Witam dzwoniła do mnie pani z netii i chciała zaproponować mi przeniesienie internetu do nich(moja umowa konczy sie z dniem 31 wrzesnia) tutaj pytam czy ta oferta jest korzystna? Mieszkam na wsi i 10mb to dla mnie duzo poniewaz teraz mam 2mb.
Jaki wybrać internet? Z DSL czy bez?
Może ktoś mi to objaśnić i pomóc?
Dzięki!
PS. OFERTA OD NETII
Internet
Prędkość :
10 Mbit/s - 49,90* zł miesięcznie umowa na okres 24 miesiące
DSL, czyli internet ze stałym adresem IP - 59,90* zł
*podane ceny są cenami brutto dla klienta indywidualnego.
W związku, że posiadacie Państwo u nas abonament telefoniczny, połączylibyśmy obie usługi, wszystko byłoby na jednej fakturze, a kiedy byłaby ona elektroniczna moglibyśmy jeszcze obniżyć rachunek o 5 zł/msc.
Wszelkimi formalnościami związanymi z przejściem, zajmuje się Netia.
Dodatkowo w ramach połączenia usług otrzymujecie Państwo:
- nowoczesny router Netia Spot który sam programuje i aktualizuje, można włączyć do niego od 4 do 6 komputerów stacjonarnych oraz ponad 80 urządzeń pod Wi-Fi, zasięg Wi-Fi działa w pionie jak i w poziomie, gdzie każde podłączone urządzenie nie spowalnia prędkości internetu
- wirtualny dysk o pojemności 1GB
- na 3 stanowiska komputerowe, 3 licencje ochronne F-Secure
- Pomoc w biurze (assistance):
W przypadku awarii:
1. Bezpłatny serwis sprzętu komputerowego:
a) komputery przenośne: laptopy, notebooki, netbooki, tablety
b) komputery stacjonarne
c) urządzenia współpracujące: routery, drukarki, monitory, skanery;
2. Bezpłatny serwis sprzętu:
a) RTV (nie przenośny): telewizory, odtwarzacze video/CD/DVD/ Blu-ray, zintegrowane odbiorniki TV z ww. odtwarzaczem, zestawy hi-fi
b) AGD (zabudowany i wolnostojący): pralki, pralki z suszarką, suszarki pralnicze, zmywarki, chłodziarki (lodówki), zamrażarki, chłodziarko-zamrażarki, kuchenki elektryczne/gazowe/gazowo- elektryczne, płyty indukcyjne, kuchenki mikrofalowe, piece grzewcze, wyciągi, okapy, piekarniki, ciśnieniowy ekspres do kawy,
c) Biurowego: kserokopiarka, fax
O co ją jeszcze dopytać? No i najważniejsze czy zgodzić się na te warunki
Jaki wybrać internet? Z DSL czy bez?
Może ktoś mi to objaśnić i pomóc?
Dzięki!
PS. OFERTA OD NETII
Internet
Prędkość :
10 Mbit/s - 49,90* zł miesięcznie umowa na okres 24 miesiące
DSL, czyli internet ze stałym adresem IP - 59,90* zł
*podane ceny są cenami brutto dla klienta indywidualnego.
W związku, że posiadacie Państwo u nas abonament telefoniczny, połączylibyśmy obie usługi, wszystko byłoby na jednej fakturze, a kiedy byłaby ona elektroniczna moglibyśmy jeszcze obniżyć rachunek o 5 zł/msc.
Wszelkimi formalnościami związanymi z przejściem, zajmuje się Netia.
Dodatkowo w ramach połączenia usług otrzymujecie Państwo:
- nowoczesny router Netia Spot który sam programuje i aktualizuje, można włączyć do niego od 4 do 6 komputerów stacjonarnych oraz ponad 80 urządzeń pod Wi-Fi, zasięg Wi-Fi działa w pionie jak i w poziomie, gdzie każde podłączone urządzenie nie spowalnia prędkości internetu
- wirtualny dysk o pojemności 1GB
- na 3 stanowiska komputerowe, 3 licencje ochronne F-Secure
- Pomoc w biurze (assistance):
W przypadku awarii:
1. Bezpłatny serwis sprzętu komputerowego:
a) komputery przenośne: laptopy, notebooki, netbooki, tablety
b) komputery stacjonarne
c) urządzenia współpracujące: routery, drukarki, monitory, skanery;
2. Bezpłatny serwis sprzętu:
a) RTV (nie przenośny): telewizory, odtwarzacze video/CD/DVD/ Blu-ray, zintegrowane odbiorniki TV z ww. odtwarzaczem, zestawy hi-fi
b) AGD (zabudowany i wolnostojący): pralki, pralki z suszarką, suszarki pralnicze, zmywarki, chłodziarki (lodówki), zamrażarki, chłodziarko-zamrażarki, kuchenki elektryczne/gazowe/gazowo- elektryczne, płyty indukcyjne, kuchenki mikrofalowe, piece grzewcze, wyciągi, okapy, piekarniki, ciśnieniowy ekspres do kawy,
c) Biurowego: kserokopiarka, fax
O co ją jeszcze dopytać? No i najważniejsze czy zgodzić się na te warunki