20-05-2012, 21:27
Z tym że mając PC mamy dostęp do trochę większego zakresu gier. I wcale PC nie starzeje się tak szybko. Moja maszyna ma prawie 5 lat i dopiero teraz odczuwam pierwsze symptomy starzenia się sprzętu. A jak bym zainwestował w sprzęt tyle ile daje się za konsole w momencie jej pojawienia się na rynku to zapewne jeszcze długo bym nie musiał się niczym przejmować... Oczywiście o takiej oczywistości jak to że gry na PC są tańsze konsolowcy wolą zapomnieć, jednak różnica około 100 zł na grze to sporo. Zakładając że kupuje 2 gry miesięcznie zaoszczędzone pieniądze mogę spokojnie wydawać na rozbudowanie sprzętu. Albo na piwo.
10 letni cykl życia konsoli - jak by nie patrzeć, skoro na moim komputerze nie mam żadnego problemu z odpaleniem gier z 1980 roku, to żywotność mojego sprzętu przekroczyła już 30 lat. Więc nie wiem czym się tu chwalić... :P
10 letni cykl życia konsoli - jak by nie patrzeć, skoro na moim komputerze nie mam żadnego problemu z odpaleniem gier z 1980 roku, to żywotność mojego sprzętu przekroczyła już 30 lat. Więc nie wiem czym się tu chwalić... :P