To dla odmiany coś miłego. Otrzymałem dziś bardzo pozytywnego maila, którym chciałbym się z wami podzielić:
Dla takich chwil warto tworzyć
Wiadomość zapostowana za zgodą autora.
Cytat:Witam Cię Arek o waszym serwisie dowiedziałem się dosłownie 3 dni temu z miesięcznika PC FORMAT gdzie pytasz o wątpliwości prawne dotyczące recenzji "konsolki" Overmax. Wklepałem w przeglądarkę nazwę waszego serwisu i dostałem olśnienia obejrzałem materiał o Atari flashback .......... i się popłakałem { dosłownie świadkiem jest moja ukochana żona } . Mam 35 lat i bardzo dobrze pamiętam tamte minione czasy wspaniałych micro komputerów { spectrum,atari.commodore }. Jak strasznie brakuje mi nieprzespanych nocy z moim commodore , wychodzenia z pokoju i chodzenia na paluszkach przy Atari żeby się gra poprawnie wgrała .............. ustawiania głowicy { nie pasował mi śrubokręt więc go ostro z piłowałem !! } load error kochałem to. Pamiętam gdy nieżyjący już mój Tatko kupił mi commodore 64 ....... niosłem sprzęt w taki sposób aby cały wieżowiec na moim osiedlu widział jakiego zakupu dokonałem .. byłem dumnym posiadaczem " mydelniczki". Mój Kochany Ojciec denerwował się iż zarywam noce grając w kultowe wówczas gry { dodam iż przez Commodore nie zdałem do następnej klasy w szkole podstawowej ... ha ha !! }. Ale jakież było moje zdziwienie kiedy pewnego dnia przychodząc ze szkoły zastałem mojego tatę przy owym komputerze z pytaniem na ustach jak się to w ogóle odpala ... To były piękne czasy .. Obecnie jak większość posiadam kompa klasy PC ale jakoś gry do mnie nie przemawiają { nie potrafię wyzwolić w sobie w sobie ducha rywalizacji i podekscytowania rozgrywką mimo pięknej , płynnej i kolorowej grafy .... dlaczego ... nie wiem.. Może warto było by poruszyć ten temat. Na koniec moich pewnie staroświeckich wypocin dodam iż Dziękuje Ci za to że przypominasz nostalgiczne pełne emocji i podekscytowania czasy kiedy nie liczyła się piękna animacja lecz WYOBRAŻNIA !! która żyje w każdym z nas.
Serdecznie pozdrawiam oby tak dalej od tej pory stały widz Rafał ze śląska
Dla takich chwil warto tworzyć