Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 24 25 26 27 28 ... 41 Dalej »

Czy da się stworzyć wirtualny głośnik?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Czy da się stworzyć wirtualny głośnik?
adamj57 Offline
Mów na mnie Adam.
*
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 2
Reputacja: 5
09-02-2014, 10:32
Ok, już rozumiem co chcesz osiągnąć. Muzyka z gry jako drugi mikrofon to dobre rozwiązanie, bo to dokładnie to samo co wirtualny głośnik (jedno i drugie w twoim wypadku ma output dźwiękowy). No, tylko trzeba mieć program do nagrywania, który obsłuży dwa wejścia audio...
Więc mam taki pomysł. Skoro możesz rozdzielić dżwięk na realne mikro i to wirtualne, to nagrywaj dźwięk z gry razem z obrazem w programie do nagrywania, a dźwięk z mikro nagrywaj Audacity, myślę że najlepszym darmowym programem do nagrywania i obróbki dźwięku.
Po prostu w programie do nagrywania ustaw source na wirtualne mikro, a w audacity na realne. Potem myślę, że uda ci się to dobrze ze sobą zsynchronizować, ale gdyby nie, to dam ci radę: na początku nagrania, przed przywitaniem czy tam czymś, naciśnij mocno jeden klawisz na klawiaturze, tak, by coś napisać na ekranie, lub kliknij przycisk myszki tak, by coś stało się na ekranie. Dzięki temu Będziesz wiedział, która sekunda w jednym nagraniu odpowiada drugiemu.
Dzięki temu będziesz nagrywał osobno dźwięk z gry i twój mikrofon, co pozwoli ci przy okazji obrobić twój głos w audacity (odszumianie, itp...) oraz kontrolować głośność obu ścieżek dźwiękowych względem siebie. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie, bo sam kiedyś z niego korzystałem Smiling

Tylko nie rozumiem jednego: Jeżeli chcesz rozmawiać przez skype'a i jednocześnie gadać do ludzi, to czemu wyciszasz skype'a? Jeżeli będziesz z kimś rozmawiał, to nie będzie go słychać. A raczej nie będziesz gadał do ludzi, oraz z niewidzialnym kolegą, no nie? Chyba Polygamia!
Mam 13 lat, i nie wstydzę się o tym mówić!
(I przy okazji znam PHP, C, HTML, i parę innych języków Torll )
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Czy da się stworzyć wirtualny głośnik? - przez szezjo - 01-02-2014, 02:10
RE: Czy da się stworzyć wirtualny głośnik? - przez adamj57 - 01-02-2014, 11:49
RE: Czy da się stworzyć wirtualny głośnik? - przez szezjo - 09-02-2014, 03:39
RE: Czy da się stworzyć wirtualny głośnik? - przez adamj57 - 09-02-2014, 10:32
RE: Czy da się stworzyć wirtualny głośnik? - przez Johny - 21-02-2014, 12:35
RE: Czy da się stworzyć wirtualny głośnik? - przez szezjo - 26-02-2014, 00:33

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-07-2025, 08:23 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.