06-02-2014, 19:40
Posiadam konsolę nds lite, oraz kilka gier wykorzystujących grę wieloosobową poprzez połączenie za pomocą wifi. Chciałem ostatnimi czasy pograć sobie parę rundek w pokemony z innymi graczami, lecz niestety mój router posiada szyfrowanie WPA2 i nie jestem w stanie go zmienić (tzn, jako tako umiem, ale nie posiadam loginu i hasła do panelu obsługi routera, a wiem, że zostały one ostatnio zmienione przez moich rodziców). Słyszałem o tym, że mógłbym zrobić z mojego komputera (w tym wypadku jest to laptop Samsung R610) tak zwanego Hotspota. Dowiedziałem się także, że jest to niemożliwe z jedną kartą sieciową, lecz na szczęście posiadam także drugą, na USB od firmy Tp-link. Próbowałem samodzielnie to skonfigurować (na jednej karcie łączyłem się z routerem, a na drugiej tworzyłem hotspot), jednak nie dawało to żadnych oczekiwanych przeze mnie efektów- konsola wykrywała hospot (na pełnym zasięgu), ale po próbie połączenia się wyskakiwał błąd 51301 lub 51301. Dodam jeszcze, że zawsze gdy robiłem "nowego" hotspota, to na "WEP", a nie na sieć otwartą (mieszkam w kamienicy, a obok mam blok więc na bank jeszcze było łapało tam mój hotspot). Co powinienem zrobić w takiej sytuacji?
![[Obrazek: y7NOnlI.gif]](http://i.imgur.com/y7NOnlI.gif)