(02-11-2014, 15:33)lukaswey napisał(a): @Ra-V88 Więc sprawa trafiła na policję tylko że z inicjatywy działu bezpieczeństwa allegro, to oni domagają się zwrotu.
Naprawdę kolego, wiem że chciałbyś zwrot ale w tej sytuacji to sprzedający nawet tego RE3 nie musi Ci drugi raz wysyłać bo sam mu go odesłałeś w prezencie. Argument że cośtam Colin ma a ten RE nie to żaden argument. Przykro mi ale po prostu masz bardzo ale to bardzo małe szanse na cokolwiek teraz, nikt nie zabroni Ci próbować.
Przytoczę tutaj sytuację z życia, jakoś 5 lat temu pracowałem w pewnym sklepie, niezadowolony klient przyszedł żądając zwrotu za napój gazowany gdyż miał ,,za mało gazu i był wybrakowany,,. Nawet policję wezwał. Skończyło się to dla niego mandatem za wzywanie bez powodu. Bardzo mi ta sytuacją z tą się kojarzy.
Mam wrażenie, że twoim ulubionym zajęciem jest stawanie po 2giej stronie płotu. Dlaczego mam za każdym razem zakładać, że sprzedawca chce mnie oszukać? Dlaczego ten sprzedawca nie chce podac nr telefonu? Dlaczego jak sprawdzam jego dane to nr tel. co tam jest ma za dużo cyfr?
Sprzedawca ma obowiązek DOKŁADNIE opisać sprzedawany produkt jeśli nie ma zdjęć na potwierdzenie.
Mówienie, że "można się było domyślić po zdjęciu okładki" jest śmieszne ponieważ jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Okładka może i być w suahili a sama gra nadal może mieć język angielski (i raczej będzie miała).
Uważasz, że sprzedawca mial prawo zalożyć, że KAŻDY kto będzie licytować zna j. niemiecki, a ja nie mogę założyć, że skoro nie podano języka w grze, znaczy, że jest w PL lub ANG?
No, ale skoro to wina kupującgo to następnym razem jak będę sprzedawał jakąkolwiek grę, to napiszę:
Tytuł aukcji: Świetna gra!
Opis: Unikat, stan idealny, gratka dla kolekcjonera, po prostu "MUST HAVE"!
Sprzedawca nie wyraził sprzeciwu jak mu napisałem, że zwracam grę i chcę moje pieniądze zrobił to dopiero jak mu wysłąłem potwierdzenie wysyłki.
Jeszcze dla jasności:
Na zdjęciu tylnej okładki jest napisane po NIEMIECKu i po ANGIELSKU
Edit:
Dodaje fotki, które zrobil sprzedawca (zaznacz xylem to i owo). Nigdy nie grałem, więc po tych zdjęcisch miałem prawo przypuszczać, że jest dostępny język angielski.
Na ostatniej fotce widac, ze nawet jest po angielsku dookola plytki