(21-04-2014, 20:01)Dark Archon napisał(a):(21-04-2014, 19:27)Wojtex28 napisał(a): Po pierwsze, gifty nie mogą być lewe.Każdy kupiony gift JEST lewy, bo wg zasad Steama nie można ich odsprzedawać. Przynajmniej tak było ostatnio gdy sprawdzałem ToS. Coś się zmieniło?
(21-04-2014, 19:27)Wojtex28 napisał(a): Po pierwsze, gifty nie mogą być lewe, [...] Tylko keje mogę być kupowane z lewych kart lub pochodzić z niepewnych źródeł.PS. A czemu ktoś nie może kupić gifta lewą kartą?
Z tym, że każdy kupiony gift jest lewy się nie zgadzam, bo można je tradeować za inne przedmioty itd. (chyba, że mówisz o czym innym i się nie zrozumieliśmy).
W FAQ Steama jest wpis
Cytat:
May I sell gift subscriptions?
Steam Gift Purchases can not be sold. Attempting to sell a gift subscription is a violation of the Steam Subscriber Agreement and may result in your account being permanently disabled. You can trade gifts using our new Steam Trading system and can read more about that here.
Jednak po przejrzeniu SSA nie znalazłem punktu, który zabraniałby sprzedaży giftów (jeżeli jednak taki jest, a go przeoczyłem, niech mi go ktoś wskaże :P). Dodatkowo nigdy nikt jeszcze nie dostał bana za sprzedaż giftów.
Gifty mogą być lewe, ale w takim wypadku po ok. tygodniu gra zostaje 'zabrana' z konta Steam, a ty zostajesz z niczym :P Dlatego kupuje się tylko od zaufanych sprzedawców.
Co do tego, co się stanie gdy gra zostanie odebrana, bo jest lewa, to jedynie ją stracimy i ukaże nam się ostrzeżenie po zalogowaniu na konto, że gra została kupiona w sposób niezgodny z regulaminem i takie tam (raz mi się takie coś pokazało :P)