31-03-2016, 22:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2016, 22:26 przez Damian Borowski.)
Pisałem w pierwszym poście: "Sprawdzałem nawet tylko z samą płytą główną, procesorem, jednym dyskiem, bez innych wpiętych dysków, karty graficznej, nagrywarki, jedną kością ram (za każdym razem wpinałem inną i na każdej to samo), bez karty dźwiękowej"
Z tego co teraz wyczytałem jednym pomaga wyłączenie Compatibility Secure Mode - secure boot, innym update biosu lub przełączenie IDE na RAID.
Bios aktualizowałem z dnia 25.03.2016r. i później już nie miałem dostępu do komputera. Jak jutro zajadę do domu to przez weekend jeszcze pogrzebię trochę i dam znać. Jeżeli wgrałbym win 8.1 i bsod po włączeniu później komputera by nie wyskoczył to znaczy, że update biosu pomógł, bo win 8.1 3 razy instalowałem i zawsze był BSOD uniemożliwiający załadowanie systemu nawet po restartach komputera.
Dziś szwagier dzwonił i mówił, że włączał u mnie komputer i bez problemów było.
Dam znać w weekend.
Z tego co teraz wyczytałem jednym pomaga wyłączenie Compatibility Secure Mode - secure boot, innym update biosu lub przełączenie IDE na RAID.
Bios aktualizowałem z dnia 25.03.2016r. i później już nie miałem dostępu do komputera. Jak jutro zajadę do domu to przez weekend jeszcze pogrzebię trochę i dam znać. Jeżeli wgrałbym win 8.1 i bsod po włączeniu później komputera by nie wyskoczył to znaczy, że update biosu pomógł, bo win 8.1 3 razy instalowałem i zawsze był BSOD uniemożliwiający załadowanie systemu nawet po restartach komputera.
Dziś szwagier dzwonił i mówił, że włączał u mnie komputer i bez problemów było.
Dam znać w weekend.