Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 22 Dalej »

Okładki a prawa a własność
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Okładki a prawa a własność
dzemson Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 8
Reputacja: 11
25-05-2014, 21:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2014, 09:55 przez dzemson.)
Dzień dobry
Mam zapytanie, jako że nie wszystko da się kupić a co po niektóre gry mam tylko cyfrowo a chcę mieć namacalny dowód na posiadanie,zapytuje.
Czy pobierając taką
(przykładhttp://www.covergalaxy.com/forum/attachm...dvd-cz.jpg wydrukowywując ją i umieszczając w pudełku a potem na półce, łamię jakieś tam prawa związane z własnością i/lub jakiekolwiek inne prawa?
Nie chodzi o robienie kopi zapasowych, złych kopii zapasowych. Sam boks z okładką.

Z góry dziękuje za wszystkie informacje i negatywne opinie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chyba sam sobie odpowiedziałem:
Cytat:Wszystkie zdjęcia publikowane w Internecie podlegają ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych z 4 lutego 1994r. Jeśli chcemy je wykorzystać musimy mieć na to zgodę autora zdjęć. Jeśli zdjęcie jest anonimowe nie oznacza to, że jego autor zrzeka się prawa do tego zdjęcia i co za tym idzie zrzeka się prawa do wynagrodzenia. Zgodnie z art. 8 ust. 3 prawa autorskiego dopóki twórca nie ujawnił swojego autorstwa, w wykonywaniu prawa autorskiego zastępuje go producent lub wydawca, a w razie ich braku - właściwa organizacja zbiorowego zarządzania prawami autorskimi.

Ponadto ustawa o prawie autorskim nie uznaje za przedmiot prawa autorskiego np. zdjęć prezentujących elewacje budynków, zdjęć dokumentacyjnych oraz zdjęć będących prostymi informacjami prasowymi.
Jeśli okładkę uznać prostą informacją prasową, to widać prawa nie łamię.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Okładki a prawa a własność - przez dzemson - 25-05-2014, 21:34
RE: Okładki a prawa a własność - przez Gurgie - 26-05-2014, 17:52
RE: Okładki a prawa a własność - przez dzemson - 26-05-2014, 23:22
RE: Okładki a prawa a własność - przez SmellySocks - 26-05-2014, 23:25
RE: Okładki a prawa a własność - przez Viatoro - 26-05-2014, 23:44
Okładki a prawa a własność - przez HackBoy - 27-05-2014, 11:56

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 02-08-2025, 02:36 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.