12-05-2014, 20:19
Dla mnie dość ciekawy pomysł. Byłby ciekawy, nawet gdyby wprowadzono mikropłatności za np. skórki, które nie dawałyby przewagi graczom je posiadającym, a dawałyby zarobić Epic Games. Sęk w tym, że Epic Games oficjalnie potwierdziło, że nowy UT nie będzie F2P, a w pełni darmową grą. Kupić będzie można jednak modyfikacje niezależnych deweloperów, którzy za to, że mogą sprzedawać swojego moda, będą musieli dawać ileśtam $$$ Epicowi. Mody te jednak nie będą wymagane dla graczy, więc my będziemy mogli nie sięgać po portfele i dalej grać, a jeśli gra osiągnie spory sukces - na co liczę, bo to UT - to powstanie tyle modów, że Epic Games powinno mieć kolejne skarbce pełne zielonych banknotów..
Tak czy inaczej, ja czekam na UT4, zwłaszcza że w przeciwieństwie do 3 będzie także na Macu i Linuksie, przez co będę mógł grać na swoim Ubunciaku. Bo przynajmniej gra będzie odstępstwem od za.ebistej jedynki oraz niemniej świetnej 2004.
Pozdrowionka
Tak czy inaczej, ja czekam na UT4, zwłaszcza że w przeciwieństwie do 3 będzie także na Macu i Linuksie, przez co będę mógł grać na swoim Ubunciaku. Bo przynajmniej gra będzie odstępstwem od za.ebistej jedynki oraz niemniej świetnej 2004.
Pozdrowionka