20-07-2013, 13:34
Ja to widzę tak z przeróżnych gier pouciekały postacie i potwory (chyba można też ich powymyślać) a ty jako nowy redaktor arhn.eu musisz pokonać te bestie.
No więc to było trochę fabuły a teraz troszeczkę silnika:
Walka? chmm.. walka w czasie rzeczywistym jest fajna lecz tu chyba lepiej spisze się turowa,
Grafika? Może lepiej sam zdecyduj, wydaje mi się że coś w stylu final fantasy gdzie wszystko jest w 3D a postacie z starszych gier bądź postacie z gier 2D zrobić jako płaskie kartony
,
No a co z Archonem, Neko, Gremem, Dorianem i innym? Myślę by z nich zrobić npc np. u Grema kupisz broń (sam nie wiem czemu ;D,) u Neko poty a u Archona pokeballe,
Co jeszcze? Z niektórymi postaciami z gier szło by utworzyć party i wspólnie walczyć
np. Twoja postać + Marian.
Gdy napotkamy pokemona będziemy mieli szansę go złapać w pokeball (oczywiście strzałka w dól i B)
no i to już koniec mojego pomysłu, mi się on wydaje fajny
(oczywiście trochę roboty z tym będzie), a jeśli chodzi o pomoc to mogę wykonać parę prostych pixelart'ów (jeśli komputer mi pozwoli
) A gdyby Archon ogłosił poszukiwania grafików i innych do stworzenia gry na głównej to zapewne znalazło by się kilka utalentowanych osób.
Popieram pomysł z live'ami (może na głównej ??)
powodzenia w pracy maixior123
No więc to było trochę fabuły a teraz troszeczkę silnika:
Walka? chmm.. walka w czasie rzeczywistym jest fajna lecz tu chyba lepiej spisze się turowa,
Grafika? Może lepiej sam zdecyduj, wydaje mi się że coś w stylu final fantasy gdzie wszystko jest w 3D a postacie z starszych gier bądź postacie z gier 2D zrobić jako płaskie kartony

No a co z Archonem, Neko, Gremem, Dorianem i innym? Myślę by z nich zrobić npc np. u Grema kupisz broń (sam nie wiem czemu ;D,) u Neko poty a u Archona pokeballe,
Co jeszcze? Z niektórymi postaciami z gier szło by utworzyć party i wspólnie walczyć

Gdy napotkamy pokemona będziemy mieli szansę go złapać w pokeball (oczywiście strzałka w dól i B)
no i to już koniec mojego pomysłu, mi się on wydaje fajny

Popieram pomysł z live'ami (może na głównej ??)
powodzenia w pracy maixior123