14-07-2014, 00:16
Witam, mam problem, otóż od zbieram sie nad wymianą mojego starego poczciwego laptopa, na nowy komputer, i tu mam problem. Jaki kupic? Laptop z założenia jest ma byc przenośny, a ja w ciagu tych 7 lat wyciagalem mojego z domu moze 10 razy, za bardzo sie bałem go brać do szkoły itp. Po wakacjach będe w klasie maturalnej, a potem idę na Politechnikę, na coś związanego z informatyką, moze robotyke, nie jestem pewien, i jak gadam z rodzicami to mówią bym brał laptopa bo w akademiku nie ma miejsca, i wiem ze maja racje. Problem jest taki ze ja jestem graczem, lubię grać w gry, dlatego wybór laptopa mnie trochę odstrasza. Do tej pory grałem tylko na ps3, albo w wowa wiec mi nie przeszkadzało, ale teraz nadchodzi wiedzmin 3 i nie wiadomo jakie wymagania bedzie mieć. Poza tym mam IPada, wiec różne prezentacje będe mógł na nim pokazywać. Dodatkowo chciałbym sobie kupic tablet graficzny, i 2 monitory, będe mógł go używać na laptopie?, jakiejs montażem filmów i obróbka zdjec tez bedzie sie dało dobrze robić na przenośnym?, mój budżet to jakiejs 3000zl za stacjonarke i 3500zl za łapka, ( wiecie, klawiatury, monitora i innych nie trzeba dokupić od razu, dysk ssd odkupię potem, a właśnie, czy kazdy laptop ma wejścia na dwa dyski abym mógł wymienić, plus nie wliczam w ta cenę systemu?) proszę o pomoc, bo chce go kupic jeszcze w tym miesiącu. Chyba ze ktoś sie orientuje jak to wyglada w akademikach, czy bedzie miejsce na stacjonarke i resztę sprzętu? ( mysle ze będe szedł do gliwic, Krakow, lub Wrocław, wiec jesli coś wiecie to proszę powiedzcie
, dzięki z gory