18-09-2012, 17:21
Mamy już dużo poszlak! Trzeba to zebrać do przysłowiowej "kupy".
Pierwszą przydatną wskazówką jest rozlany Jack Daniels przy trupie klawego koguta. Ważna jest to poszlaka ponieważ klawego koguta nikt nie widział w ten dzień! Pomyślmy. Podejrzanymi są osoby z baru z poprzedniego dnia oraz wszyscy co uważają picie za głupotę. Po wykreśleniu martwych zostają:
Manga ryu i ja jako osoby pijące w barze tanie whisky.
knopers, który pił trunek zwany jack daniels
oraz yodek, który nakrzyczał na wszystkich, którzy piją zamiast łapać morderce.
Druga poszlaka to słowo bierność. Bierność-może oznaczać, że zabójca był bierny lub, że zamordowany zginął za to, że był bierny.
Biernymi byli wtedy prawie wszyscy. A z żywych to:
Manga ryu
ja
exgamer
dorczenzo
yodek
Kenji
Wojowu
Trzecia jest mapa. Co ona oznacza? ktoś nowy? Jak tak to dlaczego każdy kto przybył do miasta niedawno zmarł?
Czwarta była mapa z zielonymi punktami. Kolor ów oznacza niezdecydowania. Ale kto był niezdecydowany wtedy?
Na pewno ofiara gamenem.
Jak również:
manga ryu
ja
yodek
ExE221
Kenji
Wojowu
Dorczenzo
Piąta poszlaka. To list! Od kata! Napisał podobno do swojego przyjaciela kenji'ego. A w ps. odpowiada do manga ryu. Tylko to powoduje, że są niewinni czy winni?
Ostatnią poszlaką mamy wczorajszą nieobecność mordercy. Wczoraj zmęczony był manga ryu. Nie widziałem również:
knopers
Wojowu
Kenji
ExE221
Teraz pytanie kto!
Połączmy to w całość. Niech 3 osoby pijące będą bazą. Kto pił? A tak:
Kacpei (ja)
Manga ryu
knopers o nie pił byle czego tylko samego jacka danielsa
Yodek (nie pił więc nie szkoda byłoby mu rozlać ten trunek)
Mamy 4 osoby!
Następna poszlaka wyklucza (albo wskazuje) knopersa
3 poszlaka nie daje nic (albo coś ominąłem).
4 poszlaka znowu wyklucza (lub wskazuje) knopersa
List pokazuje nam(albo kat chce nam pokazać) komunikacje mordercy ze manga ryu i kenji
Nieobecność podkreśla manga ryu i knopersa. Moim zdaniem to jeden z nich! Tylko który?
Pierwszą przydatną wskazówką jest rozlany Jack Daniels przy trupie klawego koguta. Ważna jest to poszlaka ponieważ klawego koguta nikt nie widział w ten dzień! Pomyślmy. Podejrzanymi są osoby z baru z poprzedniego dnia oraz wszyscy co uważają picie za głupotę. Po wykreśleniu martwych zostają:
Manga ryu i ja jako osoby pijące w barze tanie whisky.
knopers, który pił trunek zwany jack daniels
oraz yodek, który nakrzyczał na wszystkich, którzy piją zamiast łapać morderce.
Druga poszlaka to słowo bierność. Bierność-może oznaczać, że zabójca był bierny lub, że zamordowany zginął za to, że był bierny.
Biernymi byli wtedy prawie wszyscy. A z żywych to:
Manga ryu
ja
exgamer
dorczenzo
yodek
Kenji
Wojowu
Trzecia jest mapa. Co ona oznacza? ktoś nowy? Jak tak to dlaczego każdy kto przybył do miasta niedawno zmarł?
Czwarta była mapa z zielonymi punktami. Kolor ów oznacza niezdecydowania. Ale kto był niezdecydowany wtedy?
Na pewno ofiara gamenem.
Jak również:
manga ryu
ja
yodek
ExE221
Kenji
Wojowu
Dorczenzo
Piąta poszlaka. To list! Od kata! Napisał podobno do swojego przyjaciela kenji'ego. A w ps. odpowiada do manga ryu. Tylko to powoduje, że są niewinni czy winni?
Ostatnią poszlaką mamy wczorajszą nieobecność mordercy. Wczoraj zmęczony był manga ryu. Nie widziałem również:
knopers
Wojowu
Kenji
ExE221
Teraz pytanie kto!
Połączmy to w całość. Niech 3 osoby pijące będą bazą. Kto pił? A tak:
Kacpei (ja)
Manga ryu
knopers o nie pił byle czego tylko samego jacka danielsa
Yodek (nie pił więc nie szkoda byłoby mu rozlać ten trunek)
Mamy 4 osoby!
Następna poszlaka wyklucza (albo wskazuje) knopersa
3 poszlaka nie daje nic (albo coś ominąłem).
4 poszlaka znowu wyklucza (lub wskazuje) knopersa
List pokazuje nam(albo kat chce nam pokazać) komunikacje mordercy ze manga ryu i kenji
Nieobecność podkreśla manga ryu i knopersa. Moim zdaniem to jeden z nich! Tylko który?