01-01-2015, 20:50
Duża część ludzi pewnie nie lubi WP, bo ma telefon z Androidem/iOS i wtedy uznają OS na swoim telefonie za najlepszy. A WP wcale nie jest zły, sam mam Lumię 625 od ponad pół roku i bardzo dobrze się sprawuje. Aczkolwiek da się odczuć traktowanie WP po macoszemu przez twórców aplikacji, gdyż większość appek wychodzi na WP z opóźnieniem bądź nie wychodzą one wcale. Sytuacji WP nie poprawia ostatnia afera związana ze snapchatem, do którego nie ma oficjalnej aplikacji na WP, a jedyna nieoficjalna została usunięta z marketu, a jej użytkownicy byli wcześniej banowani. Podobnie z grami Angry Birds, wszystkie prócz jednej były płatne (od niedawna są już za darmo) na WP, podczas gdy na Androidzie od dawna były one darmowe. Kafelkowy interfejs też może niektórych ludzi odpychać, bo wolą pulpit z ikonkami i widżetami. Ja kupiłem smartfona z WP głównie dlatego, że za nieduże pieniądze mogłem mieć telefon, który będzie płynnie działał. Moje wcześniejsze doświadczenia z androidowymi smartfonami z niskiej półki zniechęciły mnie do kupowania urządzeń z Googlowskim systemem.