Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Wasza twórczość v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"?
MartiusR Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 17
Reputacja: 9
15-05-2015, 23:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2015, 23:28 przez MartiusR.)
Trochę wracając do wątku głównego - nie jestem jakimś specem w tej dziedzinie (i mogę się mylić), ale jednak sumy zbierane na Kickstarterze to "nie ta skala". Przecież nawet największe inicjatywy na Kickstarterze zbierają wsparcie finansowe rzędu... Hmm, nie pomnę dokładniej, ale chyba od miliona do dwóch (a pamiętajmy, że część z tego i tak idzie na produkcję różnych gadżetów i bonusów dla wspierających w wyższych progach). Dla tak dużej firmy jak Sega takie coś to nie problem, a jeśli byłoby, to by raczej oznaczało, że Sega jest już "na wykończeniu".

Pamiętacie pierwszy bundel od Humble'a z grami THQ? Wtedy, o ile dobrze pamiętam, bezpośrednio do THQ trafiło mniej więcej tyle forsy, ile wychodzi właśnie z takiej akcji kickstarterowej najwyższego rzędu. Tyle że nie za bardzo im to pomogło, a jedynie nieco przedłużyło "agonię" przed zamknięciem THQ.

No i druga sprawa to zapewne prestiż - jak wspomniał WolandPL, to zdecydowanie miejsce wsparcia dla tych "mniejszych", duża firma pokroju Segi ryzykowałaby dużą rysę na swoim wizerunku, prosząc o wsparcie na Kickstarterze.

W Shadow the Hedgehog grałem (generalnie jestem PC-towcem, ale mam poza tym Mega Drive'a (yuppi!), PS2 i DS-a lite, więc akurat w Shadowa miałem okazję zagrać. Zaszedłem dość daleko (chyba dwie-trzy plansze mi zostały do końca), ale ogólnie muszę się zgodzić, że jakoś słabo to wyszło. Nie, nie ze względu na grafikę, ta jest akurat całkiem fajna (choć paradoksalnie, starszy Sonic Heroes, którego ogrywałem na PC, podobał mi się bardziej pod tym względem... i pod każdym innym również). Chodzi o to, że rozgrywka jest jakaś niesłychanie bez wyrazu. Nawet przy nieco bardziej "dynamicznych" momentach niespecjalnie jest to porywające (jak przy gonitwie za "UFO" najeźdźców z kosmosu), a już na przykład wędrówka po stacji kosmicznej ARKA to taka nuuuuda, że szkoda mówić. Nie wiem jak można było to zepsuć, szczególnie że głównym bohaterem jest Shadow. Prawdziwy fenomen, bo niby to tylko przekolorowany i naburmuszony Sonic (serio, taką rolę on właściwie pełni, w SA 2 zaczynało się naprawde świetnie, ale pod koniec dokonali tego "twistu" fabularnego i moim zdaniem zepsuli tę postać), a naprawdę dużo osób lubi Shadowa.

A w osławionego Sonica 06 nie grałem (bo to już zbyt wysoka "generacja" konsol), ale z tego co oglądałem na różnych filmach to widzę, że materiał na grę nie był wcale zły, ale pogrzebała go fatalna strona techniczna gry oraz głupoty pokroju udziału tej księżniczki, co to nawet jej imienia nie pomnę :P To tyle jednak, bo nie zetknąłem się z grą (i zdaję sobie sprawę, że oglądanie rozgrywki i czytanie cudzych opinii nie zastąpi grania).

W ogóle uważam pomysł na zaangażowanie "zwykłych ludzi" w Sonicach (począwszy od Sonic Adventure) za nietrafiony - zawsze dużo bardziej podobał mi się choćby koncept z Sonic the Comic, gdzie akcja toczyła się na innej planecie (Mobiusie) a mieszkańcy byli antropomorficznymi zwierzętami (czyli tak jak Sonic czy Knuckles).
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez MediaCore'01 - 11-05-2015, 20:09
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez Link - 11-05-2015, 21:05
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez MediaCore'01 - 11-05-2015, 21:34
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez Kondor - 11-05-2015, 22:20
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez MediaCore'01 - 11-05-2015, 22:46
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez WolandPL - 11-05-2015, 22:52
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez MediaCore'01 - 12-05-2015, 20:32
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez WolandPL - 12-05-2015, 21:53
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez Kondor - 12-05-2015, 22:09
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez MartiusR - 15-05-2015, 23:20
RE: Dlaczego SEGA nie "kickstartuje"? - przez MrZooB - 16-07-2015, 18:27

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 01-09-2025, 11:18 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.