Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 22 Dalej »

Seriale (Temat zbiorczy)
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Seriale (Temat zbiorczy)
Matuleczek Offline
emodzejquit
Liczba postów: 286
Liczba wątków: 47
Reputacja: 39
29-06-2014, 22:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2014, 22:57 przez Matuleczek.)
Długo się zbierałem by napisać coś w tym temacie, a prosiłem ymira o założenie. Może przysłowiowy brak czasu mnie zatrzymywał przed postem? Swoją większą przygodę z serialami zacząłem niedawno. Co oczywiście nie oznacza, że wcześniej ich nie oglądałem. "Większą" mam na myśli obejrzenie całego serialu, odcinku, sezonu. Wcześniej robiłem to wyrywkowo czyli "jak coś leci to obejrzę". Mimo, że wiedzę o serialach mam jak na razie początkującą, to i tak w tym poście wypiszę produkcje, które obejrzałem - te lepsze i gorsze, oraz to co mam zamiar obejrzeć. Nie przedłużając więc (ale długi wstęp, lol) przejdę do rzeczy.

The Walking Dead
Jest to dosyć popularny jak na tą chwilę serial emitowany w Ameryce przez znaną stację AMC. U nas można oglądać na FOX Polska, kanale, który emituje na swojej stacji odcinek zaledwie parę dni po premierze w USA. O serialu nie ma za dużo co opowiadać. Głównym bohaterem jest Rick Grimes, policjant w Atlancie, stanie Georgia. Zostaje on postrzelony i trafia do szpitala. Oczywiście jego życie jest zagrożone. Nagle po długiej śpiączce budzi się w "martwym szpitalu". Jego cel? Odnaleźć rodzinę. To chyba tyle na temat tego serialu. W swoich wypowiedziach będę się starać unikania spoilerów zdradzających fabułę. Czy warto obejrzeć The Walking Dead? Tak i nie. Wszystko zależy od tego czy lubimy ostrą siekankę, latające flaki i lejącą się jak z cebra krew oraz czy pokochamy klimat zombie. Warto chociażby obejrzeć kilka odcinków i wtedy stwierdzić czy warto to dalej oglądać.

Breaking Bad
Jest to mój jak na razie serial nr. 1! Długo się zastanawiałem nad tą produkcją. Wiadomo, pierwsze co przychodzi na myśl o tym serialu to metaamfetamina i inne dragi. Obejrzałem pierwszy odcinek - "Czemu nie, nawet niezłe" i mimo, że pierwszy sezon nie jest najlepszy to pozostałe są zajebiste. Pierwszy krok by BB się spodobało to wczucie się. Na tym forum spotykałem się z różnoraką opinią, że BB jest nudne, Walter zastanawia się nad jakąś rzeczą kilka odcinków etc. I tutaj musimy się wczuć w jego role. Jak my byśmy zareagowali, że musimy kogoś zabić. Przecież nie muszę przypominać jak oglądać seriale nie? Fabuła jest bardzo ciekawa. Nauczyciel chemii - Walter White nagle dostaje raka płuc i chce by rodzina mogła się utrzymać po jego śmierci. I co robi? Gra w totolotka i czeka aż wygra miliony dolarów? NIE! Gotuje metę ze swoim dawnym uczniem. Reszty nie powiem, ponieważ chcę byście sami to obejrzeli. Jak na razie - mój numer 1!

The Simpsons
O tym serialu nie muszę chyba zbyt dużo mówić. Każdy kto posiada telewizor chyba słyszał o tym fajnym serialu. Przecież Bart był ikoną lat '90 dla każdego chłopaka, nie? Serial jest bez przerwy produkowany od 1989 i z dniem dzisiejszym wyszło 554 odcinków (25 sezonów). Choć nie obejrzałem wszystkich odcinków, to mam nadzieję, że w te wakacje uda mi się obejrzeć choć 1/4 z nich.

Cobra: Oddział Specjalny
Jest to niemiecki serial akcji nadawany od 1995 na stacji RTL, u nas przez stację TVN, obecnie na TVN7. Mimo wszystko nie jest to mój "must watch" ale od czasu do czasu jak nic nie leci na tv to można obejrzeć Smiling

Podsumowanie
Oczywiście jest więcej seriali, które znam, m.in. Glee, nie żeby mnie jakoś śmieszyło, ale fajne muzyczki tam są. Kolejnym jest Mentalista, który jest bardzo fajny. Możliwe, że w wolnej chwili napiszę o nich więcej.

Co mam zamiar obejrzeć?
Na pewno The Wire, Doctora Who czy Dextera. Zobaczymy co czas przyniesie. Oczywiście będę się starać stopniowo apdejtować ten post, jakie są moje wrażenia po jakimś serialu czy coś.
[Obrazek: newcreate.php?text=Matuleczek&name=metal...lor=15155E]
Mój FC: 4914-4899-3675
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Seriale (Temat zbiorczy) - przez Ymir - 19-06-2014, 19:51
RE: Seriale (Temat zbiórczy) - przez Micvhu - 19-06-2014, 20:56
RE: Seriale (Temat zbiórczy) - przez Ymir - 19-06-2014, 21:24
RE: Seriale (Temat zbiórczy) - przez Micvhu - 19-06-2014, 23:00
RE: Seriale (Temat zbiorczy) - przez Matuleczek - 29-06-2014, 22:53

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 05-06-2025, 06:24 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.