Dzień dobry
Mam zapytanie, jako że nie wszystko da się kupić a co po niektóre gry mam tylko cyfrowo a chcę mieć namacalny dowód na posiadanie,zapytuje.
Czy pobierając taką
(przykładhttp://www.covergalaxy.com/forum/attachm...dvd-cz.jpg wydrukowywując ją i umieszczając w pudełku a potem na półce, łamię jakieś tam prawa związane z własnością i/lub jakiekolwiek inne prawa?
Nie chodzi o robienie kopi zapasowych, złych kopii zapasowych. Sam boks z okładką.
Z góry dziękuje za wszystkie informacje i negatywne opinie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chyba sam sobie odpowiedziałem:
Mam zapytanie, jako że nie wszystko da się kupić a co po niektóre gry mam tylko cyfrowo a chcę mieć namacalny dowód na posiadanie,zapytuje.
Czy pobierając taką
(przykładhttp://www.covergalaxy.com/forum/attachm...dvd-cz.jpg wydrukowywując ją i umieszczając w pudełku a potem na półce, łamię jakieś tam prawa związane z własnością i/lub jakiekolwiek inne prawa?
Nie chodzi o robienie kopi zapasowych, złych kopii zapasowych. Sam boks z okładką.
Z góry dziękuje za wszystkie informacje i negatywne opinie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chyba sam sobie odpowiedziałem:
Cytat:Wszystkie zdjęcia publikowane w Internecie podlegają ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych z 4 lutego 1994r. Jeśli chcemy je wykorzystać musimy mieć na to zgodę autora zdjęć. Jeśli zdjęcie jest anonimowe nie oznacza to, że jego autor zrzeka się prawa do tego zdjęcia i co za tym idzie zrzeka się prawa do wynagrodzenia. Zgodnie z art. 8 ust. 3 prawa autorskiego dopóki twórca nie ujawnił swojego autorstwa, w wykonywaniu prawa autorskiego zastępuje go producent lub wydawca, a w razie ich braku - właściwa organizacja zbiorowego zarządzania prawami autorskimi.Jeśli okładkę uznać prostą informacją prasową, to widać prawa nie łamię.
Ponadto ustawa o prawie autorskim nie uznaje za przedmiot prawa autorskiego np. zdjęć prezentujących elewacje budynków, zdjęć dokumentacyjnych oraz zdjęć będących prostymi informacjami prasowymi.