Liczba postów: 43
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Faza Nocy
Kto wie, czy spowodował to brak energii w mieście? A może stagnacja, która zapanowała wśród mieszkańców? Nie wiadomo, ale tego dnia ludzie zrezygnowali z linczu. Po prostu chcieli odpocząć.
Nikt nie zginął.
Reputacja:
4
Faza Dnia (przepraszam, że tak późno)
ExGamer został znaleziony w południe. Korpus pozbawiony kończyn sterczał wbity na szczyt wieży, jedynego zabytkowego budynku w mieście. Budynek zwany kiedyś "kościołem" znajduje się przy samej granicy miasta. Z dala od klubu. Z dala od elektrowni. Z dala od komnat Arcymistrza.
Tej nocy zginął ExGamer - mieszkaniec.
Natomiast Exe221 ma alibi. Grał w karty 
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Pasożyt najwyraźniej chce pokazać, iż ci, którzy oskarżyli Arcymistrza, mieli nauczkę. Ciekawe, czy dojdzie do kolejnych morderstw na stivobójcach, czy może po prostu Pasożyty liczą na zasianie strachu, obaw et cetera.
Mamy dość mało poszlak - wiemy, że Pasożyt jest klientem Kosmoburdelu, czy zostaje coś jeszcze...?
ExGamer kilkukrotnie oskarżał Dorczenza. Czy to miałby być jakiś trop? Ostatniego dnia również go oskarżył...
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 7
Reputacja:
78
Nolfaverll masz racje. Do opisu pasuje i on albo manga ryu. Jednak, który pytanie się rodzi.
Liczba postów: 282
Reputacja:
231
Moi drodzy współmieszkańcy, prawda jest taka, że wszyscy podejmowaliśmy pochopne decyzje - na to wskazują wszystkie ofiary naszych samosądów. Jestem zdruzgotany tym, co zrobiliśmy i co sam firmowałem własną godnością. Mam nadzieję, że potomni wybaczą nam te haniebne czyny i zrozumieją, że działaliśmy w panice, chcąc bronić swojego bezpieczeństwa i przyszłości naszych dzieci. Nie potrafię nawet opisać jak wstrząśnięty jestem, dlatego tym razem nie chcę wychodzić przed szereg. Poprę was i wasze argumenty, panowie i zagłosuję na Dorczenzo
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 7
Reputacja:
78
Tak po przemyśleniach też wskażę na Dorczenzo
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja:
30
Bardzo wiele wskazuje na Dorczenzo
Liczba postów: 286
Liczba wątków: 47
Reputacja:
39
ja myślę, że to jest Dorczenzo. długo go nie było. bał się, że wyjdzie z tego niewinnie. mylił się. ja mam za to wytłumaczenie za moją nieobecność. powód jest jeden. nie chcę oskarżać kogoś który jest niewinny. tyle co mam do powiedzienia
Mój FC: 4914-4899-3675
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja:
39
Obywatele! Wzywam Was do zachowania spokoju- mimo, że Dorczenzo wydaje się być winny, to myślę, że nie kochał Arcymistrza aż tak bardzo, żeby się mścić za jego śmierć. Ja go podziwiałem, ale traktował mnie z góry. Zawsze chciałem wnosić coś ciekawego w rozwój naszego Polis. Zawsze chciałem nieść kaganek oświaty, a teraz co? Kończy mi się paliwo i niedługo moje neutronowe mózgi nie będą miały zasilania!
Całe miasto zalane, budynki zaczynają się podtapiać, coniektóre już nawet zaczynają się przewracać- to wszystko z powodu lichej konstrukcji i materiałów, które po długotrwałym kontakcie z wodą, po prostu miękną. Apeluję! Odtwórzmy stary ład, wybierzmy nowego Arcymistrza, niech pomoże!
Ja dzisiaj nie głosuję na nikogo, aczkolwiek 05mateo10 i jego tajemniczy come-back nie wydaje mi się zbyt wiarygodny. Ten człowiek coś ukrywa, ale nie mam na niego żadnych dowodów, więc nie głosuję...
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja:
216
Naiwni, głupi mieszkańcy... Dlaczego ciągle chcecie zabijać niewinnych ludzi? Najpierw Arcymistrz, teraz ja? Może nawet lepiej będzie opuścić ten świat w taki sposób a nie będąc zabitym przez pasożyta...
Szkoda tylko, że tak łatwo dajecie się zwieść
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
Głosuję na Dorczenzo, bo jak mówiłem, to śmierdzący pasożyt. Nawet mu strużka krwi cieknie z ust.
Reputacja:
4
Faza Nocy
Dorczenzo został otoczony przez grupę oszalałych z wściekłości ludzi. Wszyscy są już pewni, że odkryli tożsamość jednego z pasożytów. Dorczenzo próbował uciec. Próbował... Ktoś wyciągnął pistolet laserowy i oddał jeden, celny strzał w głowę. Mężczyzna padł na ziemię. Nagle wszyscy usłyszeli głośne piszczenie z wnętrza zwłok. PIP...PIP...PIP... Zanim ktokolwiek się zorientował zwłoki eksplodowały. Wszystkich odrzuciło na znaczną odległość. Jęki i płacz uniosły się w górę. Połamane kończyny, poparzone twarze i...jedna ofiara śmiertelna. Kacpei.
W wyniku głosowania zginął Dorczenzo - kamikaze.
W wyniku eksplozji kamikaze zginął Kacpei - hazardzista.
Reputacja:
4
Faza Dnia
Wciąż trwa oszołomienie po eksplozji. Ludzie snują się po okolicy wybuchu sprawdzając, czy na pewno wszyscy żyją... Zniszczenia są znaczne. Miejsce tragedii znajdowało się akurat nad główną rurą wodociągową... Wszystko płynie...
Tej nocy nikt nie zginął.
Reputacja:
231
29-09-2012, 13:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2012, 13:18 przez ichabod.)
Niewielu już nas zostało przy życiu, co oznacza, że jesteśmy coraz bliżej do rozwiązania. Ostali się Manga Ryu, Kemer, Wojowu, 05mateo10, ExE221, Smark Darchon, bleub, Nolfaverll, i ja i bądźmy szczerzy, każdy z nas może być pasożytem, w zasadzie każdego z nas można podejrzewać o jakieś niejasne działania. Mnie jednak najbardziej ciekawią głosowania Archona - zauważyliście, że on niemal zawsze idzie z prądem i po prostu popiera lincz nad tym, kto aktualnie jest najczęściej wskazywany? Najwyraźniej jest mu to na rękę, by oddalać podejrzenia od siebie. Dlatego też, jeśli jest z naszej garstki ostatnich sprawiedliwych ktoś, komu ufam najmniej, to niewątpliwie jest tą osobą Dark Archon a.k.a. Smark Darchon.
Reputacja:
39
Możesz mieć rację, drogi Ichabodzie. Dark Archon zawsze płynął z prądem- nie wychylając się za bardzo. Wczoraj też nie był widziany, a jak wiadomo, Pasożyt dzisiejszej nocy nie żerował. To może mieć jakiś związek.
Cóż mogę powiedzieć. Wczorajszy lincz na Dorczenzo, przy którym zginął Kacpei był straszliwą pomyłką. Cieszę się, że nie przyłożyłem do tego ręki. Niepokoi mnie jednak kolejna fala wody, która zalewa Stiviopolis- jak mówiłem wczoraj, moje ekspertyzy nie wróżą niczego dobrego i maksymalnie w tydzień, co słabsze budynki po prostu się poprzewracają. Musimy zrobić coś szybko, żeby zatamować wodę!
Liczba postów: 286
Liczba wątków: 47
Reputacja:
39
29-09-2012, 18:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2012, 18:42 przez Matuleczek.)
Co dziennie giną następne osoby. Zabójca albo nie ma sumienia, albo serca. Dzisiaj zagłosuję na Dark Archon . Widziałem go niedawno w nocy. Możliwe że wracał od ofiary. Na razie to tyle.
Mój FC: 4914-4899-3675
Reputacja:
30
Zabójca nie ma ani serca, ani mózgu, co daje brak sumienia. Jego ciało i umysł Zostały wyżarte przez Pasożyta, nie oglądasz nanowizji?!, co z tego, że widziałeś Archona, skoro również wczoraj byłem w Pubie, napić się świeżego Elektrolitu, polecam, dodaje energii. Do Pubu mógł sobie pójść każdy.
Reputacja:
231
29-09-2012, 20:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2012, 20:06 przez ichabod.)
Cytat:Zabójca nie ma ani serca, ani mózgu, co daje brak sumienia.
Ależ to tylko potwierdza mój typ! Archon nie kieruje się żadną taktyką, jedynie instynktem przetrwania
Reputacja:
4
Faza Nocy
Nieubłagany, zmęczony, mokry i pozbawiony elektryczności tłum działał coraz mniej roztropnie. Wydawało się, że nawet nie zauważyli braku morderstwa ostatniej nocy. Tym razem ofiarą prawa głosowania padł Dark Archon. Mężczyznę pojmano na ulicy i wciśnięto na siłę do jednej z pękniętych rur wodociągowych. Trzask łamanych kości nie spowolnił, a wręcz rozochocił tłuszczę. Archon utopił się, krzycząc z bólu...
W wyniku głosowania zginął Dark Archon - mieszkaniec.
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja:
172
30-09-2012, 12:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2012, 12:16 przez Stivi.)
Avril wyjechał do Mongolii i prosił żebym zrobił dzien
Jest dzień.
Przerażeni mieszkańcy nie spali prawie tej nocy. Każdy z nich oczekiwał śmierci... W godzinach w których słońce powinno już wstawać, jeden z mieszkańców napotkał zwłoki. Zwłoki które zostały poddane dekapitacji i były koszmarnie zmasakrowane, tożsamość ofiary można było poznać jedynie po identyfikatorze oraz jego chipie, był to Wojowu.
Tej nocy zginął Wojowu - mieszkaniec.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Reputacja:
39
30-09-2012, 19:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2012, 19:04 przez Manga Ryu.)
Cholera. Kolejne zabójstwo. Właśnie wtedy, kiedy już myślałem, że to koniec... Nie mam nawet pomysłu kto to mógł być. Wojowu ze swoją agresją wydawał mi się dobrym typem, ale już nie żyje... Jak ponad tuzin innych osób.
Moje jedyne podejrzenia padają na Ichaboda- nawoływał nas do zabijania niewinnych. Układał tak prawdopodobne teorie, że mu uwierzyliśmy! Do broni, rodacy! To musi być on!
Reputacja:
4
Elektryczność zdaje się padła na dobre. Słońce nie pojawia się już wcale na nieboskłonie... Ciężko odróżnić noc od dnia...
Na fazę nocy czekamy do sfinalizowania udanego głosowania.
Reputacja:
30
Zaawansowany Wirus, który nie wyżera mózgu, tylko go przejmuje? Coś takiego widzę pierwszy raz. Umiejętne oddalanie od siebie wszelkich zarzutów, potwierdza, że to bardzo inteligentny Pasożyt, jestem w stanie wskazać tylko Ichaboda, przykro mi, że tak zacnego waćpana spotkał taki los, stracił własny rozum na rzecz pasożyta, to straszne ...
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Również głosuję na Ichaboda. Podczas mojej krótkiej nieobecności miałem czas na przemyślenia i póki co, on wydaje się być najbardziej podejrzany...
Czas pokaże.
Reputacja:
4
01-10-2012, 16:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2012, 16:56 przez Avril.)
Faza Nocy
Już ciężko odróżnić dzień od nocy. Mrok, duchota, wilgoć opanował miasto. Ludzie palą stosy śmieci i ubrań, żeby choć trochę się ogrzać. W przypływie bezsilności i złości pochwycili Ichaboda i wepchnęli w jeden ze stosów. Przygnietli go grubą warstwą śmieci. Wkrótce słodkawy zapach palonego ciała rozszedł się po uliczkach.
W wyniku głosowania zginął Ichabod - pijawa.
|