A jeśli można wiedzieć - ile płacisz za abonament w T-Mobile? Bo ja przy abonamencie 95zł miałem ps3 320gb + gra w Play za 1zł. Już odpowiadam na pytania:
1. Pad nie musi być oryginalny ale wiadomo, że taki sprawdza się najlepiej

Jeśli rzeczywiście często będziecie grać we dwójkę to warto się zastanowić nad wyborem tego oryginalnego. A jeśli cena Cię odstrasza to poszukaj na Allegro/eBay
2. Mogą zajmować czas ale nadal są to tylko dema. Fakt, ja w niektóre mogłem grać po kilka razy i też się dobrze bawiłem. Ale skoro na start dostaniesz 5 dobrych tytułów to raczej nie powinny Ci się szybko znudzić.
3. Wydaje mi się, że trzeba połączyć napisy z filmem ale nie chcę Cię wprowadzić w błąd. DVD odtwarza bez problemu, tak samu BD

No i można też streamować filmy prosto z komputera.
4. Ja z konsolą nie dostałem żadnego kabla. Wersja 320gb z grą Uncharted. Ale przy małych odległościach cena kabla nie ma znaczenia. Możesz kupić wypas za 300zł a jakość będzie taka jak przy kablu za 50zł. No i polecam oczywiście HDMI.
5. Tak, multiplayer jest darmowy. Jedyne za co MOŻESZ płacić to Playstation Plus ale nie jest to usługa obowiązkowa. Więcej do poczytania
tutaj.
6. Dla dwóch istnieje kilka fajnych gier ale wiem, że z partnerkami fajnie gra się w produkcje LEGO

Nie są szczególnie wymagające, można współpracować, polecam!
7. Darmowe gry -> patrz Playstation Plus. Niektóre Minisy są darmowe, szczególnie podczas akcji promocyjnych.
Ufff... Mam nadzieję, że pomogłem