[quote pid='69710' dateline='1419795373']
@Odnosząc się do postu Dekakura/ry, chciałbym wyjaśnić kilka kwestii z jego postu.
[/quote]
Odniosę się do tego cytatu żeby było wszystko jasne. Bo zostałem źle zrozumiany, pisałem w nawiasie co MÓGŁBY ZROBIĆ autor posta gdyby posiadał 3570k a nie że wymiana na ten model procesora pociągnęła by za sobą wymianę na Z87.
Zgadzam się też z sugestią stalliona co do kart. Nie ma sensu przeinwestowywać pow. GTX 770 / R9 280X ponieważ reszta podzespołów i tak nie pozwoli na wyższy upgrade.
@AME
Jak byś czytał to byś się dowiedział że GTX 780 jest nie trafiony bo nic mu nie da i w takim podpowiadanie GTXa 970 nie ma sensu.
@Odnosząc się do postu Dekakura/ry, chciałbym wyjaśnić kilka kwestii z jego postu.
Cytat:Wymiana karty pociągnie za sobą wymiane przedewszystkim płyty głównej na taką która obsługuje procesory haswell(Z87) co za tym idzie i sam procesor jest do wymiany(miałbyś do wymiany tylko płyte główną gdybyś miał 3570k i go podkręcił do 4.5 Ghz[tyle bez problemu wyciągają]ale niestety nie maszProcesor i5 3570 i 3570k to procesory z serii Ivy Bridge. Chipset Z77, który autor tematu posiada umożliwia podkręcanie procesorów tej serii w wersji K, więc kompletnie niezrozumiała jest tu sugestia wymiany płyty na Z87 przy ewentualnej przesiadce na 3570k.
[/quote]
Odniosę się do tego cytatu żeby było wszystko jasne. Bo zostałem źle zrozumiany, pisałem w nawiasie co MÓGŁBY ZROBIĆ autor posta gdyby posiadał 3570k a nie że wymiana na ten model procesora pociągnęła by za sobą wymianę na Z87.
Zgadzam się też z sugestią stalliona co do kart. Nie ma sensu przeinwestowywać pow. GTX 770 / R9 280X ponieważ reszta podzespołów i tak nie pozwoli na wyższy upgrade.
@AME
Jak byś czytał to byś się dowiedział że GTX 780 jest nie trafiony bo nic mu nie da i w takim podpowiadanie GTXa 970 nie ma sensu.