28-11-2013, 21:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2013, 21:39 przez Prometheus.)
@ Logan - trudno powiedzieć, a co na ten temat mówili twórcy, to nie wiem, bo nie obserwowałem materiałów przedpremierowych. Przede wszystkim na środku mapy jest park łudząco podobny do Central Parku z Nowego Jorku, tylko o wiele mniejszy - również mniejszy od tego z Liberty City. Do tego kilka innych charakterystycznych elementów. Aczkolwiek mogę się mylić.
PS Aż sprawdziłem z ciekawości w Wiki: "Empire Bay is a fictional city on the East Coast of the United States of America, based on a combination of New York City, Boston, Los Angeles, San Francisco, Chicago and Detroit with elements from other US cities during the '40s and '50s, that serves as the setting for Mafia II." - a więc miałem częściową rację.
PS Aż sprawdziłem z ciekawości w Wiki: "Empire Bay is a fictional city on the East Coast of the United States of America, based on a combination of New York City, Boston, Los Angeles, San Francisco, Chicago and Detroit with elements from other US cities during the '40s and '50s, that serves as the setting for Mafia II." - a więc miałem częściową rację.