09-11-2013, 00:48
Ja osobiście jestem fanem pudełek, jednak nie pogardzę wersjami ze Steama.Oprócz plakatów z gier, figurek czy jakiś innych akcesoriów wolę się upewnić, że człowiek, który zobaczy mój pokój, od razu skuma, że jestem graczem. a takie coś tam, to każdy fanboj może sobie powiesić, czy tam położyć. Takie pudełka po prostu ozdabiają pokój, i pokazują "Ten, który mnie tu trzyma, jest GRACZEM". Niestety, wersje pudełkowe mają taką wadę, że nie zawsze wyglądają dobrze. Na przykład te pudełka Premium Games z Cenegi. Wkurzające. Na Steam mamy uporządkowaną bibliotekę, od A do Z , Wszystko w tym samym rozmiarze.. No i tańsze. Często spotykam się z wyprzedażami świetnych gier za grosze. Bundle, oferty weekendowe - Tego nie znajdziesz w wersjach pudełkowych. Poza tym, Steam oferuje też łatwą instalację.Ile to razy się wkurzyłem, ile przekleństw nawykrzykiwałem dlatego, że gra z pudełka nie instalowała się poprawnie. Na Steamie NIGDY nie spotkałem się z błędem. Wszystko pięknie, idealnie. Na Originie - Również(Pewnie dlatego, że na nim mało gram). Oczywiście, gra w końcu się łaskawie włączyła poprawnie. Ale w czasie, gdy wypatrzałem problemu, mogłem wymaksować trzy pierwsze rozdziały. Więc co mnie trzyma przy pudełkach? Ładnie wyglądają, i nie wymagają internetu.