMACJA 2: W SEKTORZE 62/78/33/776G ODNALEZIONO ZWŁOKI MIESZKAŃCA *SACHEES*. STAN ZWŁOK: BRAK TUŁOWIA I KOŃCZYN. GŁOWA NIETKNIĘTA. CHIP IDENTYFIKACYJNY ZMODYFIKOWANY NASTĘPUJĄCĄ INFORMACJĄ: *JEST NAS DWÓCH*.

Tej nocy zginął Sachees - mieszkaniec.

Szukaj
Xeron Offline
Pong
*
25-09-2012, 15:38
Ach ci nędzni ludzie... Są obrazą dla wszystkich ras w kosmosie. Ich głupota naprawdę sięga dna wszystkich inteligentnych stworzeń. Wybijają się po kolei, nie zdając sobie sprawy, że zabili już prawie tyle samo osób co ten cały pasożyt. Jedyną zaletą jest ich... smak. Niestety ktoś wcześniej mnie już uprzedził...

Nie po to tyle lat udawałem i dostosowałem się do mieszkańców, stając się jednym z nich, by teraz jakaś istota mnie wyprzedziła. To ja chce zasmakować w ich krwi, a nie ktoś kogo nazywają "pasożytem". Ale zbyt długo czekałem, a ci ludzie są głupsi niż się spodziewałem, wiedziałem że mogłem zacząć moje łowy wcześniej.

Ale teraz nie mam wyboru i muszę czekać, aż ta cała sprawa z pasożytem się skończy. Czytałem dzisiaj na hologramie informacyjnym, że może być już dwóch pasożytów.... Czyli jest to rasa składająca jaja, musiała przebyć daleką drogę ponieważ w całych trzech układach słonecznych nie ma inteligentnego gatunku, który to robi. Dziwne... i niepokojące. Pierwszą ofiarą pasożyta był obcy, to również jest dziwne. Cały kosmos traktuje z pogardą ludzi ale po wojnie międzygalaktycznej nikt jeszcze w historii nie zabił przedstawiciela innych ras, przecież to jest niehonorowe...

Długo się zastanawiałem czy wyjść z cienia, jednak jak przebieg wydarzeń wskazał, opłaciło się bo podczas tego polowania na pasożyta zazwyczaj zabijano osoby, które najbardziej się tłumaczyły. Jednak po pewnym czasie nawet ci głupcy nabraliby podejrzeń wobec mnie. I kolejna niewinna istota by utraciła życie. Dlatego zamierzam opowiedzieć moje nieomylne podejrzenia i zakończyć raz na zawsze tą sprawę z pasożytem.

Długo obserwowałem zachowanie Ichaboda i wiem, że to on może być najsprytniejszym z tych wszystkich głupców. Zazwyczaj to on jako pierwszy wskazywał kto ma zginąć, to on bardzo długo się tłumaczył i pisał dlaczego ktoś może być pasożytem. A to wszystko mówi mi, że to on jest pasożytem.

Gdyby tylko reszta tych przedstawicieli niskiej rasy ludzi na niego zagłosowała to jeszcze dziś pozbylibyśmy się pasożyta raz na zawsze...

Szukaj
Wojowu Offline
The Doctor
*
Liczba postów: 25
25-09-2012, 15:40
"Jest nas dwóch". Mogło być gorzej? Nie dość że mamy tu zgraję patałachów (w tym ja :P) które zabijają w głosowaniu niewinnych, to jeszcze aż dwóch żądnych krwi morderców!
TARDIS - Time And Relative Dimension In Space.
W skrócie budka telefoniczna
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 9 Dalej »
Idź do strony 
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 16-06-2025, 23:05 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.