08-07-2013, 15:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2013, 15:23 przez szymon1051.)
Ja by nie brał bulldogera czyli 4130, z tego co wiem 6300 to już nie bulldoger tylko Piledriver. Ewentualnie z fx możesz wziąć 4300. Jak komp do gier to mocniejszych fx ci nie trzeba bo i tak wypadają podobnie w grach. Ewentualnie możesz pomyśleć nad procesorem z serii Phenom II.
Karta graficzna może być. Ja osobiście brał bym coś od nvidi np Gigabyte GV-N550D5-1GI a jak masz gry które wykorzystują physx to tym bardziej brał bym nvidie.
Może jakaś płyta główna z nowszym chipsetem z serii 8xx albo 9xx.
Weź z np be quiet!, Corsair, OCZ, XFX. Warto pomyśleć o zasilaczu z Certyfikat 80 PLUS.
Obudowę też polecam z SilentiumPC i dodatkowo wiatraki od aab - obie to polskie firmy.
Karta graficzna może być. Ja osobiście brał bym coś od nvidi np Gigabyte GV-N550D5-1GI a jak masz gry które wykorzystują physx to tym bardziej brał bym nvidie.
Może jakaś płyta główna z nowszym chipsetem z serii 8xx albo 9xx.
Cytat:2N, 4 Life, Achieve, Acutake, Akyga, Allied, Altis, Apex, Arktik Power Supply, Aspire, Atlas, Aton, ATX Power Supply, Austin, Bandit, Bestec, Bondfunx Fire, Carbon (nie Modecom), Coba, Codegen (C&G), ColorSit, Compaq, Computer, Cube Max, Deer, Delux, Ecogo True Power, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Foxtech, Gembird, Gigabajt, Golden, GoodWatt, Hama, Hawk, Hec, i-box, iCute, Impet, Incore, Intex-Action, ISO, i-Tec, KingStar, LC Power, Levicom, Likeenergy, Linkworld, Logic (L&C), Logisys, Macron, Megabajt, Mercury, Metropilis, ModeCom Feel I, ModeCom Feel II, ModeCom Green, (ModeCom) Hedy, ModeCom Logic, ModeCom Premium, Mustang, Newton (Power), Octigen, Opengate, Pangu, Platin Power, Power, Power Color, Power Man, Powercomp, Powerfox, Powertec, Procase, Procomp, Qoltec, Q-tec, QTechnology, Raidmax, Rasurbo (Green Power), Ropla, Rubikon, Sansun, SilenX, Sniper, Solytech, Stability Power, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Trust, Ultra Media, V Power, Whitenergy, Win, Xilence (Redwing), XION, X-PowerCzarna lista zasilaczy z http://forum.pcformat.pl/FAQ-Zasilacze--438312-t
Weź z np be quiet!, Corsair, OCZ, XFX. Warto pomyśleć o zasilaczu z Certyfikat 80 PLUS.
Obudowę też polecam z SilentiumPC i dodatkowo wiatraki od aab - obie to polskie firmy.