Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Mobilnie › Android v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

ROOT - co i jak
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
ROOT - co i jak
Nozie Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 11
Reputacja: 2
03-01-2014, 13:57
(02-01-2014, 13:23)adamj57 napisał(a): 1. Tak, tracisz wszystkie dane z PAMIĘCI TELEFONU ale nie z KARTY SD. Więc polecam zrobić backup wszystkiego, co masz w pamięci tel. EDIT: Czyli kontakty, esemesy, i takie tam, jeżeli masz je zapisane w pamięci telefonu.
2. Tak, jest on legalny, ale jeżeli w skutek root'a popsujesz telefon, to nie przyjmą go do serwisu. ALE, jeżeli telefon popsuje się nie na wskutek root'a, a root będzie wgrany, to mają obowiązek przyjąć telefon na gwarancji.
3. Tak, ja zrootowałem mój Samsung Galaxy Gio, i nie żałuje, mogę na przykład używać zdalnego czyszczenia danych w przypadku kradzieży, geo-lokalizacji, i innych bajerów Smiling
4. Zależy co zmienisz w telefonie po root'cie. Ale jeżeli nic nie będziesz w nim zmieniał, a jedynie instalował aplikacje, które nie robią nic z smartfonem, to po un-root'cie wszystko będzie ok.
5. Tu masz lepszą instrukcję, i bardziej intuicyjny i wielofunkcyjny program: KLIK!
6. Nie, raczej będziesz mógł ją używać cały czas. A nawet jeśli nie, to jeżeli raz za nią zapłaciłeś, to raczej możesz ją ściągnąć jeszcze raz, no nie? Raczej jej nie stracisz.

No, i to było by na tyle. Jeżeli będziesz miał pytania, to pisz, postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

1. Nie prawda, nie traci się ŻADNYCH DANYCH!
2. Gwarancje się traci, jeżeli po zrootowaniu wystąpił jakiś problem (np po roocie telefonowi zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Ale dzieje się to z twojej winy.
3. Bardzo opłaca, ale telefon jest bardziej podatny na ataki hackerów
4. Jak coś zmienisz i odrootujesz, to zostanie tak jak to zmieniłeś.
5. Zacznijmy od tego, że żaden model telefonu się nie zmienia. Wszystko zostaje...
Tak. Polecam.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
ROOT - co i jak - przez Hixovick - 02-01-2014, 11:02
RE: ROOT - co i jak - przez adamj57 - 02-01-2014, 13:23
RE: ROOT - co i jak - przez Nozie - 03-01-2014, 13:57
RE: ROOT - co i jak - przez adamj57 - 03-01-2014, 18:43
RE: ROOT - co i jak - przez HackBoy - 03-01-2014, 19:42
RE: ROOT - co i jak - przez kannwy - 02-05-2014, 16:33
RE: ROOT - co i jak - przez Obi - 22-05-2014, 19:26

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 03-07-2025, 16:48 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.