29-12-2015, 14:02
Jako ktoś, kto na co dzień handluje elektroniką powiem wam, że mała popularność WP w naszym kraju to wina przede wszystkim mentalności i fałszywych przeswiadczeń, ukutych przez "znających się szwagrów informatyków" czy innych członków rodziny albo znajomych. Często bowiem po telefon w małych pieniądzach przychodzą ludzie, którzy nawet nie zauważą braku tej czy innej aplikacji. Patrzą też przez pryzmat ilości MPx aparatu i rdzeni procesora, nie mając pojęcia, że te 13 MPx jest tak naprawdę interpolowane, 8 rdzeni działa gorzej niż 4 albo nawet 2 porządnie taktowane o dobrej architekturze, flash jest tragiczny, a sam android straszy chińskimi krzakami. I z takimi "wynalazkami" Lumie wygrywają praktycznie bez problemów. System też wcale nie jest trudny w obsłudze, a odwdzięczy się płynnym działaniem przez dłuższy czas niż androbieda. I tak naprawdę tylko MS, a wcześniej Nokia miała porządne telefony z nowszymi Windowsami. No może poza HTC HD 2
Tym niemniej nawet pseudo - polski telefon z Windowsem oparty na jakimś tandetnym badziewiu nadal będzie tykajacą bombą zegarową. Cześć ludzi daje się przekonać, ale beton i tak wie swoje. Bo "pan w sklepie pewnie chce mnie oszukać, a szwagier wie lepiej".
Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka