24-08-2014, 14:20
(23-08-2014, 18:46)Rob3rt napisał(a): Jeśli GBP jest dla Ciebie za "świeżą" konsolką, to pozostaje praktycznie tylko "Commodore 64" i wspomniane "Atari 2600", choć osobiście nie cofał bym się, aż tak daleko - tam gry komputerowe dopiero zaczynały swoją karierę i dziś (przypominam, że jest to tylko moje zdanie) stanowią raczej chwilową atrakcję, aniżeli pełnowymiarową rozrywkę, na której mógł bym z dżojstikiem w ręce spędzać całe dnie.
Jeśli miał bym polecić retro konsolę, śmiało podsunął bym ikony czwartej generacji: SNES, bądź Sega Mega Drive - spory krok na przód w porównaniu do ogranych już przez wszystkich NESach, FamiComach, czy tam Pegasusach. Multum świetnych gier (głównie platformówek), bardzo przyjemna dla oka 16bitowa grafika (bardzo często świetny "kreskówkowy" styl), sporo licencjonowanych produkcji i wreszcie: gry fabułami!
Też się zgadzam, nawet styl 16-bitowy mi najbardziej pasuje.
Co do pegazusów... w sklepach sprzedawano oryginalne podróbki, a na bazarach podróbki podróbek(nie zapominajmy, Pegasus bazuje na Famicomie).
Cytat:Ja ze swojej strony polecam pierwszego Game Boya, bądź wersję Color. Są dość tanie, gry też można tanio wyrwać (chociaż te bardziej kultowe np. Pokemony, kosztują więcej). Za stówkę zaopatrzysz się w świetnie zachowaną konsolę i jeszcze sporo gier.Owszem, dobey pomysł, ale jeżeli już to GB Pocket, z tego co wiem orginał miał straszny blur.Jeżeli GBA jest dla ciebie retro, to kup zwykłego lub Sp, bo masz GB,GBC i GBA w jednym.[/quote]