26-01-2014, 21:05
(26-01-2014, 21:01)HackBoyPL napisał(a): Wiem, że temat odkopuję, ale po co zakładać nowy skoro już jeden istnieje (założony z resztą przeze mnie) btw. Co, jeśli mam oryginalny kod do gry (cd-key) ale nie mam do niego nośnika. Czy wtedy kopia gry pobrana chociażby z torrentów, ale z wpisanym oryginalnym kluczem będzie legalna ?
Druga sprawa to "te 24h" na które teoretycznie mogę pobrać plik, a potem muszę go usunąć. Ile jest w tym prawdy? Przecież tak na dobrą sprawę przez ten czas mogę pobrać film i go obejrzeć, tak samo z jakimiś krótszymi grami... przecież można je pobrać na 24h przejść i usunąć...
Nie. Nie możesz pobrać nielegalnego pliku z internetu jeśli masz legalny klucz. Dlatego, że nielegalne jest jego ŹRÓDŁO.
"Dlaczego?
Bo jeśli marihuana stanie się legalna, to kupowanie jej u dilera wciąż będzie nielegalne."
(pisałem to parę postów wcześniej).
Nie ma żadnego prawa, które umożliwiałoby kraść przez 24 godziny. NIE MA takiego zapisu i nigdy nie było. Ktoś to zmyślił, żeby się usprawiedliwić i tak się przyjęło.
Informacja o tym, że można pobierać gry na 24 godziny jest fałszywa. Pobieranie nielegalnych plików jest nielegalne niezależnie od tego czy zrobisz to na 5 minut czy na 10 lat.