17-07-2013, 02:58
Mój nick wziął się z baaardzo dawnej zabawy w żołnierzy - w okolicach podstawówki a na pewno przed trzecią klasą (<1997). Za osiągnięcia w zdobywaniu wrogiej bazy (krzaka) przy pomocy karabinu (patyka) i granatów (szyszek) dorobiłem się dość długiego stopnia wojskowego. A jako, że zawsze byłem bardziej gruby niż chudy zostałem Porucznikiem Beczką.
Używałem go dość długo przy pisaniu listów i wiadomości międzyławkowych, ale w gimnazjum znużyło mi się korzystanie z pełnego nicku i zacząłem podpisywać się pierwszymi sylabami z kapitalikami - PoBe.
Zanik drugiego kapitalika to była już tylko kwestia czasu.
Gdzieś jeszcze przez maile przebił się też "pobe15" (miałem piętnaście lat jak zakładałem), ale został zhackowany (keylogger w kafejce internetowej :/)
Na mailu został mi "pobe16", bo tworzyłem go jak miałem szesnaście lat, i wciąż (mimo ponad dziewięciu lat doświadczenia) na tyle się czuję
Używałem go dość długo przy pisaniu listów i wiadomości międzyławkowych, ale w gimnazjum znużyło mi się korzystanie z pełnego nicku i zacząłem podpisywać się pierwszymi sylabami z kapitalikami - PoBe.
Zanik drugiego kapitalika to była już tylko kwestia czasu.
Gdzieś jeszcze przez maile przebił się też "pobe15" (miałem piętnaście lat jak zakładałem), ale został zhackowany (keylogger w kafejce internetowej :/)
Na mailu został mi "pobe16", bo tworzyłem go jak miałem szesnaście lat, i wciąż (mimo ponad dziewięciu lat doświadczenia) na tyle się czuję