Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Microsoft v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Live streamowanie
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Live streamowanie
gher Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
12-08-2013, 11:30
Witam, oglądałem Wasz filmik odnośnie Hauppauge HD PVR 2 (link) i wspomniane w nim jest, że sprzęt ten nie nadaję się do live streamowania. Tutaj pojawia się pytanie czy jest jakiś sprzęt, który pozwoli bez żadnych problemów na stremowania dla konsoli xbox?
Szukaj
Odpowiedz
yamny Offline
Banned 4 Life
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 12
Reputacja: 117
12-08-2013, 13:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2013, 15:30 przez yamny.)
Istnieje, n.p. taki. Poświęć tylko czas na poszukanie sprzętu, który zapewni dobrze jakościowo przesyłanie sygnału.

edit: dół, Okay

Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
12-08-2013, 13:28
Kurde, yamny, nie postuj jeśli nie masz pojęcia o czym mówisz. Większość takich kart NIE NADAJE się do streamowania, bo generuje opóźnienie między tym co widać na ekranie, a tym co pokazuje się na komputerze.

Z zewnętrznych rozwiązań dostępne jest praktycznie tylko jedno:
http://www.blackmagicdesign.com/products/intensity/
Intensity Shuttle, który wymaga obsługi USB3 lub Thunderbolta. Przewagą tego jest fakt, że posiada przelotkę HDMI, tj. potrafi zgrywać obraz na PC, a jednocześnie wyświetlać go na telewizorze.

Z wewnętrznych dostępny jest całkiem korzystny cenowo
http://www.avermedia.com/Product/Product...spx?Id=571
Avermedia Live Gamer HD. Ten niestety nie posiada przelotki do telewizora, więc obraz wyświetlany jest tylko na ekranie komputera.

W sumie przetestowałem już około 10 takich urządzeń i te dwa pozostają najsensowniejszym wyborem.
Szukaj
Odpowiedz
gher Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
12-08-2013, 14:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2013, 16:01 przez gher.)
Mi udało się znaleźć AVerMedia Console Game Capture HD tylko ze względu na brak hdmi zrezygnowałem, później znalazłem Hauppauge HD PVR 2 i Waszą recenzję. Póki co poczytam o tym Intensity Shuttle. PC będę nowego kupował więc na pewno będzie obsługiwał USB3. Cenowo jestem w stanie z tysiąc złotych dać na sprzęt. No i zależy mi żeby grać na telewizorze i żeby stremować przy tym.

Dzięki za sprawdzone info bo kupił bym już Hauppauge HD PVR 2.

Szkoda, że Xbox One nie będzie obsługiwał Thunderbolt.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 06-07-2025, 02:48 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.