02-11-2013, 14:26
(02-11-2013, 14:15)baniol napisał(a): Czy gra radzi sobie z tanimi gitarami np Squier Bullet? I czy wystarczy zintegrowana karta dźwiękowa, żeby swobodnie grać?Rocksmith powinien poradzić sobie z każdym elektrykiem, jeśli ten potrafi utrzymać strój przez dłużej niż 5 minut, żeby nie trzeba było dostrajać w trakcie piosenki.

(02-11-2013, 14:17)Ra-V88 napisał(a): Oglądałem ostatnio spontanicznego Rocksmitha na twitchu i naszła mnie ochota na zakup własnego wiosła. W zasadzie nauczyć się grać na gitarze chciałem już dawno ale nie znałem nikogo kto mógłby mnie tego nauczyć. Pomyślałem, że teraz, gdy dostępny jest Rocksmith jest moja szansa tylko zacząłem się zastanawiać czy to naprawdę działa - czy opłaca się kupić gitarę i zacząć się uczyć z Rocksmith 2014? Czy w ten sposób faktycznie nauczę się grać na gitarze czy to tylko chwyt marketingowy?
Myślę, że zupełnie źle do tego podchodzisz. Rocksmith to nie cudowna pigułka na porost penisa, czy matriksowe wstrzykiwanie wiedzy. Rocksmith niczym się nie różni od książki do nauki grania na gitarze, grupowej lekcji muzyki, czy DVD z instruktażem. Nie "nauczy cię" grać. Ty się musisz nauczyć grać. Gra ci powie jak. Różnica jest taka, że Rocksmith jest interaktywny - może powiedzieć ci, kiedy popełniasz kardynalne błędy.
Ale nie możesz oczekiwać, że "nauczy cię grać". Jeśli się sam nie nauczysz, to nie nauczy cię nikt, nawet najlepszy nauczyciel.