Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Sony › Playstation Portable v
1 2 3 Dalej »

Koniec PSS na PSP
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Koniec PSS na PSP
Kondor Offline
Redakcja
Redakcja
Liczba postów: 291
Liczba wątków: 15
Reputacja: 187
Sad  12-09-2014, 00:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2014, 16:45 przez Kondor.)
Od dnia 15 września nie będzie można połączyć się z PlayStation Store na konsolach PSP.

1. Czemu?
It Is A Mystery
Zapewne kwestie finansowe.
2. Czy stanie się tak na całym świecie?
Nie, co ciekawe wyłączenie sklepu nastanie w Europie i paru innych regionach lecz nie w Ameryce.
3. Czy to znaczy, że nie mogę już kupować gier na PSP?
Oczywiście, że możesz.
Należy zalogować się na: https://store.sonyentertainmentnetwork.com/ za pomocą swojego konta, wybrać gre/demo/trailer/itd, zakupić, wtedy pojawi się na liście pobranych na Twoim PSP.
4. Co jeśli nie mam PC/pies mi zjadł?
Wtedy, jeśli posiadasz konsole PS3 możesz pobrać gry i inne materiały na nią i przesłać je na PSP.
Edit:
Zapewne z tego powodu można pobrać na PSP oraz PS3 gre Theme Hospital za darmo. Bardzo ładny ruch ze strony Sony, zamykają starą usługe, z której pewnie mało osób korzysta i jeszcze dają gre Grinning
Znalazłem tą gre na sklepie w mojej konsolce, lecz nie dało się jej pobrać, Sony zaczęło wyłączać poszczególne gry i tą też wyłączyło widocznie, 'zakupiłem' ją na tablecie, na tej stronie: https://store.sonyentertainmentnetwork.c...HOSP000001
Być może Sony chce nauczyć ludzi kupować gry w inny sposób, by zobaczyli że tak też sie da, a jak to lepiej zrobić niż dać darmową gre? Swoją drogą cały sklep się zmienił, jest jedna zakładka i mniej gier, na które są całkiem niezłe obniżki, więc bierzcie póki można Winking

Jak widać, zostało to bardzo utrudnione, lecz przynajmniej da się coś zrobić.
No i akurat troche po tym jak kupiłem PSP. Przynajmniej pobrałem wszystkie demka/trailery/tapety z PSS, tak na zaś, jak widać dobrze zrobiłem Grinning.

Źródła:
http://www.computerandvideogames.com/476...eneral-RSS
Oraz mail, który otrzymałem od Sony.
        [Obrazek: 8UuOpN0.png]
[Obrazek: LCDIRe9.png]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Koniec PSS na PSP - przez Kondor - 12-09-2014, 00:31
RE: Koniec PSS na PSP - przez lukaswey - 04-10-2014, 05:32
RE: Koniec PSS na PSP - przez Fraidar - 09-12-2014, 22:29

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 22-07-2025, 01:30 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.