20-10-2013, 20:56
Boże święty.. Czego ludzie nie wymyślą. Soundtracków jest wiele i jeśli chce się zrobić to porządnie to nie wystarczy 15 minut. A żeby dobrze doradzić to trzeba myśleć, myśleć, myśleć. Jeśli chodzi o typowo stare produkcje to ci nie pomogę bo musiałbym przypominać sobie każdą grę w jaką grałem i kojarzyć muzykę z tym. Dochodzi to tego jeszcze ta twoja "epickość". Próżno szukać w takim Mario epickości.. Starawe gry(te typowo stare) miały to do siebie, że muzyka nie była super-pro-świetna, ale była taka, że wpadała w ucho i jak przypomni ją sobie po nastu latach to miło się kojarzy. Ale z czegoś nowszego to mogę zaproponować ci dwa utwory. Pierwszy to Vista Point z Gothic 3 - bardzo ładny kawałek. Drugi to For River(Johnny's Verion) z To The Moon(niedawno ograłem swoją drogą) - ogólnie gra ma bardzo ładny soundtrack. A z czegoś niemłodego to może pierwsze gry z serii Gothic - nie miały jakiegoś super st, ale niewątpliwie był klimatyczny i pasował do całości. I jeszcze jedna sprawa - nie polecam rozmieniania na drobne. Jak już bierzesz to cały soundtrack. Oczywiście zdarzają się perełki w danej oprawie audio gier, ale wyrwanie jednego kawałka i odrzucenie reszty jak wyrwanie człowiekowi serca i niby to ma definiować to czym jest człowiek.
![[Obrazek: image1.png?uid=2009824&m=0]](https://osusig.ppy.sh/image1.png?uid=2009824&m=0)