20-03-2014, 19:42
Gothic wspaniała gra. Ja zacząłem od Gothic'ka II Noc Kruka dołączonego do CD-Action ,którego mój brat pożyczył od kolegi. Na początku patrzyłem jak mój brat grał ,ale później sam zacząłem. Fabuła gry mnie tak wciągnęła ,że przechodziłem Gothic'a chyba z milion razy. Następnie od kolegi pożyczyłem od znajomego Gothic'a 1. Gra była super chociaż sterowanie jeszcze gorsze niż w dwójce w sumie lepiej niż żeby w jedynce było lepsze niż w dwójce. Klimat każdej części był cudowny. Po prostu nie do podrobienia. Przydał by się jakiś RE-MAKE HD ,bo widać po grafice ,że gra ma swoje lata. Gothic 3 też był fajny chociaż gorszy od G1 i G2NK. Grafikę miał wspaniałą. Bardzo lubię włączyć czasami G3 i połazić po świecie. Bardzo podobało mi się to ,że fabuła nie była tak jak we wcześniejszych wersjach krok po kroku tylko to od nas zależało od jakiego miejsce zaczniemy. Dzięki czemu można tą grę cały czas przechodzić na różne sposoby. O G3ZB nawet nie będę za wiele pisał. Nie mogę zrozumieć jak można sprzedawać wersje gry ,którą nie da się przejść. Arcania czyli gra ,którą Gothic'kiem nie można nazwać ,chociaż też nie najgorszy RPG. Nawet twórcy Arcanii chcieli ukryć ,że jest to Gothic ,ponieważ dodatek nazywał się Arcania: Upadek Setariff i nie miał w sobie nazwy Gothic