20-04-2014, 23:16
Co do audio i wideo nie mam zastrzeżeń. Jedynie czasami dziwnie przycisza ci się mikrofon. W sprawie samego nagrywania. Najbardziej z twoich filmików podobał mi się ten o Loadout. Pokazałeś fajną alternatywę dla np. TF 2. Co do tych pozostałych 2 (o Super Meat Boy i Bridge Bulider) to tutaj mogę ci zarzucić kilka błędów. Pierwszy to samo "walkthrough" w tytule. Samo to słowo kojarzy mi się z wypuszczanymi w dniu premiery jakiejś gry filmikami w których ktoś bez komentarza pokazuje jak przechodzi całą gre od początku do końca. Więc niepasuje mi to raczej do tego co ty nagrywasz. Więc moim zdaniem powinnieneś zmienić nazwę na Gramy albo Zagrajamy w ... Nie wiem, sam wymyśl, to przecież twój kanał. Ale zmień nazwę. Drugie to miniaturka. Powinienneś zmienić ją na screen z gry albo na samą nazwe gry. Po trzecie... Cóż, pół godziny to zbyt długo. Jeżeli chcesz nagrywać jak przechodzisz jakąś grę to lepiej będzie jeżeli podzielisz to na kilku, kilkunasto odcinkową serie po 10-15 min jeden odcinek. A jeżeli po prostu chcesz pokazać jakąś gre, w jednym odcinku, to w 15 minut przedstaw jej gameplay, opowiedz (jeśli takowa istnieje) o fabule, o jej twórcach, możesz też np. podać nam jej cene i gdzie ją kupić oraz na końcu podać dlaczego wybrałeś ją, co ci się w niej podoba itp. I takie rzeczy mogły by być ciekawe. A jeżeli już chcesz nagrywać walkthroughi to nie możesz pomijać cutscenek. Osoba, która ogląda walktroughi chce obejrzeć nie tylko gameplay. Co do twojej przyszłości... Cóż, według mnie - podkreślam, według mnie - powinnieneś na pewno nagrywać materiały takie jak ten z Loadout. Tylko nie zmieniaj nazwy "Panie co to ten ..." , gdyż po prostu bardzo fajnie to brzmi. Co do innych typów materiałów, które będziesz mógł nagrywać - nie wiem, sam zdecyduj, ,chociaż ja osobiście polecam ci gry mniej znane, jednak pamiętaj o jednym: przede wszystkim musi to CI sprawiać przyjemność. Nagrywanie na siłe nie da dobrych rezultatów. A narazie leci sub i zobaczymy, jak dalej rozwinie się twój kanał. Życze powodzonka!
W sprawie giveawaya zastanawiam się między Commander&Conquer , a Showdown Effect. Najchętniej przygarnął bym obie. Jednak, jeżeli mam wybierać, to jako urodzony strateg i ekonomista wybieram C&C.
P.S Sorki za błędy, pisze z telefonu.
W sprawie giveawaya zastanawiam się między Commander&Conquer , a Showdown Effect. Najchętniej przygarnął bym obie. Jednak, jeżeli mam wybierać, to jako urodzony strateg i ekonomista wybieram C&C.
P.S Sorki za błędy, pisze z telefonu.
Imperator wie, Imperator patrzy.