25-05-2012, 12:55
(25-05-2012, 11:03)Diabeł napisał(a): A rozumiem że nie umiesz podłączyć komputera kabelkiem HDMI do telewizora? Bo jak sobie przypominam, to na konwentach gdzie taki sprzęt się pojawiał, to zawsze był PC podłączony do tv 50" i "trochę" większy wybór kawałków niż na konsoli
No to krótko na ziemię Cię ściągnę- źle rozumiesz.
Jeżeli do komputera podłączę grzałkę dzięki której można zagotować wodę, to mam się upierać, że to jest lepsze rozwiązanie aniżeli kupić czajnik? Proszę Cię. Napisałem już wyżej to co miałem do powiedzenia. Dokupowanie dodatkowych "gadżetów" aby zagrać w jakiś tytuł, jest w mojej opinii robieniem z siebie błazna, w której wykonuje się syzyfową pracę. Kupisz konsolę i masz spokój na kilka ładnych lat mniejszym kosztem- i tutaj mówię wciąż o samym sprzęcie, bo zaraz się ktoś znajdzie, kto zacznie prawić, iż "gry na konsole są drogie, a w efekcie to jest droższe, blablabla"... a na Peceta są tanie?! No, chyba, że ktoś bez oporu ciągnie pliki z sieci, to może i tak. Osobiście nie odczuwam satysfakcji z posiadania takiej "biblioteki".
Konwenty, to jest już inna historia. Tam potrzebują sprzętu do wszystkiego naraz. Generalnie gdyby możliwa była 100%, płynna emulacja chociażby PS2 i innych młodszych konsol- o ile mówimy o konwentach dla graczy, tworzonych przez "Zapaleńców", bo oficjalne stoiska sygnowane daną firmą zawsze mają sprzęt dedykowany- to zapewne stałyby tam same komputery. Większa wygoda, bierzesz "blachę pod pachę" i pokazujesz wszystkim jakie cuda-wianki w nim posiadasz. "Patrzcie mam nowy radiator, nowy kabel do podłączenia dysku twardego z płytą główną, a wkrótce ma mi przyjść nowy "dżiforc", bo zamówiłem na alelrgo, ale nie przychodzi od dwóch dni- dam skurczybykowi negatywny komentarz!", a wszyscy "ŁAAAAAAŁ, to niewiarygodne, jesteś naszym bohaterem...".
Dobra, zbyt bardzo się rozpisałem. Całość sprowadza się do jednego: zażarci pecetowcy, przynajmniej ci których ja znam/znałem (bo poszli po rozum do głowy i zakupili także konsolę), to kółko wzajemnej adoracji, nie akceptujący niczego innego aniżeli modbo połączonej z dyskiem, napędem, hiper-turbo kartą graficzną, 40 gb ramu i zasilaczem obowiązkowo z minimum 500W.
@Dark Archon, czekaj na odpowiedź w stylu "rozumiem, że nie potrafisz podpiąć pada pod komputer?".