15-03-2014, 12:54
Cytat:IMO lepszy byłby GeForce GTX 660 OC 2GB (ok. 650zł), za 250 zł więcej będziesz miał dwukrotnie większą wydajność.Masz rację, jeżeli zdecyduje się na GTX660 to pewnie Asusa, ale nie widzę zbyt dużej różnicy pomiędzy wersją OC i normalną: wersja OC wersja normalna
Różnica w cenie jest nieznaczna, a w specyfikacji różnią się tylko taktowaniem rdzenia (przynajmniej tyle jest napisane na stronie tego sklepu :P )
Poza tym zainteresowałem się Shadow Play, a jest ono dostępne tylko w seriach 6XX i 7XX, więc tym bardziej podoba mi się zasugerowana przez Ciebie karta.
Oboje proponujecie ten sam zasilacz, więc go wezmę. Z RAM tak samo, wybiorę z firm, które poleciliście.
Cytat:Arma za to obciąża mocno procesor, więc tu może być różnie.Tego się właśnie boje, nie planuje grać na ultra w jakieś super rozdzielczości i mam nadzieję, że wtedy da radę

Cytat:Jeżeli wolisz zestaw z GeForceWolę z GeForce, kiedyś miałem nieprzyjemną sytuację z Radeonem. Wiem, że serie R7 i R9 są bardzo opłacalne i przystępne cenowo, ale na 90% wezmę GeForce

Cytat:Dodam tylko że posiadam identyczną kartę graficzną tyle że 1GB i procesor G3420 czyli odrobinkę gorszy od i3 a mam w BF3 na Ultra 1920x1080 40-50 FPS ;]
O której karcie mówisz?

Pozostaje mi problem płyty głównej - potrzebuje normalnej microATX, nie planuję podkręcać, chciałbym mieć wejście USB3.0
Nocturne- dlaczego dałeś taką płytę, a nie inną?