09-01-2012, 20:12
Ja bym jeszcze nic o grafice nie mówił na podstawie zeszłorocznych targów E3. Nintendo nie bez powodu milczy i zapowiedziało ponowną, lepszą prezentację konsoli na tegorocznych targach. Po prostu przyjęcie konsoli okazało się, za przeproszeniem, gówniane. Koncept dobry, pewnie gry od Nintendo świetnie wykorzystają kontroler, ale z developerami zewnętrznymi to będzie jak z Wii, DS i 3DS. Jednemu się zachce, drugiemu nie.
Liczę na:
- zmianę nazwy (WiiU. Serio? WiiU??)
- lepsze bebechy. Choć w tym temacie nie wiadomo wiele, to można być pewnym, że konsola w pokazanej wersji nie dorówna następnym konsolom M$ i Sony (czysta spekulacja na podstawie poprzedniej generacji). Może i znowu ludzie jak opętani będą kupować, ale tym razem trzeba utrzymać przy sobie devów 3rd party.
- Więcej multiplatform. Nie chcę mieć w domu 2-3 konsole nowej generacji, aby zagrać w konkretny tytuł. Exclusive - rozumiem. Multiplatforma - też na WiiU. Ważne: patrz poprzedni punkt.
- Porządny online. Nintendo stara się przy 3DS'ie, ale to ciągle za mało
Liczę na:
- zmianę nazwy (WiiU. Serio? WiiU??)
- lepsze bebechy. Choć w tym temacie nie wiadomo wiele, to można być pewnym, że konsola w pokazanej wersji nie dorówna następnym konsolom M$ i Sony (czysta spekulacja na podstawie poprzedniej generacji). Może i znowu ludzie jak opętani będą kupować, ale tym razem trzeba utrzymać przy sobie devów 3rd party.
- Więcej multiplatform. Nie chcę mieć w domu 2-3 konsole nowej generacji, aby zagrać w konkretny tytuł. Exclusive - rozumiem. Multiplatforma - też na WiiU. Ważne: patrz poprzedni punkt.
- Porządny online. Nintendo stara się przy 3DS'ie, ale to ciągle za mało